G4Media.ro

Anomalie meteo în România. Temperaturile mai mari și cu 15 – 20…

Sursa Foto: severe-weather.eu

Anomalie meteo în România. Temperaturile mai mari și cu 15 – 20 de grade decât normalul perioadei

O anomalie meteo va afecta România și țări din Europa centrală și de Est, în această săptămână, specialiștii Severe Weather anunțând că un val de aer cald va aduce temperaturi cu mult peste cele normale pentru mijlocul lunii noiembrie, transmit știrileprotv.ro

Potrivit prognozei realizate de severe-weather.eu, țările din Europa centrală și de est se vor confrunta cu o vreme extrem de caldă, maximul fiind atins în ziua de vineri, 15 noiembrie.

Astfel, temperaturile vor fi chiar și cu 20 de grade Celsius mai mari decât normalul perioadei.

Miercuri, 13 noiembrie. Un val de aer cald va traversa Europa centrală și de Est, în special zona Balcanilor și a Mării Negre, anunțându-se temperaturi cu până la 12-14 grade mai mari decât normalul perioadei.

Joi, 14 noiembrie. Valul de aer cald înaintează din zona mediteraneană în Europa de Est, unde întâlnește o altă masă de aer situată la un nivel inferior, ducând la o anomalie meteo, cu temperaturi extrem de ridicate față de normalul perioadei.

Potrivit specialiștilor Severe Weather, media temperaturilor va fi mai mare și cu 16 grade decât cele normale pentru mijlocul lunii noiembrie, în regiunile din estul Europei, zona Balcanilor și vestul Rusiei.

În același timp, temperaturi mult mai mici se vor înregistra în vestul continentului european.

Vineri, 15 noiembrie. Masa de aer cald rămâne în continuare în zonele din sud-vestul Europei, rezultând temperaturi mai ridicate și în Alpi sau Balcani. În est, valul de aer cald continuă să aducă o zi caldă. Temperaturile vor atinge din nou valori anormale, chiar și cu până la 20 de grade mai mari în unele zone.

“Indiscutabil, un remarcabil val de aer cald pentru această toamnă târzie”, scriu specialiștii de la Severe Weather.

Sursa: știrileprotv.ro / Sursa Foto: severe-weather.eu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. E vreun om intreg la cap care nu realizeaza ca asa ceva se intimpla ca urmare a activitatii umane imbecile la nivel planetar ?!

  2. Uite, eu.
    Cel mai cald noiembrie de când se fac măsurători a fost în 1926 când au fost 30,5 grade la Călărași, 30,2 grade la Botoșani, 29,4 de grade la București și 29 de grade la Iași.
    Pe atunci cum era cu carbonul din atmostera?
    Aceasi activitatea umana imbecila care ti-a adus apa calda, net, masina si telefon, ca sa iti dai cu parerea, nu sa faci oaemnii imbecili. Doar ca niste grupuri de lobby platesc niste oameni de stiinta sa zica ceva, nu inseamna ca este si adevarat. Nici ei nu stiu exact de ce, in schimb oamenilor ca tine le place sa se identifice cu o rasa superioara si aroganta, evident suprem intelectuala, ce nu mai cauta argumente, si se multumesc doar sa-si dea copy-paste in cap la ce idei se induc pe piata. Se vede ca emotiile se exprima prin ura, nu ratiunea.

    • Dar cand a fost calota glaciara mai mica ca in prezent?

    • Ca sa scap de o grija, hai sa demontez bazaconiile negationistilor:

      – „Niste oameni de stiinta” inseamna de fapt 97-98% dintre oamenii de stiinta din domeniu. Pana si cei platiti de conservatorii americani sa faca niste studii au ajuns la aceeasi concluzie ca restul oamenilor de stiinta. Conservatorii credeau la fel ca tine ca e vreo conspiratie. Ghinion, nu era nicio conspiratie, datele au coincis.

      – Industria petroliera nu e atat de naiva ca acei conservatori de mai sus, stie foarte clar ca datele sunt reale, asa ca nu se mai chinuie sa arunce banii pe studii care ar spune acelasi lucru. Daca ce publicau oamenii de stiinta nu era real, la cati bani sunt in aceasta industrie, era usor sa plateasca niste studii care sa demonstreze „adevarul”.

      – Un an anormal intr-o anumita zona geografica nu reprezinta nimic din punct de vedere climatic. Tendintele se masoara la nivel global, nu local, si pe intervale de timp de pana la 30 de ani. Pot fi si decenii anormale, dar pe termen lung tendintele devin clare.

      De exemplu 1926, anul din exemplul tau, a fost intr-adevar ceva mai cald decat 1925 si 1927 la nivel global, cu aproximativ 0.11 grade. Dar daca facem media pe intervale de 30 de ani, fata de anul tau preferat, 1926, avem:

      1989 – 2018: + 0,79 grade Celsius
      1959 – 1988: + 0,30 grade Celsius
      1929 – 1958: + 0,16 grade Celsius
      1899 – 1928: – 0,07 grade Celsius
      1880 – 1898: 0,00 – nu sunt decat 19 ani aici, ca nu sunt date mai vechi, dar intamplator e exact temperatura anului 1926.

      Daca e sa luam cresterile pe fiecare dintre acele intervale, in locul valorilor absolute, avem, de la trecut spre prezent: -0,07 ; +0,23 ; +0,14 ; +0,49

      E evident ca temperatura creste, si nu doar liniar, cresterea s-a accelerat in ultimele decenii. In ultimii 30 de ani temperatura a crescut mai mult decat in cei 60 de ani anteriori (0,49 grade in 30 de ani fata de 0,37 grade in 60 de ani). Daca tu nu vezi nicio problema aici, nu are sens continuarea discutiei.

      Acum, revenind la lucruri mai inportante, ca e oarecum inutil sa discuti cu negationistii, ce naiba e asta G4:

      „Imagini cu hărțile specialiștilor de la Severe Weather făsiți în galeria foto”?

      In primul rand nu aveti o galerie foto, ca nu ati luat-o si pe ea cu copy/paste de pe site-ul ProTV, in schimb ati luat cu copy-paste „făsiți”.

    • Cristian:
      Stii de ce se numeste asa insula Goenlanda? (acum vreo o mie de ani)
      Pentru ca unii au vazut-o plina de verdeata. Cat de mare era calota glaciara atunci? Unde se dusesera ghetarii Groenlandei?

  3. Asa si care e rezolvarea ecologistilor ? Sa dai tehnologia inapoi si sa traim iar la ca 1800 ? Banuiesc ca nu e vorba despre asa ceva. Bun si atunci cum facem ? Pai va spun eu: asa zisa ecologie de fapt inseamna aparitia multor taxe in numele ecologiei. Adica omul normal sa consume din ce in ce mai putin, sa se plimbe din ce in ce mai putin, dar sa plateasca mai mult pentru cativa care vor fi si mai putrezi de bogati. A trai ecologic inseamna sa utilizezi cat mai putine resurse, adica sa fi pe scurt mai sarac, exact ca africanii saraci lipiti care in mod evident, polueaza extrem de putin.
    Nu merge vrajeala asta ieftina. Rezolvarea ecologica va trebui sa vine tot de la stiinta si tehnologie care vor trebui sa avanseze cat mai repede. Dezvoltarea tehnologiei trebuie accelerata nu incetinita, pana la momentul in care ea ne va face sustenabili si se va reduce poluarea in mod natural, datorita progresului. Adica nu oporesti masinile diesel si pe benzina ca sa ne intoarcem la caruta ci inventezi solutii noi de genul masini electrice, car-sharing, transport in comun performant, etc, etc…