G4Media.ro

Apelul medicilor de la Spitalul Județean Arad: ”E cel mai necruțător val…

sursa foto: G4Media.ro

Apelul medicilor de la Spitalul Județean Arad: ”E cel mai necruțător val din pandemie! Majoritatea pacienților vin când necesită direct terapie intensivă/ Azi am pierdut o tânără de 29 de ani cu afectare pulmonară 95%”

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad afirmă că cinci pacienţi cu COVID-19 internaţi la Terapie Intensivă au murit miercuri, între aceştia fiind o tânără de 29 de ani, cu afectare pulmonară de 95 la sută.

„Ne confruntăm cu cel mai necruţător val din toată pandemia! Marea majoritate a pacienţilor ajunge la spital în stare critică, cu afectare pulmonară de peste 80% şi cu saturaţii foarte mici! Am pierdut astăzi cinci pacienţi! Am pierdut o tânără de 29 de ani care avea afectare pulmonară în proporţie de 95%”, a afirmat prof. univ. dr. Teodora Olariu, medic şef Secţie Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă II, pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Conform sursei citate, pacienţii nu erau vaccinaţi şi sufereau şi alte afecţiuni medicale precum diabet, afecţiuni cardiace, hipertensiune, obezitate morbidă.

„În acest val majoritatea pacienţilor se prezintă la spital abia din a noua, a zecea zi de boală, când necesită direct terapie intensivă. Am devenit tot mai neputincioşi în faţa acestui virus crunt – organismul nu mai reacţionează la tratament, iar oxigenul nu mai ajută! Ne luptăm cu un virus extrem de parşiv şi fac apel la cei de acasă să se vaccineze, iar în cazul în care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 să vină din primele zile la spital!”, a adăugat dr. Olariu.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, Secţia Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă II este funcţională, de miercuri, cu 25 de paturi după ce, în mai puţin de o săptămână, au fost finalizate lucrările necesare pentru relocarea secţiei. Astfel, numărul total al locurilor în terapie intensivă destinate pacienţilor în stare gravă a crescut de la 27 la 37 – 12 paturi fiind funcţionale în Compartimentul Anestezie şi Terapie Intensivă IV şi 25 în cadrul Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă II.

„De o săptămână angajaţi ai spitalului împreună cu angajaţi ai unor societăţi autorizate în domeniul instalaţiilor electrice şi a fluidelor medicale au muncit la relocarea Secţiei Clinice Anestezie şi Terapie Intensivă II într-un alt corp de clădire, mai spaţios care ne-a permis creşterea numărului de paturi, atât de necesare pacienţilor aflaţi în stare critică. S-a muncit contra-cronometru pentru a ne alinia prevederilor legale în vigoare în ceea ce priveşte funcţionarea unei secţii de terapie intensivă. Trebuie înţeles faptul că un pat de terapie intensivă nu se autorizează atât de uşor – sunt o sumedenie de condiţii care trebuie îndeplinite, precum gaze medicale, instalaţii electrice, dotări…. Fiecare pat este prevăzut cu două prize de oxigen, 12 prize electrice, o priză de aer comprimat precum şi aparatura medicală corespunzătoare activităţii medicale specifice terapiei intensivă. Fiecare pat are propria siguranţă pentru energia electrică. m reuşit, în timp record, să ne aliniem fiecărei cerinţe în parte, iar pentru toată munca depusă vreau să mulţumesc fiecărui coleg care a înţeles necesitatea acestei secţii. Aceste paturi au devenit deja neîncăpătoare deoarece în Unitatea Primire Urgenţe 16 pacienţi erau în aşteptarea unui pat de terapie intensivă însă am reuşit să deblocăm o parte din locurile de terapie intensivă din urgenţe”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

În judeţul Arad, au fost raportate miercuri 295 de noi cazuri de COVID-19 şi opt decese.

sursa: News.ro, sursa foto: G4Media.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Nu se declarase județ liber de covid?

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/primul-judet-din-romania-declarat-liber-de-covid-19-dupa-externarea-ultimilor-pacienti-1332084
    Sa facă ce au făcut anul trecut!

