G4Media.ro

Antreprenori bucureșteni cu origini în Câmpulung Muscel au lansat o fundație care…

Foto: Primăria Câmpulung Muscel / Facebook

Antreprenori bucureșteni cu origini în Câmpulung Muscel au lansat o fundație care vrea să revigoreze orașul argeșean, prima capitală a Țării Românești

Mai multți oameni de afaceri și profesioniști cu origini în Câmpulung Muscel au lansat Fundația ”Acasă în Muscel”, care susține revigorarea culturală și educațională a orașului argeșean, potrivit unui comunicat de presă.

Evenimentul de lansare a avut loc în Amfiteatrul Colegiului Național Dinicu Golescu, unde oamenii care formează echipa Fundației Acasă în Muscel s-au întâlnit cu locuitorii Câmpulungului pentru a le prezenta inițiativele în lucru, misiunea organizației și planurile de viitor. Cei patru fondatori – Alina Matache, Marius Diaconu, Bogdan Popescu și Gabriel Crețu au povestit ce însemnă pentru fiecare ”Acasă în Muscel” și ce viziune au în privința impactului pe care ONG-ul il poate avea.

Proiectele Fundației se vor concentra în mod prioritar pe educația tinerilor, prima inițativă de acest fel fiind deja lansată: în jur de 70 de elevi participă la cursuri în cadrul Modulelor de Excelență în Informatică, Matematică și Limba Engleză și a Modulului de dezvoltare personală – Liderii de mâine.

Organizația vizează extinderea gamei de cursuri disponibile pentru elevi, organizarea unor evenimente culturale destinate publicului larg și implementarea unor proiecte cu impact comunitar, mai ales în cadrul unei comunității cum este Câmpulungul, din care foarte mulți tineri aleg să plece după terminarea liceului.

La evenimentul de lansare au participat actorul Marcel Iureș și Emil Hagi, fondator al Muzeului Automobilului Românesc.

Atestat documentar din jurul anului 1.300, Câmpulung Muscel a fost prima Capitală a Țării Românești, sub Basarab I și locul de origine a celui mai vechi document scris în limba română și păstrat până astăzi, Scrisoarea lui Neacșu. Orașul a reprezentat în secolul XIX și în prima jumătate a secolului trecut un spațiu cultural efervescent, unde și-au avut originile sau au activat mai mulți artiști și savanți: pictorul Theodor Aman, istoricul Constantin D. Aricescu, poetul și matematicianul Ion Barbu (Dan Barbilian), filozoful Petre Ţuţea, dramaturgul Tudor Muşatescu, doctorul Constantin Ion Parhon, arhitectul D. Ionescu – Berechet.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. cand e un primar USR care ofera incredere, oamenii se strang in jurul unei idei

  2. Ce frumos ar fi sa revigoreze ARO

  3. cauți prin mai multe surse și găsești Curtea de Argeș ca prima capitală a țării românești. Prea puține spun de Câmpulung.

    • 🙂 Nu exista nicio îndoiala istorică privind prima capitala a Țării Românești! C de Argeș a fost capitala Țării Românești după 1369, când a fost mutată de Vlaicu Vodă de la Campulung.

  4. Mircea Diaconu nu susține???? Sau nu-l lasă Ciutacu???? Ciutacu… un nume predestinat unui om parvenit,prost,al dracu și încrezut!…

  5. Multa gargară! Tragi linie si nimic …”plus valoare”

  6. Cand aud de Mircea Diaconu mi se face o mare greață, sa nu spun altceva…. Acest om fals, ales senator de Muscel intr-o legislatura trecuta, nu a mai calcat apoi pe aceste meleaguri, după ce s-a ales cu sacii în traistă. Acum pierde vremea (cand revine in tara de la Bruxelles) erijindu-se in formator de opinii pe la un post TV josnic. Sila mare sa-l asculți alături de alți pseudojurnalisti…

  7. Într-adevăr, Curtea de Argeş a fost prima capitală a Țării Românești, întrucât aici, începând cu anul 1247, Seneslau și-a stabilit reședința de scaun. Fiul său, Basarab, a unit toate teritoriile dintre Dunăre și Carpați.