G4Media.ro

ANRE: Importurile de gaze ale României au crescut cu 50% în ianuarie…

Sursa foto: romgaz.ro

ANRE: Importurile de gaze ale României au crescut cu 50% în ianuarie şi au fost de patru ori mai scumpe

Importurile de gaze ale României au crescut în prima lună a acestui an cu 50% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi au fost la un preţ de patru ori mai mare, arată rapoartele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), analizate de Agerpres.

Astfel, dacă în ianuarie 2021 importurile erau de 2,7 milioane de MWh, în ianuarie 2022 acestea se ridicau la 4 milioane de MWh.

Preţul de import a fost 305 lei pe MWh, de peste patru ori mai mare faţă de 68 de lei pe MWh, cât a fost în ianuarie 2021.

În acelaşi timp, producţia internă a scăzut de la 8,7 milioane de MWh, la 8,1 MWh.

Importurile au reprezentat, astfel, 30% din consumul total al ţării în ianuarie 2022. Principalii importatori au fost MET Austria Energy Trade (27,1% din total) şi WIEE România (20,6%).

Consumul final de gaze s-a redus cu 11%, de la 17,8 milioane de MWh, la 17 milioane de MWh.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ai na, si asta o fi din cauza consumatorilor si a razboiului? Fir-ati ai necuratului de corupti mari si mici, ca de 30 de ani n-ati facut nimic pentru tara si natie, v-ati umplut burdihanele si atat! Cat era dependenta Romaniei fata de importuri in ’90? Si atunci era inca industrie si agricultura care consuma la greu…. P.S. A nu se intelege cumva c-as fi nostalgica in privinta „performantelor” ceausiste, Doamne fereste! Nu vreau sa arat decat ce sunt in stare coruptii natiei sa faca cu viitorul energetic al tarii, si atat!

  2. Să va ft pe toti incompetenții și ticăloșii!

  3. O smecherie Austria-UE ca sa umfle preturile la români. In realitate, Romania nu mai are nevoie de multi ani de niciun mc de gaze din import. Avea nevoie de 20% din import pt. rezerve cand Romania avea industrie.

    Smecheria este simpla: gazul romanesc ieftin intra in depozitele centrale ale UE pt. a mai atenua din costurile pt. austrieci, nemti etc. Iar noua ni se baga pe gât gaz rusesc scump.

    Asta inseamna sa fim colonie si sclavii UE!

  4. Unii cumpara ieftin gaz rusesc direct de la sursa, altii prin intermediar, mai scump.
    Noi cum procedam?

    • SE OCUPA SPECIALII… FAC BANI. PENTRU romania…

  5. Și totuși depozitele de gaze pentru iarna sunt goale,conform celor spuse aseară de Mitrea!?!de ce și unde e gazul??Popescu aude??