G4Media.ro

Aplicaţia meteo a BBC a prognozat, în mod eronat, vânturi de 30.569…

Aplicaţia meteo a BBC a prognozat, în mod eronat, vânturi de 30.569 km/h și temperaturi de 300-400 grade Celsius în Marea Britanie și în întreaga lume

Update: O eroare a site-ului și a aplicației BBC Weather a condus la prognoze incorecte ale vânturilor cu putere de uragan în Regatul Unit și în întreaga lume. Graficele arată viteze estimate ale vântului de 13.508 mile/h la Londra și 5.293 mile/h la Roma – cu mult peste orice uragan veritabil, cum ar fi Milton, care a lovit Florida peste noapte. Iar temperaturile de 404C în Nottingham, 384C în New York și 378C în Sydney se numără printre cele afișate greșit, realtează BBC.

BBC Weather a anuțat că lucrează susținut pentru a rezolva problema.

Prezentatorul Matt Taylor a declarat într-o postare pe X: „Nu vă alarmați oameni buni – Uraganul Milton nu a ajuns la noi, în Marea Britanie! A existat o eroare de date între furnizorii noștri și aplicație/online. Oamenii lucrează pentru a rezolva problema”.

Într-o altă postare, prezentatorul principal Simon King a spus: „Oops, nu fiți alarmați de unele dintre datele aplicației noastre BBC Weather în această dimineață”.

„Fiți siguri că nu vor fi vânturi de 14408 mile/h, vânturi cu forța unui uragan sau temperaturi peste noapte de 404C.”

Meteorologii au recunoscut, de asemenea, problema pe buletinele TV, care nu au fost afectate de defecțiune.

Într-o declarație, BBC Weather a spus: „Avem o problemă cu unele dintre datele meteorologice de la furnizorul nostru de prognoze care generează numere și texte incorecte pe aplicația și site-ul nostru BBC Weather”.

„Aceasta a avut un impact în principal asupra citirilor vântului, dar unele temperaturi sunt, de asemenea, afișate în mod greșit.

Recunoaștem că există un interes uriaș pentru vreme astăzi și acest lucru este incredibil de frustrant.

Ne pare foarte, foarte rău de acest lucru și lucrăm din greu pentru a rezolva problema.”

Un purtător de cuvânt al BBC și-a cerut, de asemenea, scuze și a declarat că lucrează cu furnizorul său pentru a rezolva problema cât mai curând posibil.

Compania de prognoză meteorologică DTN, care furnizează BBC Weather date, a declarat că a fost conștientă de problema, dar nu știa când va fi rezolvată.

Un purtător de cuvânt al firmei cu sediul în SUA a declarat: „A existat o problemă, dar în acest moment nu avem o dată exactă când va funcționa din nou”.

În Edinburgh, defecțiunea a sugerat că viteza vântului ar fi de 17.246 mile/h. În Belfast, s-a sugerat că rafalele vor atinge 14.398 mile/h, iar în Cardiff vânturile ar fi fost de 12.585 mile/h.

Între timp, la Truro, în Cornwall, s-au înregistrat viteze ale vântului de 16 309 mile/h, iar la Liverpool de 15 227 mile/h.

De asemenea, previziunile spun că la Paris vor fi vânturi cu forța unui uragan de 13 322 mile/h, iar la Bangkok de 13 491 mile/h.

În realitate, joi se va deplasa aer mai rece, vor fi ploi și burniță în sudul Regatului Unit și averse cu vânt puternic în apropierea coastei de est.

Rafalele de vânt vor atinge un maxim de 33 mile/h în Aberdeen, potrivit Met Office.

Uraganele sunt furtuni puternice care se dezvoltă deasupra apelor tropicale. Acestea implică vânturi susținute în apropierea suprafeței de cel puțin 74 mile/h. În cazul unui uragan de categoria 5, cea mai severă pe scara Saffir-Simpson a uraganelor, vânturile pot atinge peste 157 mile/h.

Știrea inițială: Britanicii s-au trezit joi dimineaţă cu veşti alarmante, după ce aplicaţia de meteorologie a grupului BBC, utilizată pe scară largă în această ţară, a prognozat în mod eronat vânturi de 150 de ori mai puternice decât cele dezvoltate de uraganul Milton, din cauza unei defecţiuni a datelor, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

În timp ce televiziunile de ştiri arătau cum uraganul Milton s-a năpustit asupra coastelor Floridei în Statele Unite, vânturile fără precedent prognozate de aplicaţia BBC Weather i-au determinat mulţi oameni să apeleze la reţelele de socializare pentru o explicaţie.

„Du-te acasă, aplicaţie meteo BBC, eşti beată! Este vorba despre 37 mile pe oră” (59,5 km/h), a scris un utilizator al reţelei de socializare X, care foloseşte numele de Larky McRory, alături de o captură de ecran a aplicaţiei ce arăta viteze ale vântului de 18.995 mile pe oră (30.569 kilometri pe oră).

Uraganul Milton a atins coastele Floridei joi dimineaţă cu forţa unui uragan de categoria 3, dezvoltând vânturi susţinute care au avut viteza de 195 km/h.

BBC Weather a încercat să dea asigurări publicului anunţând că, de fapt, nu trebuie să se pregătească pentru vânturi cu forţa unui uragan, precizând într-un mesaj distribuit pe reţeaua de socializare X că vremea de joi va fi cel mai probabil specifică pentru o zi obişnuită de toamnă, cu aer rece şi averse puternice.

„Nu vă faceţi griji, oameni buni, nu există niciun uragan care să se îndrepte astăzi spre Scoţia, iar Edinburgh nu va înregistra rafale de vânt cu viteza imposibilă de 17.246 mph (27.754 km/h)!” a anunţat filiala din Scoţia a BBC Weather, tot pe reţeaua de socializare X. „Există o eroare majoră în datele care sunt ingerate în aplicaţie”, au explicat meteorologii britanici.
Atunci când era accesată, aplicaţia afişa următorul mesaj: „Avem probleme cu datele noastre de prognoză. Lucrăm pentru a le rezolva”.

BBC Weather a observat că şi unele temperaturi au fost afişate eronat şi şi-a scuze faţă de utilizatori.

Defecţiunea i-a determinat pe unii dintre utilizatorii reţelelor de socializare să îşi amintească de un incident din anul 1987, când principalul prezentator meteo de atunci al televiziunii britanice BBC, Michael Fish, le-a transmis asigurări telespectatorilor că relatările despre un uragan în devenire nu erau corecte, cu doar câteva ore înainte ca vânturi cu forţa unui uragan să lovească Marea Britanie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dusă este legendara deontologie profesionala la BBC cam de când s-au apucat sa publice știri preluate de la Ministerul sănătății palestinian (Adică HAMAS) fără să le verifice. Au prezentat în mod repetat știri neverificate.