G4Media.ro

Aplicaţia TikTok, acuzată de spionaj, disponibilă din nou pe Google/ Platforma de…

Aplicaţia TikTok, acuzată de spionaj, disponibilă din nou pe Google/ Platforma de clipuri video este populară în rândul adolescenților, inclusiv în România

Aplicaţia mobilă de mesagerie TikTok, dezvoltată de o societate din Emiratele Arabe Unite, şi care fusese închisă pe principalele platforme de descărcare pe fondul suspiciunilor că utilizatorii erau spionaţi, este din nou disponibilă pe Google Play Store, a anunţat aceasta sâmbătă, transmite News.ro

TikTok este o platforma de clipuri video, populară în rândul adolescenților, la care au conturi peste 500 de milioane de tineri, dintre care 110 milioane sunt americani, informează cbsnews.com.

Și în România, TikTok este frecventată de copii și adolescenți.

Google şi Apple au închis TikTok după publicarea de către cotidianului american The New York Times a unui articol în care serviciile de informaţii din Emirate au fost acuzate că au acces direct la mesaje, conversaţii video sau date de localizare, camere şi microfoane de telefon.

„Suntem bucuroşi să vă informăm că TikTok este de acum disponibilă pentru descărcare pe Google Play Store”, au declarat reprezentanţii ei pe contul de Twitter.

Aplicaţia rămâne indisponibilă pe Apple Store.

Google a confirmat pentru AFP că a închis TikTok pentru „o problemă de reglaj”, fără a oferi detalii.

Context

Doi influenţi senatori americani au cerut, la sfârșitul lunii octombrie, șefului comunității americane de informații, Joseph Maguire, să analizeze amenințările la adresa securității naționale ale aplicației chineze TikTok, transmite Radio Europa Liberă.

Cei doi senatori, Chuck Schumer (liderul democraților din senat) și Tom Cotton (senator republican), au arătat în scrisoare că TikTok este deținută de compania chineză ByteDance. Termenii în care funcționează platforma, au arătat oficialii americani, precum și politicile de confidențialitate permit companiei chineze să colecteze date de la utilizatori și de pe telefoanele lor. Conținutul mesajelor pe care le trimite, toate formele de comunicare, adresa IP, date privind locul unde se află, metadate și alte informații personale foarte amănunțite, toate sunt adunate prin intermediul platformei la care au aderat în special adolescenții și copiii.

TikTok, cu cei 110 milioane de utilizatori din Statele Unite este o potențială amenințare de contraspionaj la adresa securității, a mai spus senatorii citați, care au solicitat o informare din partea comunității de informații americane.

În plus, această companie chineză se supune în primul rând legilor din China și este obligată să colaboreze și să ofere informații serviciilor de securitate ale Partidului Comunist Chinez, au mai scris cei doi senatori americani, care și-au exprimat îngrijorarea față de acest aspect.

„Au fost ridicate probleme privind potențialul de cenzură și manipulare al anumitor conținuturi. TikTok a cenzurat materiale, potrivit unor relatări, referitoare la probleme delicate pentru Partidul Comunist Chinez – protestele din Hong Kong, evenimentele din Piaţa Tiananmen, independenţa Taiwanului şi Tibetului şi tratamentul uigurilor“, au acuzat senatorii. Cei doi au susținut că platforma poate fi „o ţintă potenţială” de atacuri în timpul campaniei electorale din 2020.

Surse: News.ro/ Radio Europa Liberă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Draga G4, va rog verificati informatia inainte sa traduceti:
    1. TikTok e dezvoltat de compania chineza Bytedance, pe baza aplicatiei americane musical.ly pe care ei au cumparat-o, NU de Breej din EA.
    2. A fost lansata in 2018.
    3. Exista o varianta identica doar pt. China
    4. Chiar voi va referiti la aceasta ca „aplicatia chineza” in partea de context a articolului, care evident e tradusa din alta sursa.

  2. ToTok nu TikTok. Sunt doua companii diferite.
    ToTok a fost înființata de un italian in EAU, si nu are in structura de acționariat pe DarkMatter (acum sub umbrela Edge).
    Asta nu înseamnă ca nu are contracte încheiate cu ei. Detaliile vorbesc de la sine:
    In mod normal intr-un astfel de scandal care creează publicitate negativă pentru EAU, toti cei implicați ar fi fost arestați, insa judecând după faptul ca fondatorul este protejat, înseamnă ca firma lui are contracte cu statul si chiar le oferă acces la datele si conversațiile utilizatorilor. Group 42.

    Antreprenori de genul italianului naiv fie nu își dau seama ca produsul lor este folosit pentru a comite crime împotriva umanității si cu gravă încălcare a drepturilor omului, fie sunt dispuși sa-i omoare pe alții pentru bani.
    Căutați Ahmed Mansoor si detalii despre sutele de intelectuali, avocați si profesori chiar din Emirate care au fost închiși doar pentru ca si-au manifestat dreptul fundamental la libertate de exprimare.
    Mai sunt si alte mii de cazuri de expați închiși si torturați pe nedrept precum academicianul britanic Matthew Hedges.
    Toti au fost interceptați cu software ilegal de spionaj, cod Karma, project Raven. Reuters a publicat 3 investigații despre cazurile astea.
    Se pare ca acum EAU a evoluat de la Karma la ToTok…

  3. Prostul moare de grija altuia…

    Intre timp in RO pana si spalatoresele vor avea pensie speciala

  4. Articol fake news, din lipsă de minim bun simț de a citi atent o știre preluată de la alții. Dragă “Redacția” G4media, sunt unul dintre cei care vă donează lunar, cu speranța să avem și surse serioase de informare. Fiți și voi mai stricți cu cine are acces să pună articole cu semnătura Redacția, fără să fie analfabet funcțional. ToTok e total altceva decât TikTok, dar chiar și așa aveți o varză de articol chinezo-arab, nimic coerent!