G4Media.ro

Angela Merkel cere germanilor disciplină în combaterea epidemiei: ”Este cea mai mare…

Angela Merkel cere germanilor disciplină în combaterea epidemiei: ”Este cea mai mare provocare de la Al Doilea Război Mondial încoace”

Cancelarul Angela Merkel s-a adresat germanilor într-un mesaj televizat în care le-a cerut să respecte cu strictețe recomandările autorităților privind combaterea coronavirusului avertizându-i că epidemia este cea mai mare provocare de la Al Doilea Război Mondial încoace, scrie tagesschau.de.

”Este foarte serioasă, luați-o și voi în serios”, le-a spus Angela Merkel  germanilor. Ea le-a cerut să evite sau să reducă toate acțiunile care îi pot pune în pericol pe alții. ”Din respect trebuie să păstrăm distanța între noi”, a spus cancelarul.

Angela Merkel a spus că acum scopul acțiunilor este să încetinească răspândirea virusului, ca aceasta să se întindă pe mai multe luni și astfel să se obțină timp. ”Depinde de cât de disciplinat sunt respectate și implementate regulile. Fără excepție, depinde de fiecare, deci de noi toți”, a spus șefa guvernului de la Berlin.

Ea a dat asigurări companiilor germane că guvernul va lua măsuri de atenuare a impactului economic al crizei și, mai ales, pentru a salva locurile de muncă.

De asemenea, Merkel a dat asigurări populației că aprovizionarea cu hrană nu va avea de suferit și i-a îndemnat pe germani să nu cumpere mai mult decât au nevoie. ”Stocarea are rostul ei, dintodeauna l-a avut, dar cu moderație”, a mai spus cancelarul german.

Foto: captură video/ Tagesschau.de

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Incepe sa puta chestia asta. Prea mare prostia.
    Inceputul dictaturii.

    • Când Dragniia stă la izolare, toată lumea stă la izolare!
      * blestem din folclorul teleormanean

    • In Romania e dictatura de 30 de ani, unde ai fost?

      Hai cu teoria conspiratiei, ca problemele reale nu-s destule, hai sa mai si inventam unele.

    • Imi pare rau, daca pute pute. Nu pot sa pretind ca nu pute.
      Ma abtin de la teorii, dar pute.

    • Pute a moarte, a asta pute.

    • CORECT! BRAVO!

  2. 426.

    De maine ne vedem doar de sanatate. stop joc. Daca nu se poate cu autoizolarea atunci injectii la spital.

  3. Asa pare. Dar pentru orice stat, un numar foarte mare de bolnavi simultan nu e ceva acceptabil, pot sa inteleg restrictiile momentan. Ramane sa vedem peste vreo 2-3 saptamani ce se intampla, acum sigur inca apar virusatii de dinaintea restrictiilor.
    Carantina, asa generalizata cum e acum in UE, nu poate dura mai mult de o luna.
    Cea mai mare speranta imediata e in medicamente, noi sau vechi. Daca apare ceva in 2-4 saptamani sa reduca decesele in zona gripei sezoniere, cei 80% fara simptome sau cu durere de cap pot reveni la lucru.

  4. În vremuri de pandemie, fiecare națiune e pentru sine. În câteva zile, Europa frontierelor deschise a devenit istorie

    „Lămpile se sting în toată Europa, nu le vom mai vedea aprinse în timpul vieții noastre”, spunea secretarul de externe Sir Edward Gray unui prieten, în ajunul intrării Marii Britanii în Primul Război Mondial. Observând de departe că pandemia de coronavirus face ravagii pe Vechiul Continent, cuvintele lui Grey revin acum în minte. Și cum Marele Război a schimbat Europa pentru totdeauna, pandemia COVID-19 pare să schimbe modul în care se văd popoarele europene.

    „Toți pentru unul și unul pentru toți!” Acestea au fost cuvintele prin care „Cei trei muschetari” ai lui Alexandre Dumas și-au trăit viața. Acesta a fost idealul pe baza căruia au fost construite UE și NATO. Un atac împotriva unuia este un atac împotriva tuturor. Acordul Schengen, prin care cetățenii Europei sunt la fel de liberi să călătorească prin țările continentului lor, precum americanii să călătorească din Maryland în Virginia, își are rădăcinile în acest ideal. Totuși, dintr-odată, totul pare să țină de ziua de ieri. Modul în care statele UE reacționează la criza coronavirusului readuce în memorie o altă expresie franceză, „Sauve qui peut”, a cărei traducere este „Se salvează cine poate”.

