Apel în privința îndreptării proiectului de centură Timișoara Sud, care taie un drum de acces către Urseni: Deplasarea Urseni-Timişoara dus-întors va fi cu 3,6 km mai lungă şi se va face pe rute diferite la dus şi la întors
Asociaţia Pro Infrastructură semnalează o situație inedită în privința proiectului centurii Timişoara Sud, care tăia un drum de acces către Urseni, astfel că deplasarea Urseni-Timişoara dus-întors va fi cu 3,6 km mai lungă, urmând să se facă pe rute diferite la dus şi la întors.
„De-a lungul anilor s-a întâmplat ca autostrăzile sau centurile rutiere construite de CNAIR să taie în două unele drumuri agricole, despărţind recolta de agricultori. Dar prin avizele emise în februarie 2020 la centura Timişoara Sud avem o premieră: întreruperea definitivă a unui drum de acces urban, barat, culmea, cu o centură de 10 metri lăţime fără separare de sens, concept de secolul 19”, informează Asociaţia Pro Infrastrctură, pe contul de facebook.
Localnicii s-au organizat și fac apel la susținere, pentru îndreptarea lucrurile. „Puteți susține cauza lor aici: https://bit.ly/3n0lRrm, îndeamnă Asociația Pro Infrastructură.
Organizaţia explică faptul că un şofer, circulând din Timişoara spre Urseni, a observat la intersecţia cu viitoarea centură construcţia unui element ciudat la marginea intersecţiei.
Pro Infrastructură solicită Ministerului Transporturilor să promoveze legislaţie care să oblige beneficiarul (CNAIR, CFR) să publice planşe generale privind traseul şi principalele puncte de interes: noduri, pasaje, parcări, atunci când ele sunt trimise la unităţile administrativ-teritoriale (UAT).
”Cu alte cuvinte, să le vadă toţi cei interesaţi, nu doar clasa politică şi autorităţile. Beneficiarul trebuie de asemenea obligat să anunţe în presa locală şi mediile sociale ale cetăţenilor respectivelor care sunt planşele relevante pentru zonă. Aceste planşe trebuie afişate fizic şi online de către primării. Această legislaţie ar permite şi societăţii civile să aibă un punct de vedere în legătură cu pregătirea proiectelor de infrastructură, care este de obicei rădăcina tuturor problemelor ulterioare”, a mai transmis organizaţia.
Centura Timişoara Sud, lansată în 2017 pe baza unui studiu din 2011, „reprezintă 20 km de noi oportunităţi de ciocnire fatală pe contrasens; astfel de proiecte de drum naţional fără separare de sens ar trebui interzise prin lege”, mai avertizează Asociaţia Pro Infrastructură.
Sursa foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii