G4Media.ro

Andronescu 4, ultimul episod și final de sezon

Andronescu 4, ultimul episod și final de sezon

După ce a stat 4 ani, o lună și 20 de zile în fruntea Ministerului Educației, Ecaterina Andronescu (71 de ani) a fost dată afară din funcție, pentru că a dat vina pe eleva victimă a tragediei din Caracal că s-a urcat în mașina celui care a răpit-o. Paradoxal, chiar singura femeie care a deținut funcția de ministru al educației din ’89 încoace a repetat în mod obsesiv ieri, după demitere, mesajul pentru care a fost eliminată: că ea a fost învățată să nu urce în mașina unui necunoscut. Aceeași Andronescu, aflată la al patrulea mandat, nu a scos niciun cuvânt despre avertismentele repetate lansate de elevi cu privire la lipsa transportului dintre sate și orașe, una dintre tarele cele mai sângerânde ale României de la sat.

Andronescu iese pentru a patra oară din mandatul de ministru lăsând în urmă o Educație devastată de lipsa de încredere. Sarabanda de declarații avansate, retrase sau chiar contrazise de datele oficiale ale Ministerului pe care îl conducea, abundența de schimbări peste noapte ale regulilor, ignorarea principiilor elementare de transparență în luarea deciziilor – toate puteau fi anticipate din ziua în care Ecaterina Andronescu a primit mandatul de ministru după ce declarase: “110% sau cât vreți dvs peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației. Eu nu sunt de vânzare“.

Un mandat început în propria minciună și înnăbușit tot de propriile ambiții politice. Și-a dorit să aibă nu una, ci trei legi ale Educației care să îi poarte numele. Și-a dorit să fie președintele PSD și și-a dorit să candideze la președinție. Nimic nu a dus la bun sfârșit, dar a marcat 3 premiere:

  • singura femeie în funcția de ministru al Educației după ’89
  • care a fost dată afară prin demitere (nu prin remaniere, alături de alții) de la conducerea Ministerului Educației,
  • de către prima femeie premier al României. Viorica Dăncilă, ea însăși subiect de studiu sociologic, premier devenit cunoscut pentru lipsa de competențe lingvistice.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Oare de ce Romania trebuie sa suporte asemenea specimene incompetente? Invatamantul, piatra de temelie a unei natii, a fost dezintegrat de aceasta matracuca comunista. Ca sa reconstruiesti ce a distrus ea, iti trebuie cel putin 20 ani. Si asta fara piedicele puse de „doctorii” facuti la apelul bocancilor care se vor impotrivi cu toata fiinta lor oricaror reforme.

    • … si dupa dezintegrarea matracucii a venit (re)vomizdu’ cu pochii si camarele-la-bac
      nici in 1.ooo de ani nu se mai poate reface

  2. De ce bilete gratuite STUDENTILOR care sunt adulti si nu transport tuturor elevilor, macar pe timpul anului scolar. A, elevii nu voteaza iar parintii lor oricum sunt psdizati.
    Cum s-au gasit bani pentru biletele CFR ar trebui sa se gaseasca si pentru microbuze scolare.
    Pe de alta parte nu inteleg de ce o tarati atat in noroi pentru o declaratie de bun-simt. N-a dat vina pe victima, n-o mai intoarceti, dar poate trage un avertisment ca trebuie sa ne luam masuri de precautie cand ne urcam in masina cuiva. Valabil si pentru lift. Mai bine urci pe scari sau te faci ca astepti pe cineva. E vina PSD-ului ca s-a ajuns aici, clar, dar nu mi se pare corect s-o scoateti pe ea vinovata ca nu sunt microbuze in satele din Olt.

    • Minune , prin ce birou de primarie cu primar pisidist esti inghesuit si ce gheseft ai de o jelesti cu atata amar si durere pe ” Abramburica ” ? De ce n-a pus la punct , in 30 de ani la butoanele puterii , transportul scolar ? Ha ?

  3. Eu cred că madam Andronescu are multe bube. De la cea de a critica guvernul, dar apoi a accepta pomana oferită, la cea de a intenționa schimbarea calendarului școlar în prag de început de an, plus ideea ca participanții la titularizare ce au ieșit din examene nu vor putea fi nici suplinitori (are cineva o listă ca să vedem ce piloși sunt pe-acolo?)
    Asta doar în ultimul mandat ca să nu vorbim despre cele știute cu învățământul gen Spiru Haret ori de diplome ori de învățământ profesional.
    Știe cineva ce realizări are fosta ministru în toate cele patru mandate? Eu nu știu.