    New York Times a descris astfel noua realitate într-un comentariu publicat duminică, „Europa se blochează și se confruntă cu criza răspândirii virusului”. The Times a scris:„În timp ce unii lideri europeni, precum președintele Emmanuel Macron, au solicitat intensificarea cooperării între națiuni, alții încearcă să își închidă țările. „Din Danemarca până în Slovacia, guvernele au intrat într-un mod agresiv de combatere a virusului prin închiderea frontierei. Criticând o serie de țări care ascultă apelul tribalismului și naționalismului, Times se lamentează: „Astăzi, europenii ridică granițe între țări, în interiorul orașelor și cartierelor lor, în jurul caselor lor – pentru a se proteja de vecinii lor, chiar și de propriii nepoți”. „Confruntându-se cu un virus care nu cunoaște granițe, această Europă modernă fără frontiere le construiește acum peste tot”.

    În câteva zile, Europa frontierelor deschise a devenit istorie.

    „Pe măsură ce pandemia se răspândește din Italia în Spania, Franța și Germania, există tot mai mult nevoia aplicării de metode dure, chiar autoritare, multe dintre ele inspirate chiar din China.

    Europa a fost terifiată de Italia. Dintr-odată, multe dintre țările continentului încearcă să se închidă, să se protejeze pe ele însele și pe cetățenii lor. Ideea solidarității europene și a unei Europe fără granițe, în care cetățenii sunt liberi să călătorească și să muncească, pare foarte departe.

    Italia, cea mai lovită țară după China, este blocată. Germania își închide granițele cu Austria, Danemarca, Franța, Luxemburg și Elveția. Republica Cehă, Cipru, Danemarca, Letonia, Lituania, Polonia și Slovacia au anunțat că vor închide granițele tuturor străinilor. Președintele Donald Trump și-a extins interdicția de călătorie în și dinspre Europa pentru a include doi dintre cei mai vechi prieteni ai Americii, Marea Britanie și Irlanda.

    Slovenia și-a închis granița cu Italia. Norvegia este blocată. Călătorii străini care ajung în Norvegia riscă o carantină obligatorie de 14 zile, indiferent de starea lor de sănătate.
    Premierul Justin Trudeau a anunțat că și Canada restricționează intrarea tuturor celor care nu sunt cetățeni sau rezidenți permanenți. Singurele excepții sunt echipajele aeriene, diplomații și, „în acest moment”, cetățenii americani.

    Asistăm așadar la ciocnirea pretențiilor naturii umane și ale ideologiei.

    De-a lungul istoriei, majoritatea oamenilor au pus atașamentul față de familie, trib, credință, țară, rasă și națiune peste pretențiile ideologiei liberale.

    Dar, în timp ce toți cetățenii pot avea același drept dat de Dumnezeu la viață și dreptul constituțional la „protecție în fața legilor”, toți oamenii nu au drepturi egale în fața slăbiciunilor sau preocupărilor noastre.

    Închiderea granițelor este o lovitură grea împotriva liberalismului care se presupune că își are rădăcinile în păcatul xenofobiei. Dar ceea ce spun guvernele din Europa prin închiderea granițelor, ceea ce spun americanii prin interzicerea călătoriilor din Europa, este că, în timp ce toți oamenii pot fi egali din naștere, întotdeauna pe primul plan se vor afla popoarele.

    Când vine o criză, fie că este un război în care supraviețuirea națiunii este în joc sau o epidemie în care sănătatea și supraviețuirea oamenilor noștri sunt în joc, avem grijă în primul rând de noi, ca națiune. Aceasta este natura umană. Acesta este modul în care funcționează lumea”.

    https://buchanan.org/blog/in-the-pandemic-its-every-nation-for-itself-138327

    • atata prostie ce debitezi mai nene…. hai la autoizolare si tratament.

    • Dacă izbucnea molima in județul Brăila, de exemplu, și autoritățile izolau complet tot județul, asta însemna că Brăila nu mai făcea parte din Romania? Asta ar fi logica ta.

    • Da, chiar, debitezi „decit” timpenii.

      Nu e clar ca izolarea nu are nimic a face cu granitele, ca se inchid granitele ca sa nu mai circule oamenii cu scopul unic de a incetini raspindirea pandemiei ?

      Ce n-am inteles: cum de serviciile secrete nu au anuntat guvernele din timp despre gravitatea situatiei? De ce nu s-au inchis granitele Europei in 1 februarie de exemplu?

    • @john: precum vezi germania are decese ca la gripa. Italia si spania au mult peste. Nu mai zic de china sau iran. Oare de ce? Poate s-au tratat preventiv cu ceva. Acum lasa sa saraceasca fraierii

    • BPS articolul respectiv este unul pe care dacă vrei îl poți încadra în tipologia ” romantică ” a ideilor și a modului de interpretare a problemei. Mai pe românește se extrapolează inutil și se deviază foarte mult de la subiectul propriu-zis astfel că în loc să ai o analiză pertinentă, te pomenești că ți se livrează metafore și zicale care fac ca explicația să pară că are legătură cu subiectul inițial dar în esență este total pe lângă. (e ca și cum ai încerca să explici procesele complexe și studiile Cosmosului care au loc la NASA recitând Luceafărul de Eminescu).
      Faptul că se închid granițe în interiorul UE nu e ceva wow ci e mai degrabă un mecanism firesc, adoptat de statele membre în momente de criză. Se spune foarte poetic acolo că Europa a fost creată să fie unită iar acum toate promisiunile sunt uitate dar se uită faptul că oricât de mult s-a avansat cu procesele de coeziune și de apropiere a statelor, UE rămâne totuși o structură eterogenă în fond, nefiind „din pix” un mecanism care să fie format organic dintr-o fuziune de state. UE este până la urmă reflexia a ceea ce înseamnă continentul European astăzi, un continent unde războiul de 2000 de ani dintre popoare a fost înlocuit cu colaborarea într-un bloc unitar dar care este totuși încă definit de ” colaborare ” adică de interacțiunea mai multor factori care au dreptul la opinii proprii(pentru ca nu-i așa, UE se bazează încă, pe principii democratice). Așadar ” națiunea ” asta modernă (și tot ce ține de conceptul național începând cu secolul 19) este încă destul de prezentă și de înrădăcinată în mentalul colectiv. Asta totuși contra curentului, pentru că în ultimii ani datorită globalizării, a libertății și ușurinței de mișcare, imaginarul colectiv a tins să se lărgească ajungând să absoarbă realități geografice mai mari, în conformitate cu noile posibilități;tindem să ne considerăm europeni pentru că Europa e o noțiune palpabilă, atât fizic datorită tehnologiei virtuale și transportului rapid cât și virtual datorită rapidității de comunicare a informațiilor în consecință.Faptul că avem acces ușor la școlarizare și faptul că putem învăța câte limbi străine ne vin la număr este iarăși o chestiune care rupe granițele la nivel de mental colectiv. Totuși UE nu și-a propus (ce puțin nu încă) să șteargă națiuni și să fuzioneze într-un bloc european omogen ci să aducă culturile la discuții și să acționeze la unison în urma dezbaterilor, asta tocmai pentru că Europa nu este încă pregățită de fuziune și nu va fi mult timp de acum înainte. Măsurile luate de state sunt logice, pentru că realitățile mai palpabile decât cele europene sunt cele de state „naționale”, cu granițe, cu conduceri proprii, cu limbi proprii. E până la urmă o reacție tipică să te refugiezi (depinde și de scara situației) în locul în care dpdv psiho-social te simți cel mai ” acasă „: Dacă te cerți cu cei din casă te închizi în camera ta, dacă este o epidemie în oraș te izolezi în casa ta, dacă este o problemă națională te izolezi în orașul tău, dacă e o problemă globală tinzi să te retragi în țara ta/pe continentul tău. Nimic special. Faptul că se închid granițe în UE nu înseamnă ca dispare UE pentru că UE este până la urmă o sumă de factori definiți care cad de acord unul cu altul, nu un întreg care se destramă acuma datorită virusului. Dacă tot vorbin de destrămare se pare totuși că UE a luat decizia să blocheze intrarea cetățenilor care nu sunt cetățeni UE dinspre exterior înspre interiorul granițelor statelor membre așa că uite că există și decizii unitare și o graniță unitară europeană pe perioadă de criză 🙂

  5. Inchideti latrinele si propaganda mafiei. Ciuma rosie incearca sa profite de aceasta criza serioasa.In loc sa isi vada de treburile primariilor, jegurile PSD-iste in frunte cu Firea , au timp sa
    se ocupe pe la posturile mafiei de propaganda electorala.Ponta, Basescu si alti mafioti, apar zi de zi pe posturile infecte, pentru a explica idiotilor ce ar trebui si ce nu ar tebui sa faca guvernul,este culmea culmilor, ei care au adus tara asta in halul asta.Este stare de urgenta, se poate inchide mafia media.

  6. Babona damblagie trebuie expulzați de la putere dacă nemții vor sa supraviețuiască, debila bolnava de alzhaimer și tremurici nu e în măsura sa ia masuri decât poate pentru umplerea Germaniei de ciuhapi!

  7. Sophie Ellis-Bextor