    Despre doamna doctor olariu săpați tot în știrile de anul trecut despre covid. Google încă nu a șters tot

    • Atitudine (dr.Olariu Teodora – concediu medical) versus altă atitudine (dr.Petre Ciuvăț – reîntors la ATI Rovinari)
      8 aprilie 2020

         ” Când este vorba despre situația dezastruoasă de la Spitalul Clinic de Urgență Arad multă lume (inclusiv noi, comuniștii de la Flacăra roșie) dă vina pe Consiliul Județean. Instituție în subordinea căruia, inclusiv cea financiară, este „județeanul”. Dar, nimeni nu se gândește la faptul că, vorba aia, până la Dumnezeu te mănâncă sfinții. Adică, în primul rând Direcția de Sănătate Publică, care se dovedește, la Arad cel puțin, ca fiind un intermediar inutil și care consumă bani serioși de la bugetul județului la câți angajați are (67, majoritatea pe pile – spun sursele noastre de acolo). Apoi urmează Conducerea SCJU Arad.Dacă ne permiteți o opinie documentată, mulți dintre cei care s-au perindat prin funcții de conducere la „județean” au fost niște oportuniști, numiți mai degrabă pe criterii politice, PeCeRiste (pile, cunoștințe, relații) decât pentru cele profesionale.

      Azi, un exemplu: dr.Olariu Teodora. Să ne spună nimeni că nu a avut cunoștință, medic fiind, pe perioada (sau perioadele) cât s-a perindat pe la conducerea SCJU Arad că nu a știut despre problemele grave pe care le-a avut „județeanul”! De ce nu a ieșit să facă publice neajunsurile spitalului și să ceară răspicat conducerii CJA să ia măsurile care se impuneau încă de pe atunci? S-a complăcut, i-a convenit situația? Timpul trece, leafa merge, funcția e funcție ș.a.m.d. Mai ales că avea, cel puțin o pârghie serioasă și mai sus, la Senatul României (cei care știu, cunosc la cine facem referire).Într-una din zilele trecute, dr.Teodora Olariu s-a gândit că e mai bine să dea bir cu fugiții decât să vadă ce (și) dumneaei a lăsat în urmă (despre manevra Cardiolife, policlinică privată într-un spital județean, cu altă ocazie). Revenind, doamna doctor și-a pus papura în zona dorsală și și-a luat CONCEDIUL MEDICAL. De frică, din indiferență, oricum am lua-o tot fugă rușinoasă se cheamă. Dar, dacă una dintre părtașele la situația actuală din SCJU Arad așa a crezut de cuviință că e mai bine, noi ce să mai zicem.În totală opoziție cu atitudinea fostei manager general, este dr.Petre Ciuvăț. Un adevărat medic, care la fel ca și dr.Teodora Olariu, a depus un jurământ!”

  2. Dupa standardele de azi, o fata la 29 de ani este cam trecuta !

    • Care standarde,ale cocalarilor,interlopilor? Bulibasa a impus standarde la fel ca la musulmani ,ca ev mediu scrie pe fruntea lor „inalta”,ca a dumitale…

  3. Și groparii trebuie sa mănânce o pâine!!!

  4. 29 de ani și NEVACCINATĂ. La cât mai mulți!

  5. Ba , ghinion de neșansa . Eu tot nu mă vaccinez. Dar ghinionul covrigului e că nu am comorbitati și fac foarte multa mișcare (sculăria asta ). Așa că Dumnezeu să-i ierte pe ăștia care mor. Știu, știu că o să vina unii pe aici care vor zice : pai vezi că au murit și sportivi :)))))

    • Iubire, știm că ești vaccinată! Lasă alintul, că nu te prinde!

    • Ba Barbule , îmi bag păsărica in vaccinul vostru. Nu l-am făcut și nu îl voi face vreodată

    • Ghinionul este fix al tau . Sunt oameni care ,desi au ajuns la maturitate , nu stiu sa faca diferenta intre bine si rau . O sa simti 100% pe pielea ta asta si nu ma refer aici la covid

  6. Voi ăștia antivaccin,dacă ajungeți să vă imbolnaviti de cov 19…….fugiti de pupati moaștele lui Șoșoacă!!!😁😁😁😁💪💪💪😜😜😜😜😜

  7. Putem sa nu considerăm nevaccinatii oameni, întrucât om este acela care gândește?
    Si astfel să nu ne mai văicărim?
    Să trecem în statistici: azi au murit 10 oameni. Atat!

  8. Parcă atâția vaccinati au murit pe 7 Oct, nu?

  9. O intrebare
    Sa facut autopsia!!!! Sa vada ca avut 95% afectati plamani
    La diagnostic cov nu fac autopsie!!!!!