G4Media.ro

Anchetatorii germani încă nu au nicio dovadă privind un sabotaj rusesc al…

Anchetatorii germani încă nu au nicio dovadă privind un sabotaj rusesc al gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică

Anchetatorii germani încă nu au nicio dovadă în această etapă că Rusia a fost în spatele exploziilor de la gazoductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică, informează sâmbătă agenţia DPA, citată de Agerpres.

„Acest lucru nu poate fi dovedit în acest moment. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare”, a declarat procurorul general federal Peter Frank pentru ediţia de duminică a ziarului Die Welt, în comentarii văzute în prealabil de agenţia germană de presă.

Cu ajutorul a două vase de cercetare, au fost luate probe de apă şi sol, precum şi rămăşiţe din conducte, iar locul avarierii conductelor a fost de asemenea documentat cuprinzător, a spus el. „In acest moment, noi evaluăm toate acestea din punct de vedere criminalistic”, a adăugat el.

La sfârşitul lunii septembrie, un total de patru scurgeri au fost descoperite din cele două gazoducte după explozii produse în apropierea insulei daneze Bornholm din Marea Baltică.

Autorităţile de siguranţă suedeze au declarat în noiembrie că este vorba despre un caz de sabotaj grav – fără însă a numi un vinovat.

Locul producerii exploziilor este în apele internaţionale în Zonele Economice Exclusive ale Danemarcei şi Suediei. Ambele ţări efectuează propriile investigaţii. „Dar suntem în contact”, a spus Frank.

La scurt timp după aceasta, cabluri esenţiale pentru sistemele de comunicaţii radio ale căilor ferate au fost avariate la Berlin şi în statul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei. Traficul feroviar în mari părţi ale nordului Germaniei a fost oprit ore întregi.

Biroul procurorului federal investighează de asemenea aceste incidente care au avut loc la 8 octombrie, a spus Frank în interviu, adăugând că ancheta nu este încă finalizată. „Ce pot spune, cu toate acestea: suspiciunea că a fost o acţiune de sabotaj străină nu ar putea fi fundamentată până acum”, a adăugat el.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. E foarte clar, rusii si-au distrus singuri conductele pe care tocmai le terminasera de montat pe banii lor. Probabil ca nu voiau isi recupereze investitia. In nici un caz nu a fost la mijloc vreo alta tara care sa fi avut tot interesul sa vanda in UE gaze. In nici un caz!!

    • Ba baiatule, tu stii ce inseamna cerere si oferta? Da, rusii tai vor sa vanda gaz in Europa, doar ca mai putin si la pret mult mai mare. Nu fa pe pro.stu, ca nu-ti sta bine!!

    • @Riki
      Bai dar destept esti ca ai auzit de cerere si oferta. Pai ia zi-mi de ce nu opreau pur si simplu de la terminalul lor fluxul de gaz daca nu voiau sa livreze? Ei, acum vezi ca esti prost?

    • Simplu, ca sa poata da vina pe altii si a juca rolul victimei. Sah mat prostovane!

    • Simplu, pentru a da vina pe altii si a juca rolul victimei. Sah mat, pro.stovane!

  2. Ruşii sunt nişte gunoaie umane, însă pare puțin probabil să fie atât de proşti să se auto-saboteze. Oricum oricine a făcut-o merită un Oscar. A tăiat arma şantajului bolşevic din faşă!

    • Exista alte conducte care pot transporta gazul. Cu cat ai mai putine conducte cu atat cantitatea de gaz e mai scazuta. Insa numarul de tari care au nevoie de gaz ramane acelasi, deci scade oferta si cererea ramane la fel, astfel pretul gazului creste.

  3. E sabotaj ENGLEZESC, American! Aia sunt singurii care aveau interes

  4. Păi foarte bine au făcut americanii că au tăiat tâța la care sugeau gaz ieftin germanii cei cu obraz gros. Pactul nesimțit de neagresiune germano-sovietic statornicit de către Schroder și Merkel începe astfel să își piardă valabilitatea. Mongolii moscoviți să facă bine să își dezvolte noi rețele de transport gaze în estul îndepărtat.