G4Media.ro

300 de pacienți și îngrijitori de la un centru de recuperare din…

sursa foto: G4Media.ro

300 de pacienți și îngrijitori de la un centru de recuperare din județul Suceava sunt infectați cu coronavirus

242 din cei 369 pacienți internați la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică sunt infectați cu coronavirus, a declarat pentru G4Media.ro directorul Direcției de Sănătate Publică din Suceava, Elena Manuela Trifan.

Pe lângă pacienți, și 59 din cei 86 de angajați ai centrului sunt pozitivi, a mai declarat pentr G4Media.ro șefa DSP.

Pacienții au vârstele cuprinse între 23 și 60 de ani.

”Cei 127 beneficiari care au rezultate negative la test sunt izolați în centru, iar personalul testat pozitiv va fi scos de acolo și duși fie în cele două spitale covid, fie într-un spațiu special. Ei sunt cazuri asimptomatice sau ușoare. În locul personalului infectat vine de acasă alt personal, fără testare, care va rămâne acolo în centru peste noapte. După 7-10 zile vor fi testați și cei nou-veniți”, a declarat directoarea DSP.

UPDATE: Direcția de Sănătate Publică Suceava a confirmat că, în urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19 efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-au constatat următoarele:
– Din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi;
– Din 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv.
În contextul acestei situații DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:
1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,
2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.
3. Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.
4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.
5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.
6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Context. Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică este amplasat în satul Sasca Mică, comună Cornu Luncii, la circa 12 km de municipiul Fălticeni. Beneficiarii serviciilor sociale acordate în centru sunt persoane adulte cu dizabilităţi, încadrate într-o categorie de persoane cu handicap, psihic, mental sau asociat, care necesită servicii sociale specializate în vederea menținerii/dezvoltării deprinderilor de viață independența, abilitării, reabilitării și integrării sociale.

Județul Suceava este cel mai afectat de epidemia de coronavirus, fiind în carantină din cauza numărului mare de cazuri.

Foto: SMURD

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. In cazul asta astazi ar trebui sa fie peste 500 in toata tara dar Orban va ascunde adevarul.
    Pe pariu ca vor fi maxim 250?

    • Si daca pierzi pariul o servesti din fata garii sau o preferi din spate?
      Echipa de bukkake isi musca zabala, cica ar vrea sa te cunoasca mai indeaproape…
      Cum facem, vrei serviciu la domiciliu sau ne luam dupa IP si o imparti cu ceilalti?
      Ah, uite seful de echipa Jim „Assreamer” Blackboy intreaba cum sa fie, in sange, bine facuta, a point?
      Fmm psd, fmm voiculescu!

    • bey, # kondensatorilor,

      vad ca nimeni nu ia atitudine sa ii combata pe „marii” doctori infectionisti care ne clasifica in functie de varsta biologica (@ BAD = exista si varsta mentala) si NU in functie de BOLILE pe care le avem

      pot avea 65 de ani si o zi

      si sa fiu un „taur”

      multiplu campion mondial la decatlon

      DAR

      o sa fiu SALTAT cu camionul de gestapovistii / nkvedistii cf „ideilor” lui streinu din planul sau botezat VACANTA MARE (doar un psihopat poate utiliza un asemenea termen) ???

      DAAA

    • bey, # kondensatorilor,

      vad ca nimeni nu ia atitudine sa ii combata pe „marii” doctori infectionisti care ne clasifica in functie de varsta biologica (@ BAD = exista si varsta mentala) si NU in functie de BOLILE pe care le avem

      pot avea 65 de ani si o zi

    • erata

      ex – multiplu campion …

  2. Proasta asta de Trifan , pusa la DSP pe criterii politice ,ar trebui trimisa acasa cu dosar penal.Lucreaza la musamalizarea situatiei desi are intregul judet infectat.

    • 13.000 de angajați de la Complexul Energetic Oltenia, trimiși în concediu forțat/ Producția de energie este mai scumpă decât în alte state din UE din cauza emisiilor de carbon
      ARTICOLE • 21 APRILIE 2020 • REDACȚIA • 368 VIZUALIZĂRI • 1 COMENTARIU
      Guvernul de la București acoperă un procent de 75 la sută din salariul brut pentru toți lucrătorii ”suspendați” în timpul stării de urgență. CE Oltenia, deja pe roșu din cauza costului emisiilor, a trimis acasă cel puțin 17 zile lucrătoare pe lună un număr de 13.000 de angajați, conform unui sistem de menținere a personalului activ la minimum, transmite Blankan Green Energy News.

