G4Media.ro

Angajaţii Rosal Ploieşti sunt din nou în grevă și nu ridică gunoiul…

Angajaţii Rosal Ploieşti sunt din nou în grevă și nu ridică gunoiul din oraș

Angajaţii operatorului Rosal, care asigură serviciile de salubritate în municipiul Ploieşti, sunt în grevă, luni, ei fiind nemulţumiţi de faptul că, din nou, nu şi-au primit salariile la timp.

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploieşti, Zoia Staicu, a declarat, pentru Agerpres, că încă din weekend au apărut disfuncţionalităţi la capitolul curăţenie căi publice, nefiind asigurat personalul necesar pentru realizarea acestei activităţi, iar luni au intrat în grevă salariaţii care execută activitatea de colectare, transport şi transfer deşeuri municipale.

În context, au fost transmise adrese către operator şi către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova”, aceasta din urmă gestionând contractul privind activitatea de colectare, transport şi transfer deşeuri municipale.

Directorul adjunct al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova”, Geanina Bădicu, a declarat, pentru Agerpres, că probleme sunt şi în alte 8 localităţi ale judeţului, unde Rosal avea, luni, grafic de colectare a deşeurilor, însă angajaţii nu au ieşit pe teren.

ADI a trimis Rosal notificări de remediere a situaţiei în termen de 24 de ore, în caz contrar urmând să fie aplicate penalităţi conform contractului.

La finalul lunii aprilie, în preajma Paştelui, angajaţii Rosal au refuzat să iasă pe teren, timp de mai multe zile, pentru ridicarea deşeurilor în aproximativ 75% din cele 84 de localităţi ale judeţului în care firma are contracte de salubritate, printre unităţile administrativ-teritoriale afectate aflându-se şi municipiul Ploieşti.

Atunci, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a denunţat „un atac la sănătatea populaţiei” şi a cerut inclusiv declararea stării de alertă în oraş, în condiţiile în care în multe zone din oraş deşeurile erau neridicate de peste o săptămână.

Ulterior acestei solicitări, Garda de Mediu Prahova a efectuat un control pe raza municipiului, constatând la acel moment că operatorul îşi desfăşoară activitatea „nefiind în prezenţa unui eşec în realizarea serviciului, acesta fiind prestat, recuperându-şi decalajele înregistrate în zilele de întrerupere intempestivă a activităţii”.

Conform datelor transmise Agerpres la solicitarea Gărzii de Mediu Prahova, pe timpul controlului s-a făcut dovada, prin documente, a faptului că serviciul nu a fost suspendat, ci doar limitat.

Astfel, inspectorii de mediu au sancţionat operatorul Rosal cu suma de 100.000 de lei pentru neconformităţile constatate.

Sursa foto: Rosal

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. S-au dus toti banii pe Marketing.
    Asa cum functionarii publici isi fac meseria in tot felul de „hrube” si o fac destul de bine se pare ca Angajaţilor operatorului Rosal si s-a urcat brandi-ngul la cap.

  2. Pai pe 1500 de lei/lunar sa strangi atatea tone … Si in doua transe … (si probabil salariul mentionat e la mai boiereala…)

  3. V-am mai dat solutia : Scaldate in cel mai pur acid sulfuric si facute placi. Li se vor gasi atributii, incontestabil.

    Ar trebui sa se apuce Americanii, c-au umplut Pacificul de ele, au insula de gunoaie la vest de California si aia-i probabil una mica … Ce bea Zuck la munca.

  4. interesant. fotografiile ne arată maşini de gunoi stilizate, florale, noi-nouțe, ca şi cele de la romprest. are balta peşte pentru pescarii şefi care pescuiesc liniştiți de ani buni in ape tulburi gunoaiele cetațenilor.
    prin comparație maşinile de gunoi din multe localități vestice sunt nişte rable.
    altfel, ca mai peste tot, munca gunoierilor este remunerată slab şi nu este recunoscută. beneficiile ajung in buzunarele largi ale mafiilor specializate in a exploata acest domeniu şi a altor băieți „destepti”, descurcăreți şi mari investitori in llc-uri din „paradisurile fiscale”. mister T.V.A. ne poate explica cum şi de ce.

  5. Ma intreb de ce nu preia SGU si aceasta activitate…ca tot este din banii cetatenilor orașului? Nu se pot accesa fonduri pt achizitia de masini? Nu sunt atatia someri care vor de munca in Ploiesti? Ce faci Andrei Volosevici? Ce familie deranjam?

  6. Bună ziua .de ce noi trebuie sa suportam consecințele când am ales un primar și am avut încredere în el ca își va face treaba rezolvând problemele apărute…..nu trebuie sa trăim cu maldare de gunoaie ca cineva sa vadă și sa se trezească la realitate …sper ca veți lua masurile necesare pt ca este o prob care se poate rezolva. Va mulțumesc