G4Media.ro

Anisie: Infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării fizice la…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Anisie: Infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării fizice la toamnă

„Este adevărat, infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării fizice” a declara ministrul Educației Monica Anisie la Digi24, întrebată ce soluții vor găsi autoritățile pentru începerea anului școlar, la toamnă.

Anisie a anunțat că după încheierea examenelor naționale „trebuie deja să gândim scenariul pentru noul an școlar”. Aceasta a explicat apoi că se va uita la ce măsuri iau autoritățile din alte state europene și că se va inspira de acolo.

 

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. În această vară puteți reamenaja, utila și încadra cu personal școlile închise pe motiv de eficiență economică, acolo unde este nevoie puteți construi altele noi și puteți aplica cu strictețe principiul înscrierii după distanța față de reședința elevilor. Tot acum puteți achiziționa software educațional unitar conform cu cerințele școlii românești și să înrolați toate unitățile școlare, să dotați fiecare școală cu dispozitive de comunicație pentru cel puțin o parte dintre elevii fiecărei clase astfel încât să se îmbine învățământul online cu cel offline în așa manieră încât cel offline să asigure distanțarea fizică necesară.

    • Resedinta e vax. Isi pot stabili lesne resedinta unde vor. E fumata deja.

      Da construit trebuie sa dublezi capacitatea ca sa nu mai invete in 2 schimburi, sa maresti cu cel putin 50% salile ca sa nu mai fie peste 20 in clasa si abia ajungi la cum ar trebui sa fie fara pandemie. Abia atunci vei putea trece in 2 schimburi ca sa ai numai 10 in clasa.

      Asta inseamna ca trebuie sa ai de 3 ori mai multi profesori. Ca doar n-or lucra 12 ore pe zi ca acum la pregatirea pt EN – in loc de 4 ore/zi cu 3 clase de a 8-a de cate +30 elevi, se fac 12 ore pe zi cu cate 10 elevi.

      Sa zicem ca ai resurse de spatiu sa-i distanteti. Sa credeti dvs ca vor sta distantati si in pauza sau in drum spre casa. Uitati-va deja pe strada.

      Ati incercat sa predati matematica online la preuniversitar, in special gimnaziu? Nu exista nici la nivel de vis o platforma/metoda care sa asigure macar 25% din eficienta lucrului nemijlocit. Pierdere de vreme. Doar in ciclul universitar merge acceptabil.
      Poti sa ai toata puterea de calcul si de net din lume, la multi lipsesc: vointa, bunul simt, autocontrolul. Oricand se pot da loviti ca le-a picat curentul, netul, pc-ul nu merge etc etc. Asta daca nu gasesc fisuri in platforma ca sa se distreze sabotandu-i pe ceilalati sau pe profesori.

      Ori deschidem scolile, ori nu deschidem scolile – that is the question. Restul e gargara cu apa de ploaie.

      O varianta pt care avem resurse ar fi deschiderea scolilor cu prezenta optionala. Daca parintii nu vor sa-si trimita copiii la scoala, sa dea cu subsemnatul ca opteaza pt home schooling sau sa-i retraga un an scolar. Elevii sa vina la scoala periodic doar pentru evaluari, sa zicem la 2 saptamani, cate 10 in clasa, preferabil cu sustinere in scris ca sa se poat unformiza incarcarea per profesor (la supravegere nu mai conteaza specialitatea).
      Ministerul sa produca lectii cum au facut la inceput, sa le dea la tv si sa fie disponibile si online pt a putea fi revazute.

  2. Pai nu au bani de profesori in plus, nici de.cladiri noi! Banii merg.la pensii speciale militare, merg.la salarii in justitie, in armata, mi, servicii, bugetari de lux etc acolo sunt banii romanilor!

  3. Lacrimile și banii lui Murad (pseudotitlu)
    Scoala nu este o prioritate. Agenda publica actuala, scrisa prin citeva birouri, nu cuprinde nici o referinta la scoala si performanta scolara. Despre scoala vorbim doar cand mor elevii innecati in gropile considerate toalete, din curtea scolilor comunale. Sau atunci cand trebuie sa rezolvam problema bacalaureatului pentru cativa copii de smenari. Atât! Acum discutam despre turism, restaurante, terase, hotelurile smenarilor burtosi care se plang de pierderi, in timp ce coboară din Mercedes AMG. Iar televiziunile le plang disperate de mila ca doar asta li s-a spus sa faca, lacrimi de bocitoare false. Un post TV de azi dimineata, 8 iunie 2020, isi intrerupe din 3 in 3 minute programul ca sa imi arate poze cu plaje pline de oameni (in fapt aproape goale), restaurante pline (in realitate cu 2, 3 mese ocupate), hotelieri mincinosi care imi spun ca au 100% grad de ocupare (in realitate media in hoteluri este 2% grad de ocupare). Până ieri, îmi aratau autostrada blocata, plaje, valuri in ideea ca vor reusi manipularea. Ghinion, nu le-a iesit doar 9000 de prosti au ajuns la mare, din 15000 declarativ, (față de milionul din 2016 https://stirileprotv.ro/stiri/travel/cifra-record-pentru-litoralul-romanesc-1-milion-de-turisti-s-au-distrat-la-mare-cu-ce-surpriza-neplacuta-vine-sezonul-2017.html).
    Prin urmare ce scoala? Nu, in nici un caz. Acum e sezonul lacrimilor pentru nefericirea fratilor Murad. Cum care Murad? De Phoenicia si Amfiteatru ati auzit? Ei sunt prietenei cu ochi albastrii pensionati (zice-se!), cu politicieni din toate partidele, sponsorii carelor TV.

  4. Se vor face toti militieni, militari si securistoizi. Nu trebuie nici o scoala pentru asemenea paraziti.

  5. Este foarte simplu.
    1. Se înjumătățesc orele de curs la școală.
    2. Se înjumătățesc clasele de elevi.
    3. Se compensează cu studiu și aprofundare online.
    4. Se restructurează programa școlară
    Eventual alte măsuri și reglementări necesare unei bune funcționări.
    Oricum așa că până acum nu se mai poate!