G4Media.ro

Anchetatori ruşi susțin că autorii atentatului de la Moscova aveau ”legături cu…

sursa foto: Captură video

Anchetatori ruşi susțin că autorii atentatului de la Moscova aveau ”legături cu naţionaliştii ucraineni” şi au primit sume ”importante” de bani şi criptomonede din Ucraina. Ei anunţă arestarea unui nou suspect

Anchetatorii ruşi dau asigurări joi că autorii atentatului de la periferia Moscovei, soldat cu 143 de morţi, aveau ”legături cu naţionaliştii ucraineni” şi au primit sume ”importante” de bani provenind din Ucraina şi anunţă arestarea încă unui suspect pe care a participat la ”finanţarea” atacului de la sala de concert Crocus City Hall, relatează AFP, citaă de News.ro.

Acest atac, care a avut loc vineri seara, la sala de concert Crocus City Hall, a fost revendicat de către organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI), însă oficiali ruşi insistă de mai multe zile asupra unei piste ucrainene.

Kievul dezminte orice implicare în acest masacru.

”Munca cu teroriştii deţinuţi, examinarea dispozitivelor tehnice confiscate de la ei şi analiza informaţiilor tranzacţiilor financiare au permis să se obţină probe despre legăturile lor cu naţionaliştii ucraineni”, anunţă pe Telegram Comitetul rus de anchetă.

Potrivit acestui organ însărcinat cu principalele investigaţii criminale, cei patru atacatori au primit ”sume importante de bani şi criptomonede provenind din Ucraina, care au fost folosite în pregătirea acestei crime”.

Anchetatorii au anunţat arestarea unui nou suspect, pe care-l acuză de participare la ”finaţarea” atacului.

Autorităţăile au semnalat anterior arestarea a 11 persoane – inclusiv cei patru presupuşi atacatori.

Opt persoane au fost inculpate şi plasate în detenţie provizorie.

Vineri, bărbaţi înarmaţi au atacat o sală de concert, la periferia Moscovei, în care au deschis focul asupra spectatorilor şi au provocat un incendiu uriaş.

Acest atentat, cel mai sângeros din ultimii 20 de ani în Rusia, s-a soldat cu cel puţin 143 de morţi şi 360 de răniţi, inclusiv copi.

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că cei patru atacatori au fost arestaţi în regiunea rusă Briansk, în timp ce încercau să fugă în Ucraina, unde partea ucraineană a pregătit o ”fereastră” în vederea trecerea frontierei.

Directorul Serviciilor ruse de securitate (FSB) Aleksandr Bortnikov acuză că servicii secrete ucrainene şi din Occident au ”facilitat” atentatul.

Ucraina dezminte ferm orice implicare în acest masacru şi acuză Moscova de faptul că vrea ”să dea vina” pe Kiev.

Statele Unite au anunkţaty că au avertizat Rusia, în martie, cu privire la faptul că un atac terorist era susceptibil să vizeze adunări mari la Moscova.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Normal….nu merge o minciuna…. inventam noi alta,nu?

  2. Criptomonede???!!!
    Rusii astia nu stiu nici sa minta,desi ar trebui la cat exerseaza zilnic.
    Pai gainarii aia ,cu creierii netezi si bine spalati de religie ,platiti cu 5000 de euro se ocupa si cu cripto?
    Au primit un sac de arme,Fsb a inchis 5 minute ochii si s-a intamplat tragedia aia. Nu zic ca e 100% imposibil sa fie platiti de niste ucrainieni ,dar fara acordul serviciilor rusesti nu se intampla asa ceva in Moscova.

  3. Sper ca realizeaza toata lumea ca toate astea sunt doar pentru p.o.p.u.latia lor spalata pe creier…

  4. Mătrășirea daunelor de imagine, asta fac băieții. În primul rând a șefului, apoi a celorlalți care au dormit sau au avut alte sarcini, mult mai importante, decât securitatea cetățenilor ruși. Această poveste este un studiu de caz al propagandei deepfake rusești, despre ale cărei metode a apărut recent un studiu Rand. Sunt următoarele elemente caracteristice ale dezinformării ( sau minciunii sfruntate ) :
    ”Știrea” se propagă cu tamtam, gălăgios și pe mai mute canale simultan. Ele sunt continue, rapide și repetitive pornind de la o caracteristică a comunicării : primele impresii sunt de durată iar repetarea lor le fac familiare, care duc la acceptarea ( minciunii ) . Nu are importanță legătura cu realitatea și cu consistența narativei ( evident, mesajul este adresat în primul rând opiniei colective rusești, care este deja ”prelucrat” de câțiva ani, cu privire la cine este dușmanul ”de serviciu” și care este adevărul ”oficial”.