    • Referitor la cei carora le-a interzis sa mai ocupe un post in invatamant pentru un an, deoarece s-au retras din examen, odata cu plecarea ei de acolo masura va pica, era oricum ilegala. Stia ca este ilegala, chiar a afirmat ca ”va gasi o cale legala” pentru a o implementa. In opinia mea, excluzand 3900 de suplinitori din invatamant, crea o imensa criza de profesori, acoperita cat de cat, sa zici, cu profesori pensionari. Deja invatamantul este plin de pensionari, mai aduci inca 7.800 de pensionari noi, ocupi locurile din invatamant tot cu pensionari la nesfarsit, cum sa mai acceada in invatamant si profesori tineri, cum sa se perfectioneze tinerii de-acum daca nu predand? Am sa va spun de ce voia cohorte de pensionari : profesorul pensionar poate lua maxim jumatate dintr-o catedra intreaga(9 ore, catedra intreaga are 18 ore pe saptamana), si e platit cu ora. Un profesor tanar are catedra intreaga si e platit cu salariu intreg, iar MEN achita taxele corespunzatoare pentru un salariu intreg, cata vreme un pensionar are un contract de colaborare pe jumatate de catedra, si nu achita taxe de salariu, in consecinta face economie la buget. Pe de alta parte, pensionarul va cumula salariu si pensia, iar tanarul nu are niciun venit, si-asa de ce sa nu-si bage piciorul si sa-si faca valiza. Aia-i!
      Acest sinistru ministru a facut NUMAI rau invatamantului in toate mandatele ei. Auzi, dota elevii cu tablete electronice, cand exista 2419 scoli cu toaleta in curte, absolut sigur era iar un contract cu spaga multa, cum a fost si microsoft, pentru care a scapat de ancheta, hoasca! A facut numai si numai rele, absolut nimic bun, foarte bine ca a disparut de-acolo, acu mergem cu altul mai ”breaz”, mira-m-as sa faca si-asta vreo branza! La educatie sunt mult mai multi bani decat la cultura, unde fiinteaza breazul asta, chiar si din bugetul ala mititel de la cultura, si tot si-a aranjat ploile pe colo, si pe colo, dar’mi-te la educatie!

    • @ruxandra
      Din contra, Andronescu a fost una din cei care s-au opus schimbarii calendarului scolar in prag de an. Ca sa castige timp impotriva presiunilor care se faceau, convocase pentru lunea viitoare intruniri cu reprezentanti ai Dialogului Social, ai profesorilor etc.
      Aceasta tergiversare a fost probabil una din cauzele reale de la care i s-a tras. Or mai fi si altele, vom afla in curand…

    • @Gabriela Constantinescu,
      Interesante explicații. Aveți dreptate. Consecințe la care nu m-am gândit. Și da. Cunosc o profesoară pensionară plătită cu 3 (trei) lei pe oră.
      Doar că nici Breaz nu-i mai breaz.
      M-am săturat de cârpeli cu interimari.

  4. Dacă nu votaţi, nu meritaţi şcoli şi transport fiindcă absenţa de la urne înseamnă o lipsă gravă de judecată.

  5. Ce amuzant se incheie articolul!
    Cunoscut pentru lipsa de competente lingvistice.
    Hehe!
    In rest e plina de competente veorica.
    Cu limba sta mai rau..

  6. katiusha ibarurri. prin venele ei curge partidul.
    partidul e pentru ea mai presus de orice.

    • Prin venele ei curge
      „braga receeeee”
      Asta e banc interbelic.
      De fapt e borș!

  7. Nici o paguba cu ” ultimul episod ” al Katelutei , e binevenit si se impunea , asa cum se impune pentru intreaga actuala guvernare care agonizeaza si scartaie din toate inchieturile . Desi a fost invatata de mica sa nu faca autostopul si sa nu urce in masinile necunoscutilor , nimic nu a oprit-o sa faca cu mana si sa urce , plina de exuberanta , in Molotovul ciumei rosii . Acum e trasa pe dreapta , in parcare , sa aiba nopti linistite ca parintii Alexandrei , sa mediteze la masurile care au dus la distrugerea invatamantului romanesc , la wc-urile mizerabile unde s-au inecat copii , la faptul ca a fost permanent de vanzare lingand blide si la pacatele unei alegeri politice nefericite facute la ” ia-ma , nene , stiu sa aplaud si sa perii , du-ma in fruntea bucatelor „!

    • O mica curiozitate:
      Ce va impiedica sa va asumati o personalitate, fie ea si fictiva, pentru a se putea purta un dialog. Chiar si cand ai de expus idei pertinente mergi pe tactica „loveste si fugi”
      In fond chiar si daca declari un nume, acesta poate fi tot unul fictiv – exista motive diverse pentru pastrarea anonimatului – dar despersonalizarea inseamna dispret pentru cei carora va adresati. Imi pare rau as fi vrut sa zic ca sunt de acord cu ce spuneti dar nu cred ca pot

  8. „lipsa de competențe lingvistice”…bai, da’ ce cuvinte frumoase gasiti voi pentru „retard” „analfabetism” !…

  9. Pe tine ce te impiedica sa-ti asumi o personalitate , fie ea fictiva ? Tu , nu meriti dispret , nu esti despersonalizat si ” lovesti si fugi ” ? Scoate capul din hardau , priveste-te in oglinda si ofera-ti un scuipat intre felinare , sigur nu mai vezi invers .

  10. Poti sa ma urmaresti unde vrei chiar si sub pseudonim. Este acelasi mereu. N-ai decat sa-ti sumi si tu unul ca sa stim ca ai un punct de vedere personal si coerent. Chiar si daca dai un nume si este fals e la fel de „asumat” ca un pseudonim.
    Dar daca nu stii decat sa injuri dialogul, conceput ca schimb de idei, nu este pentru tine.
    Culmea este ca ziceam ca sunt de acord cu cel care a semnat „Se darama sandramaua” dar daca esti tu acela, a fost o greseala.

    • Si, ca sa-ti fie clar… intotdeauna in oglinda (fie si a apei) se vede invers – una dintre legile fizicii, legi pe care niciun guvern nu le poate nici macar negocia, daramite sa poata a le schimba.
      Ceea ce inseamna ca trebuie sa iei in considerare si un alt punct de vedere; dar daca tie-ti vine sa tragi flegme cand te uiti in oglinda asta e complet treaba ta – nu mai zice nimanui.