G4Media.ro

Angajații din birouri open space, obligatoriu vor purta măști de protecție, după…

Angajații din birouri open space, obligatoriu vor purta măști de protecție, după 15 mai. Angajatorii trebuie să asigure programul de lucru decalat

Angajaţii care lucrează în birouri deschise trebuie să poarte, „obligatoriu” măşti (medicale/ non-medicale), care pentru o protecţie eficace vor acoperi atât gura, cât şi nasul, conform propunerilor privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă.

Regulamentul publicat sâmbătă pe site-ul INSP mai prevede ca angjații să se izoleze la domiciliu în cazul în care prezintă simptomatologie de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată), sau în cazul în care intră în contact cu un caz suspect sau confirmat de infecţie cu virusul SARS-COV-2, relatează Agerpres.

Angajatorii vor asigura programul de lucru decalat pentru a evita aglomerările la intrare/ ieşire din incintă şi pentru a limita numărul de angajaţi prezenţi în acelaşi timp în aceeaşi incintă. De asemenea, angajatorilor li se recomandă să asigure triajul observaţional al angajaţilor și să nu permită prezenţa la locul de muncă al persoanelor care prezintă simptomatologie de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată).

De asemenea, se va face termometrizarea zilnic, la intrarea în tura de serviciu, iar angajaţii cu temperatura peste 37 C vor fi trimişi acasă cu indicaţie de consultare a medicului de familie.

Totodată, angajatorii vor asigura o distanţă de minimum 1,5 m între angajaţii care lucrează la birouri orientate faţă – spate şi spate – spate, iar pentru birourile orientate faţă – faţă vor asigura separarea acestora cu paravane care se vor dezinfecta zilnic cu soluţii pe bază de alcool. Vor mai asigura dezinfecţia suprafeţelor de lucru la începerea serviciului şi apoi o dată la 4 ore şi vor acorda pauzele de masă eşalonat, cu respectarea distanţei fizice de minimum 2 metri.

Încăperile se vor aerisi periodic, iar în cazul încăperilor climatizate cu recircularea aerului se va efectua nebulizare o dată pe săptămână, de preferat la sfârşitul săptămânii, şi se va efectua dezinfecţia instalaţiei de climatizare conform instrucţiunilor producătorului.

 

Sursa Foto: Pexels.com

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. In conditiile astea, este evident ca cei care lucreaza acum de acasa, o vor face si in continuare. In modul asta patronii fac foarte multe economii cu chiria, plata utilitatilor, dezinfectantilor, cu reorganizarea spatiului de lucru, etc.. In plus si angajatii o sa prefere sa lucreze de acasa, decat sa fie nevoiti sa poarte masca in timpul serviciului. Multi patroni de spatii de birouri pot sa spuna adio anul asta la orice venit.

    • Nope, contractele pentru birouri sunt pe 3-4 ani, nu scad cheltuielile, poate doar la firme mici sau noi…

  2. astept pozele cu politrucii pesedeului fara masca, e tara dublului standard

  3. Dacă stăm cu mască de când plecăm de acasă prin transportul în comun apoi in birouri la muncă si apoi drumul spre casă iar în transportul în comun, CUM FACEM SĂ REZISTĂM 12 ore cu masca pe față? Si în timpul ăsta cum ne oxigenăm? Propuneri de reguli relaxate. Simplu. Dar dacă unii care ne infectează tocmai prin nerespectarea regulilor propuse, ce măsuri de coerciție există? Pentru că nu putem lasă pe unii să-si bată joc de reguli si in special de sănătatea altora în timp ce cu toții ne relaxăm respectând niște reguli unii mai mult ca alții, corect? Turma scăpată pe pajiște tot o turmă este. Dar cum o țineți sub control? Că degeaba vreau eu să mă protejez dacă în jurul meu sunt destui cărora nu le pasă de reguli. Si asta chiar este o problemă.

  4. Angajații au multe obligații si trebuie să le respecte dar cum protejează angajatorii sănătatea angajaților în această stare de alertă? Se iau ceva măsuri obligatorii în sensul ăsta? Si nu doar propuneri pentru că multe pot fi încălcate. Nu-i aşa că cine are puterea de obicei, decide si cum stau lucrurile? S-a văzut ce a făcut relaxarea si în celelalte țări din UE. Mulți n-au ținut cont de măsti, de distanțare , de reguli si in general de nimic. O îmbulzeală generală. Dacă în jurul nostru un om este infectat, suntem răspunzători cu toții pentru că nu toți înțeleg că sănătatea lor depinde si de faptele celor din jur. Dar depinde si de modul în care voi cei din guvern ați renunțat la tot atât de ușor , de simplu si de repede după 2 luni de restricții dure pentru majoritatea, dar restricții care ne-au protejat pe toți. Acum avem liber la infectare voluntară cu mască fără mască, în metrou, troleibuz sau în piață, în parc, la dentist pentru ca noi toți anticipăm că va fi haos total peste tot. Chiar ne protejează masca? Dar ochelarii care nu acoperă ochii perfect? Dar pe pielea brațelor nu se asează covidul? Pe păr?

  5. Oricum un mare fâsss, fiindcă nu cred că așa cum procedam până acum era normal: dacă erai răcit, aveai nevoie de adeverințe de la servici, să ajungi la medic, să-ți iei concediu medical. Tu erai copt, dar preferai să mai mergi o zi la servici, că venea weekendul și trecea cât de cât viroza..
    În germania, dacă te doare capul, pleci acasă. Adeverință de la medic duci doar dacă ai probleme de la 3 zile în sus..doar noi suntem mincinoși și profitori și trebuie să dovedim cu hârtii orice prostie.. m

  6. Daca esti ochelarist ca mine, imediat se aburesc ochelarii de la masca aia si nu mai vezi nimic. De asemenea, afara mai e cum mai e, dar in interior pur si simplu nu poti respira cu masca pe fata, eu cel putin am dificultati serioase

  7. Cred ca Ciolacu(PSD) au solutia si in cazul asta :acordarea unui venit minim garantat de 10.000 lei fiecarui angajat in parte si autoizolare obligatorie la domivciliu..Banii se vor suporta de patron si de Banca Nationala.

  8. În instituțiile publice nu se poarta măști în birouri. Sunt doar pregătite în caz de vreun control. Am fost singura care am purtat și am fost jignita zilnic. Oare face cineva controale? Ar trebuie făcute neanunțat, fără sa se știe pentru a se vedea realitatea.