G4Media.ro

Andrei Bâra, student olimpic: Anularea olimpiadelor școlare este o nedreptate uriașă. Foarte…

Andrei Bara / Foto: Arhiva personala

Andrei Bâra, student olimpic: Anularea olimpiadelor școlare este o nedreptate uriașă. Foarte mulți copii se ambiționează doar datorită concursurilor, așa se ridică deasupra nivelului standard

Olimpiadele școlare au fost anulate anul acesta, la 7 luni de la debutul pandemiei de coronavirus. Student în anul III la Facultatea de Matematică a Universității din București și olimpic național în liceu, Andrei Bâra a trimis redacției opinia sa cu privire la decizia ministrului Educației. “Mi se pare o nedreptate uriașă adusă copiilor care au petrecut și petrec zeci de ore în fiecare săptămână muncind pentru o competiție”, spune tânărul matematician.

“Cu siguranță se pot mobiliza autoritățile pentru a organiza o olimpiadă online. În Franța, în primăvară, deși situația era cel puțin mai gravă ca situația din România, s-au organizat barajele preliminare pentru stabilirea lotului de juniori, iar în România s-a oprit totul”, spune Andrei Bâra, care susține că “foarte mulți copii se ambiționează doar datorită olimpiadelor și concursurilor, așa se ridică deasupra nivelului standard al clasei”.

Opinia semnată de Andrei Bâra și trimisă Edupedu.ro:

“Doamna Anisie a anunțat anularea olimpiadelor școlare. Personal, asta mi se pare o nedreptate uriașă adusă copiilor care au petrecut și petrec zeci de ore în fiecare săptămână muncind pentru o competiție care se pare că se vrea a fi destrămată. 

Nu pot să înțeleg cum de un întreg minister al educației nu poate lua niște măsuri pentru a organiza fazele olimpiadei. Nu cred că este aici vorba de fraudă, pentru că la olimpiadă nu participă cei dornici de așa ceva, ci cei mai serioși, cei care vor să știe care e exact nivelul lor în comparație cu ceilalți copii de vârsta lor.

Nu înțeleg cum de se pot organiza competiții sportive, de exemplu, dar concursuri școlare în care copiii nu ar trebui să se întâlnească reciproc, nu. A nu se înțelege greșit, admir toți sportivii, și eu am făcut sport de performanță o perioadă și știu ce înseamnă și pentru ei, dar asta nu înseamnă că trebuie privilegiați (…).”

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Baiete, imi pare rau. Vezi sa nu-ti uiti masca daca iesi la plimbare si mai termina cu petrecerile dupa zece seara!

  2. Multe tări chiar dezvoltate nu pun nici un preț pe aceste așa numite olimpiade scolare. La noi tre să existe chestia asta, hai să arăt eu cât de destept sunt si altii ce prosti sunt. Adică nu ne simțim în stare de ceva dacă nu ne raportăm la alții. Nu contează să stim ci să arătam ca stim in raport cu altii. Multe olimpiade se aranjează. Cine te opreste să studiezi ce vrei tu, cat vrei tu, si să fii oricât de bun?? Dar există interesul acelor diplome care iti asigură nu-i așa acces la studii în străinătate…sau intrare la facultate fără examen. Asta e de fapt miza. De asta este presiunea asta mare pe olimpiade care de multe ori conduce la aranjamente jalnice care se fac pentru a accede în tot felul de loturi olimpice…Ar trebui in mod normal dacă tot compari cu sportivii ca aceste competiții să se facă pe baza plății unor taxe din care să fie plătiți toți aceia care muncesc pentru voi sambata duminica să fiți voi mari olimpici.

    • acesti ambitiosi de carton ar trebui sa arunce o ocheada pe Wiki ca sa devina umili…

    • gigele, ce pacat totusi ca nu incerci si tu sa participi la olimpiada prostiei. Ai avea sanse mari sa te afirmi. Desiguri, fara sa neglijezi celelalte sporturi de performanta pe care le practici.

    • gigel, nu iti mai iti asterne frustrarea tocmai cand e vorba de olimpici! Sa fii fericit ca tu nu esti unul, nici nu ar avea cum…

  3. Inseamna ca habar nu aveti de ce invatati.

  4. Daca vor ceva serios, sa se pregateasca de Nobel, nu de mizilicuri. 🙂

    • Pregătirea pentru Nobel poate începe cu participări la olimpiade și continua cu activități de R&D independente până la vârstă medie de Nobel (60 ani). Toate su rolul lor și timpul lor.

    • @Diana R si cati „olimpici” Romani ce au facut minuni si au luat premiul Nobel sau au excelat la nivel mondial in cercetare? Mai curand o uriasa lista de dezamagiri. „Dresura” pentru olimpiade le restrange orizontul si gandirea in afara tiparelor.

    • Diana, din pacate, nu mai pot sa-i bat recordul lui Heisenberg. 🙁

    • Bun, mă bucur că ai +30 de ani, Luci.feericule :))

    • Mai important este să bați recordul la calitatea și utilitatea cercetării și descoperirilor, nu recordul de cea mai fragedă vârstă la care a fost decernat Nobelul.
      Niciodată nu este prea tarziu să luminezi omenirea cu geniul tău :))
      Propuneți obiective clare de cercetare pe fiecare deceniu și atinge-le, și vei vedea ce satisfacții frumoase vei avea.

    • Luci’, vezi că ți-am răspuns și la celalalt articol cu gluma de autobază, dar nu mi-a fost publicat comentariul. Jur că a fost la fel de decent ca și al tău. Haha

  5. In spatele vorbelor acestui student olimpic, deduc ca majoritatea olimpicilor sint un fel de ciini dresati cu scopul de a capata o medalie si nimic mai mult.

    De fapt unul cu inclinatii reale spre stiinta nu e deloc motivat de participarea la olimpiade. Imi pare foarte rau pentru baiatu’ asta dresat.