G4Media.ro

Antonel Tănase este noul secretar general al Guvernului

Sursa foto: Facebook Antonel Tănase

Antonel Tănase este noul secretar general al Guvernului

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că l-a numit pe Antonel Tănase în funcția de secretar general al Guvernului.

Antonel Tănase este trezorierul PNL și președintele interimar al filialei Sector 3 a partidului.

În vârstă de 47 de ani, Antonel Tănase a absolvit două facultăți – Istorie și Economie – este doctor în economie. Este membru PNL din 1991. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Ludovic Orban, iar anterior a fost consilier general PNL la București.

Potrivit ultimei declarații de avere publicate pe portalul ANI, din iunie 2017, Antonel Tănase a câștigat, în 2016, ca salariat, venituri de aproximativ 127.000 lei, ca economist la Registrul Auto Român, precum și ca membru în Consiliile de administrație la RADET și la Compania Naţională “Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA Galați. Tot în 2016, a obținut aproape 624.000 de lei din dividende, ca asociat la firma Cont Consulting & Services SRL.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Secretar general al Guvernului era Toni Greblă.

Sursa foto: Facebook Antonel Tănase

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Antonel, un Anton mai mic adica. Parinti cam timpitei adica.

  2. Nu activitățile enumerate in articol reprezintă miza numirii și nici indemnizația… miza o instituie accesul la arhiva SGG, arhiva care conține documentele trecute ale activității guvernamentale, adică o baza a realității activului patrimonial guvernamental (proprietăți, companii, fluxuri financiare etc), dar și o baza de șantaj (acolo sunt numele și prenumele fiecăruia dintre cei care au asumat anumite acte juridice și care, pentru a vorbi lucruri interesante juridic și politic, pot fi ajutați sa-și amintească pe baza semnăturii aplicate pe documentele respective).

    Legea arhivelor ar trebui sa impună obligația desemnării șefilor și lucrătorilor oricărei arhive ale autorităților și instituțiilor publice sa fie desemnați de șeful arhivelor naționale, iar șeful arhivelor naționale sa fie desemnat de președintele României, pentru un mandat mai mare decât mandatele politicienilor. In felul asta s-ar asigura și o oarecare independența fata de decizia politica.
    Arhivele au fost, sunt și vor fi întotdeauna fundamentul cunoașterii oricărei societăți.

  3. Schimbați mai repede conducerile instituțiilor publice si dați afară angajații din ultimii 2 ani veniți din partea comuniștilor PSD. Afară cu PSD!