G4Media.ro

Antreprenorii români sunt cei mai avansați din regiune în folosirea tehnologiilor digitale,…

Sursa foto: pixabay

Antreprenorii români sunt cei mai avansați din regiune în folosirea tehnologiilor digitale, dar și cei mai pesimiști dintre antrepenorii regionali

Antreprenorii români sunt cei mai avansați în folosirea tehnologiilor digitale, comparativ cu omologii lor din celelalte state din Europa Centrală și de Est, arată un studiul realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC) România. O altă concluzie a studiului este că, în ciuda rezultatelor financiare bune, antreprenorii români se declară mai pesimiști decât aceiași omologi din regiune.

Conform studiului, companiile antreprenoriale românești ocupă primele poziții în utilizarea celor opt tehnologii esențiale (Essential Eight): inteligența artificială (AI), realitatea augmentată (AR), realitatea virtuală (VR), drone, imprimante 3D și tehnologii blockchain.

De asemenea, România ocupă locul treilea în ceea ce privește utilizarea roboticii și locul al patrulea în cazul utilizării tehnologiei Internet of Things (IoT).

„Observăm că 82% dintre companiile antreprenoriale românești consideră că transformarea digitală va avea un impact semnificativ pe termen lung. Această percepție se vede în preocuparea antreprenorilor pentru strategii de afaceri bazate pe tehnologie, mai ales că în România principalul avantaj competitiv este infrastructura digitală”, a declarat partenerul manager pe țară al PwC România, Ionuț Simion.

În procente, 41% dintre antreprenorii locali au arătat că investesc între unul și trei procente din cifra de afaceri în digitalizarea proceselor, 29% alocă peste cinci la sută pentru investiții în acest domeniu, 18% acordă mai puțin de un procent, iar 12% între trei și cinci la sută.

Studiul mai arată că 48,8% dintre antreprenorii români utilizează inteligența artificială în procesele de business, în timp ce 27,9% apelează la drone și 39,5% folosesc realitatea virtuală.

„Utilizarea ridicată a celor opt tehnologii digitale esențiale în România, față de regiune, arată că avem un ecosistem tech vibrant de start-up-uri, acceleratoare și hub-uri de finanțare, la care și-a adus o contribuție și facilitatea de scutire a impozitului pe veniturile programatorilor IT”, a declarat partenerul pentru servicii fiscale și juridice, PwC România, Ionuț Sas.

În ceea ce privește modul în care antreprenorii români percep succesul companiilor lor, studiul arată că 58% dintre antreprenorii români consideră că profitabilitatea din ultimii trei ani financiari a fost bună și 22% dintre aceștia consideră că a fost destul de bună, comparativ cu media regională de 53% și respectiv, 31%.

Chiar și așa, doar 50% dintre antreprenorii români se așteaptă ca, în următoarele 12 luni, veniturile afacerilor să crească, în timp ce 46% estimează o stagnare și 4% o deteriorare, comparativ cu media regională de 55% – creștere, 37% – stagnare și 8% – deterioare.

Image by Gerd Altmann from Pixabay 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Iar Institutiile Publice ale Statului roman sunt pe ULTIMUL loc la Digitalizare, in multe Institutii PIXul si Hartia sunt de neinlocuit!
    Chiar zilele trecute, ANAF a anuntat:
    „Declaratia unica 2019: ANAF vine cu precizari referitoare la completare si depunere.
    Termenul de depunere a declaratiei unice 2019 se apropie.
    “Au mai ramas 43 de zile pana la expirarea termenului”, anunta ANAF pe pagina de deschidere a site-ului. Insa abia astazi, 19 iunie,ANAF a publicat un Proiect de Ordin pentru “aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a Formularului „Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”.

    Principala modificare consta in faptul cadeclaratia se poate depune, in continuare, si pe HARTIE, desi initial s-a stabilit ca aceasta optiune sa vie valabila doar in primul an de implementare, rspectiv 2018 (cu veniturile pe 2017 si estimarea pe 2018).

    In Legislatia initiala se Prevedea EXPRES faptul ca, din 2019, Declaratia se va depune EXCLUSIV Online. Insa, inca de la primele discutii pe tema au existat suspiciuni cu privire la CAPACITATEA, atat a contribuabililor, cat si a Fiscului, de a respecta aceasta regula.

    In special din CAUZA Sistemului informatic invechit al administratiei fiscale, in prima faza Guvernul a decis prelungirea termenului de depunere a declaratiei de la 31 martie 2019 la 31 iulie 2019, iar ulterior ministrul Finantelor, E. Teodorovici, a anuntat ca se mentine si sistemul de depunere “pe hartie”.
    https://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/241966/declaratia-unica-2019-anaf-vine-cu-precizari-referitoare-la-completare-si-depunere.html#gref

    Micuta Estonie a DIGITALIZAT Complet TOATA Adminsitratia publica!

  2. Guvernul a pus Cruce oficial modernizării ANAF prin Programul cu Banca Mondială.
    Acordul de 70 de milioane euro prin care ANAF ar fi trebuit să-și modernizeze INFRASTRUCTURA IT cu bani împrumutați de la BM a fost oprit oficial ieri prin HG. După mai bine de 5 ani de la lansarea programului de modernizare, stabilit inițial să se încheie la final de 2018, Guvernul a tras linie.
    Autoritățile au împrumutat 18 milioane euro pe care i-au cheltuit cu REZULTATE ZERO, iar asta în timp ce sistemul IT al ANAF, învechit și încărcat tot mai mult, cedează acum atât de des încât nu mai miră pe nimeni.
    Singurele „rezultate” sunt că ANAF are un handicap imens în ce privește colectarea modernă la buget, statul pierde astfel foarte mulți bani și persistă suspiciuni că motivul pentru care Modernizarea ANAF a fost BLOCATA de cei responsabili de implementare a fost dorința politicienilor de a menține un sistem opac și neperformant, pe care să și-l poată subordona și să-l poată folosi ca armă pentru protejarea sau atacarea unor afaceri sau activități criminale.
    Până la acest moment nu a fost tras nimeni la răspundere pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în ce privește implementarea programului de modenternizare a ANAF.
    De ce e important: Sistemul IT vechi și lipsa unor proceduri moderne în cadrul ANAF reprezintă un handicap major pentru economia României, de la cea mai mică firmă și până la bugetul statului, care e lipsit din acest motiv de Venituri importante.”
    https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/document-guvernul-a-pus-cruce-oficial-modernizarii-anaf-prin-programul-cu-banca-mondiala-esecul-ne-lasa-cu-un-imprumut-de-18-milioane-de-euro-bani-cheltuiti-pe-consultanta-19012079

    Dragnea a cerut Comisie de ancheta pentru „gaura” lui Ciolos de 10 Miliarde Lei!
    Pentru GROAPA asta de 18 MILIOANE Euro, #NIMIC?!