G4Media.ro

Analizele de laborator nu au confirmat variola maimuţei în cazul românului internat…

Sursa foto: Pixabay

Analizele de laborator nu au confirmat variola maimuţei în cazul românului internat la Atena, ci varicelă

UPDATE: Ministerul Sănătății din România a anunțat că diagnosticul de variola maimuței pentru cetățeanul român care a fost internat într-un spital din Atena a fost infirmat.

„În urma informărilor realizate la nivelul Ministerului Sănătății prin discuții cu Misiunea română în Republica Elenă, am fost informați că diagnosticul de variola maimuței pentru cetățeanul român care a fost internat într-un spital din Atena a fost infirmat. Pacientul a fost diagnosticat cu varicelă, starea lui de sănătate e bună și a fost externat”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Știrea inițială: Primul caz suspect de variola maimuței din Grecia se infirmă. Pacientul, care este un român stabilit în Marea Britanie, are de fapt varicelă. El se afla în vacanță și a fost internat în spital, după ce pe corp i-au apărut erupții asemănătoare celor provocate de variola maimuței, iar suspiciunile au fost de variola maimuței, relatează Digi24.

„Variola maimuţei nu a fost detectată în urma analizelor serologice la bărbatul internat la spitalul Attikon, însă varicela a fost detectată în urma a două testări succesive”, a anunţat organizaţia de sănătate publică într-un comunicat citat de AFP, relatează Agerpres.

„Există simptome şi apariţia de leziuni cutanate similare” între cele două boli, a precizat organizaţia.

Mai multe ţări occidentale, printre care Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania şi Suedia au identificat cazuri de variola maimuţei.

Variola maimuţei este o boală rară al cărei agent patogen poate fi transmis de la animale la om şi invers.

Simptomele sale seamănă, dar în formă mai puţin severă, cu cele observate în trecut la subiecţii cu variolă: febră, cefalee, dureri musculare, dureri de spate, în primele cinci zile. Apoi apar erupţii cutanate, leziuni, pustule şi în final cruste.

Nu există tratament pentru această boală care de obicei se vindecă spontan şi ale cărei simptome durează între 14 şi 21 de zile.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Deci nu era „msm”. Doar „m”