ANSVSA, despre retragerea produselor Ferrero: România nu este pe lista statelor membre în care au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri / Nu s-au primit buletine de analiză care să indice prezenţa Salmonella în produsele Kinder de pe piaţa românească
ANSVSA a transmis, vineri, referitor la retragerea de pe piaţa a mai multor produse Ferrero cu suspiciunede Sallmonela, că, până în acest moment, România nu este pe lista statelor membre în care au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri, informează News.ro.
De asemenea, nu s-au primit buletine de analiză care să indice prezenţa Salmonella în produsele Kinder de pe piaţa românească.
”În data de 5 aprilie 2022, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată de autorităţile din Belgia asupra deciziei companiei Ferrero de retragere şi rechemare voluntară de piaţa europeană a unor loturi de produse Kinder, cu diferite gramaje. Retragerea voluntară de pe piaţa internaţională, inclusiv din România şi rechemarea de la consumatori a mai multor loturi de produse Kinder, se face pe baza principiului precauţiei, produsele fiind suspicionate că ar putea avea legătură cu îmbolnăvirea mai multor persoane din statele membre”, a transmis, vineri, ANSVSA.
Autoritatea precizează că, ăână la acest moment, România nu este pe lista statelor membre în care au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri, care să poată fi corelate cu consumul acestor produse.
”Nu s-au primit informaţii oficiale şi nici buletine de analiză care să indice prezenţa tulpinii de Salmonella suspicionată în tipurile de produse Kinder de pe piaţa din ţara noastră. Imediat după primirea notificării, ANSVSA a dispus inspectorilor sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul tuturor Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor să verifice, cu prioritate, modul în care operatorii din domeniul alimentar implicaţi în depozitarea, distribuirea şi comercializarea produselor vizate realizează retragerea de la comercializare şi rechemarea acestora. Acţiunea este în desfăşurare”, a mai transmis instituţia.
ANSVSA este în permanent contact şi coopereaza cu autorităţile europene pentru siguranţa alimentelor în ceea ce priveşte investigaţia aflată în curs şi monitorizează atent situaţia de pe piaţa din România.
Potrivit autorităţilor, toxiinfecţiile alimentare cauzate de Salmonella genereaza tulburări gastro-intestinale (diaree, diaree uneori cu sânge, stare de vomă, crampe abdominale) cu debut brutal însoţit adesea de febră şi dureri de cap care survin în general la 6 – 72 de ore de la consumul produselor contaminate. Persoanele infectate cu Salmonella dezvoltă simptome la 12 – 36 de ore după consum. Aceste simptome pot fi mai pronunţate la copii şi tineri, la femeile însărcinate, persoanele imunodepresive şi vârstnici.
Persoanele care au consumat produsele incriminate şi care prezintă aceste simptome este recomandat să informeze medicul curant despre acest consum.
Sursa Foto: comunicaffe.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii