Aplicaţia TikTok, acuzată de spionaj, disponibilă din nou pe Google/ Platforma de clipuri video este populară în rândul adolescenților, inclusiv în România
Aplicaţia mobilă de mesagerie TikTok, dezvoltată de o societate din Emiratele Arabe Unite, şi care fusese închisă pe principalele platforme de descărcare pe fondul suspiciunilor că utilizatorii erau spionaţi, este din nou disponibilă pe Google Play Store, a anunţat aceasta sâmbătă, transmite News.ro
TikTok este o platforma de clipuri video, populară în rândul adolescenților, la care au conturi peste 500 de milioane de tineri, dintre care 110 milioane sunt americani, informează cbsnews.com.
Și în România, TikTok este frecventată de copii și adolescenți.
Google şi Apple au închis TikTok după publicarea de către cotidianului american The New York Times a unui articol în care serviciile de informaţii din Emirate au fost acuzate că au acces direct la mesaje, conversaţii video sau date de localizare, camere şi microfoane de telefon.
„Suntem bucuroşi să vă informăm că TikTok este de acum disponibilă pentru descărcare pe Google Play Store”, au declarat reprezentanţii ei pe contul de Twitter.
Aplicaţia rămâne indisponibilă pe Apple Store.
Google a confirmat pentru AFP că a închis TikTok pentru „o problemă de reglaj”, fără a oferi detalii.
Context
Doi influenţi senatori americani au cerut, la sfârșitul lunii octombrie, șefului comunității americane de informații, Joseph Maguire, să analizeze amenințările la adresa securității naționale ale aplicației chineze TikTok, transmite Radio Europa Liberă.
Cei doi senatori, Chuck Schumer (liderul democraților din senat) și Tom Cotton (senator republican), au arătat în scrisoare că TikTok este deținută de compania chineză ByteDance. Termenii în care funcționează platforma, au arătat oficialii americani, precum și politicile de confidențialitate permit companiei chineze să colecteze date de la utilizatori și de pe telefoanele lor. Conținutul mesajelor pe care le trimite, toate formele de comunicare, adresa IP, date privind locul unde se află, metadate și alte informații personale foarte amănunțite, toate sunt adunate prin intermediul platformei la care au aderat în special adolescenții și copiii.
TikTok, cu cei 110 milioane de utilizatori din Statele Unite este o potențială amenințare de contraspionaj la adresa securității, a mai spus senatorii citați, care au solicitat o informare din partea comunității de informații americane.
În plus, această companie chineză se supune în primul rând legilor din China și este obligată să colaboreze și să ofere informații serviciilor de securitate ale Partidului Comunist Chinez, au mai scris cei doi senatori americani, care și-au exprimat îngrijorarea față de acest aspect.
„Au fost ridicate probleme privind potențialul de cenzură și manipulare al anumitor conținuturi. TikTok a cenzurat materiale, potrivit unor relatări, referitoare la probleme delicate pentru Partidul Comunist Chinez – protestele din Hong Kong, evenimentele din Piaţa Tiananmen, independenţa Taiwanului şi Tibetului şi tratamentul uigurilor“, au acuzat senatorii. Cei doi au susținut că platforma poate fi „o ţintă potenţială” de atacuri în timpul campaniei electorale din 2020.
Surse: News.ro/ Radio Europa Liberă
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii