Apple a dezactivat noul său instrument AI pentru ştiri şi informaţii, „Apple Intelligence”
Apple a dezactivat joi unul dintre noile sale instrumente de inteligenţă artificială (AI) generativă, care permitea receptarea de ştiri şi informaţii de actualitate, după o serie de erori şi o plângere înregistrată de BBC în luna decembrie, transmite vineri agenția AFP, citată de Agerpres.
Gigantul american din domeniul telefoniei mobile a început să implementeze sistemul propriu AI denumit „Apple Intelligence” la doi ani după ce OpenAI a lansat acest val tehnologic prin instrumentul său, ChatGPT, capabil să poarte conversaţii cu utilizatorii şi să genereze conţinut la comanda acestora.
Una dintre noile funcţii compilează şi rezumă notificările aplicaţiilor media pentru utilizatorii dispozitivelor recente ale mărcii, cum este iPhone 16. După o actualizare software operată joi acest instrument a devenit temporar indisponibil. El ar trebui să redevină disponibil după ce va fi îmbunătăţit.
În decembrie, o notificare a instrumentului „Apple Intelligence” arăta că site-ul BBC News ar fi publicat un articol în care susţinea că Luigi Mangione, arestat după uciderea la New York a şefului unui gigant american al asigurărilor de sănătate, s-a sinucis.
„Luigi Mangione se împuşcă; O mama siriană speră ca Assad să plătească preţul; Poliţia sud-coreeană a percheziţionat biroul lui Yoon Suk Yeol” (fostul preşedinte sud-coreean), rezumase instrumentul AI, atribuind notificările BBC News, care însă nu a relatat vreodată că Luigi Mangione „s-ar fi împuşcat”. Suspectul tocmai fusese arestat în Pennsylvania şi este încă în viaţă.
În consecinţă BBC a adresat o plângere către Apple.
După actualizarea de joi, utilizatorii care optează pentru a primi rezumate de notificări pentru alte aplicaţii vor fi avertizaţi că funcţia este încă în dezvoltare şi ar putea avea erori. Fontul textului va fi italic pentru a se distinge de alte notificări.
Firma californiană a dezvăluit pentru prima dată Apple Intelligence în iunie.
Una dintre deciziile Apple a fost o surpriză: în pofida angajamentului său faţă de confidenţialitatea datelor, unul dintre punctele forte cu care-şi face reclamă, Apple a colaborat cu OpenAI pentru a integra ChatGPT în anumite funcţii şi în asistentul său vocal Siri.
Apple Intelligence oferă utilizatorilor de dispozitive recente acces la noi instrumente, cum ar fi crearea de emoji-uri fanteziste care reflectă imaginea lor sau de editare a mesajelor redactate, spre exemplu.
De la succesul ChatGPT, Google, Microsoft, Meta şi alte companii s-au angajat într-o cursă rapidă pentru implementarea AI generativă, cu modele care sunt din ce în ce mai impresionante, dar fac şi greşeli.
Anul trecut, o versiune a modelului Google a recomandat utilizatorilor de internet să folosească lipici în pizza.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.