G4Media.ro

Angela Merkel și liderii UE dezbat astăzi, la Bruxelles, planul de redresare…

sursa foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Angela Merkel și liderii UE dezbat astăzi, la Bruxelles, planul de redresare economică/ Reforma sectorului de transport rutier, o altă temă crucială supusă la vot în Parlamentul European

Cancelarul german Angela Merkel urmează să se întâlnească miercuri, la Bruxelles, cu liderii principalelor trei instituţii ale Uniunii Europene pentru a discuta despre agenda preşedinţiei germane a Consiliului UE, care pare să fie dominată de redresarea economică în urma pandemiei de COVID-19, notează miercuri dpa, citată de Agerpres.

În timpul primei sale vizite externe efectuate după izbucnirea pandemiei de COVID-19, Merkel se va întâlni cu preşedinţii Parlamentului European, Consiliului European şi Comisiei Europene – David Sassoli, Charles Michel şi Ursula von der Leyen.

Germania a preluat preşedinţia semestrială a Consiliului UE la 1 iulie şi o va preda Portugaliei la 1 ianuarie 2021.

Vizita cancelarului german la Bruxelles are loc cu o săptămână înaintea summitului UE în care liderii celor 27 de state membre vor încerca din nou să ajungă la un compromis asupra planului european de redresare economică. La finalul lunii iunie ei nu au reuşit să cadă de acord asupra unui proiect concret.

Comisia Europeană a propus un pachet de 750 de miliarde euro, dintre care 500 miliarde euro sub formă de granturi şi 250 miliarde euro în credite.

Dar, deşi discuţiile pe care Angela Merkel le are prevăzute miercuri la Bruxelles ar putea deschide calea către avansarea negocierilor în timpul săptămânii viitoare, încă există critici dure din partea Ţărilor de Jos, Suediei, Danemarcei şi Austriei faţă de unele aspecte ale propunerii executivului comunitar.

De asemenea, Parlamentul European va dezbate în sesiunea plenară din 8-10 iulie patru teme grele referitoare la bugetul Uniunii Europene și fondul de redresare, prioritățile președinției germane a Uniunii Europene, reforma sectorului de transport rutier și, un al patrulea subiect de maximă importanță, condiționarea fondurilor UE de respectarea statului de drept.

Este o săptămână crucială pentru transportatori, pentru că Parlamentul European va susține ultimul vot privind reformele menite să îmbunătățească condițiile de muncă ale șoferilor, să clarifice prevederile legate de detașarea acestora și să combată practicile ilegale.

Eurodeputații se vor pronunța miercuri cu privire la schimbările aduse normelor revizuite privind detașarea șoferilor, perioadele de repaus ale acestora și o mai bună aplicare a normelor în materie de cabotaj (și anume, transportul de mărfuri efectuat cu titlu temporar de către transportatori nerezidenți). Reforma va contribui, printre altele, la asigurarea unei remunerații echitabile pentru șoferi, la prevenirea cabotajului sistematic și la combaterea societăților de tip „cutie poștală”.

Noile norme, care au fost convenite provizoriu cu Consiliul, vor fi considerate adoptate, cu excepția cazului în care amendamentele depuse sunt votate cu majoritate absolută (adică cel puțin 353 de voturi).

sursa foto: Agerpres/ EPA/ OLIVIER HOSLET

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Prea multe masuri top-down!
    Daca se tot adauga straturi de masuri de asta, UE se va destrama.
    Prea mult se cred politicienii centrul societatii si „chematii” (divini, sau dracu stie cum si cine i-ar fi chemat) la rezolvarea problemelor tarii. Democratia nu inseamna ca trebuie inmultim aparatul birocratic cu jdemii de reguli care trebuiesc „implementate”, ba chiar din contra: democratie CERE inteligenta – progres CALITATIV, nu heirupism comunistoid, pentru ca altfel rezultatul va fi misenrupism-ul general si colapsul general (pierderea increderii in UE si in autoritatile nationale in general).
    Traim deja in Knowledge Society. Cati dintre acesti politicieni care se tot reunesc in „cina cea de taina” la fiecare cantare a cucosului inteleg Knowledge? Stiinta? Knowledge Management? Reformulez: este vre-o unu / una care intelege?

    • Regula e una singura -respectarea statului de drept , restul sunt paleative pentru o mai buna functionare a transporturilor , a economiei , a politici comune . Cit depre destramare multi maninca- rahat cu apa rece – .Cum sa pleci din casa ta si unde anume sa te duci ?