      ”România trebuie să introducă măsuri pentru a-și reduce dependența de importurile de energie”, a declarat Daniel Burlan, CEO la Complexul Energetic Oltenia SA.

      Producătorul de cărbune și energie electrică, acum instabil din punct de vedere financiar, a introdus concedii forțate pentru aproape 13.000 de persoane, pe care le-a împărțit în două grupuri care alternează cu câte 17 zile lucrătoare pe lună până la data de 7 iunie. CE Oltenia a anunțat că primul grup, format din 6.532 de angajați, va sta acasă până pe 11 mai.

      Așa-numita alocație tehnică de șomaj ar trebui plătită de angajator. Cu toate acestea, ca parte a răspunsului de urgență pentru atenuarea efectelor pandemiei bolii COVID-19, statul și-a asumat această povară. Muncitorii sunt plătiți cu 75 la sută din salariul brut, cu alte sporuri variabile.

      Energia electrică provenind de la centralele electrice cu cărbune din UE este mai ieftină, deoarece producătorii nu au costurile CE Oltenia în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon.

      Compania a suferit o scădere a veniturilor în primul trimestru și a estimat că trendul va continua, determinând un sistem de reducere la minim a personalului activ. CE Oltenia a înregistrat o reducere a activității economice în timpul interdicției de circulație și distanță socială impusă de guvern cu scopul de a încetini răspândirea coronavirusului.

      De asemenea, Burlan a dat vina pe importurile de electricitate din țări din afara Uniunii Europene și a subliniat că acolo curentul este mai ieftin, deoarece nu există un sistem de certificate de emisii de dioxid de carbon.

      CE Oltenia este în criză de aproape doi ani din cauza creșterii costurilor pentru emisiile de gaze cu efect de seră, a explicat el.

      Șeful companiei a dezvăluit că până pe data de 8 mai, centrala Turceni, cea mai mare din țară, a fost închisă. Este situat în sud-vestul țării. În cele mai multe zile de la începutul lunii martie, compania a folosit doar 300 – 500 megawati din capacitatea ei, a mai spus Burlan.

      CE Oltenia își va alinia anul acesta toate unitățile la reglementările de mediu europene, potrivit lui Burlan. El și-a exprimat speranța că ar putea veni finanțări europene pentru centralele sale pe bază de gaz.

      România se pregătește să instaleze patru centrale solare într-o fostă mină de cărbune și la depozitele de cenușă și zgură operate de CE Oltenia. Acest producător de energie electrică de stat, care deținea până de curând între 25 și 30% din piața internă, are obligația de a întocmi un plan de restructurare în schimbul unui pachet controversat de ajutor de stat.

      Sursa: Balkan Green Energy News/ Rador/ Traducerea: Ruxandra Lambru

      Tags: complexul energetic oltenia, emisii carbon, energie, UE
      Donează prin PayPal
      paypal icon
      DONAȚIE RECURENTĂ
      Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
      Doneaza!
      DONAȚIE SINGULARĂ
      Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
      PayPal – The safer, easier way to pay online!
      Donează prin Transfer Bancar
      CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

      Deschis la Raiffeisen Bank
      Donează prin Patreon
      Donează
      Abonează-te la newsletter
      Prenumele tău:
      Prenume
      Email *:
      Adresa ta de mail
      Cât de des vrei să fii anunțat:
      Sunt de acord cu termenii acestui site

      1 COMENTARIU
      Un cetatean
      21.4.2020 la ora 10:42 am
      Despre ,,criminalii in alb” de ce presa nu spune nimic?
      Uitati care este situatia din Suceava:
      90 de medici, asistenți, infirmiere și personal TESA de la Spitalul Suceava au cerut concedii de odihnă, șomaj tehnic sau au demisionat
      Personalul medical al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este în continuare decimat, fie din cauza infectării sau suspiciunii de infectare cu COVID-19, fie în urma refuzului, în diverse forme, de a reveni la muncă. La această oră, din 248 de medici, cât are spitalul, 102 lipsesc din motive medicale, din cauza noului coronavirus: 5 sunt internați, 50 sunt încă în concediu medical și 47 sunt carantinați sau în izolare, ca pozitivi sau suspecți de contaminare.
      Ce face guvernul pentru Suceava? Nimic, ne-au izolat si lasa boala sa isi faca treba, care scapa bine, cate nu treaba lui

  3. Nu vreau sa zic: ” la Caracal s-a rasturnat cäruța cu…”
    Dar la Suceava treaba asta cu Cov19 este emblema pentru prostia nationala.
    Cum asa?
    Mai e vreun spital, vreun cămin, centru recuperare neafectat?
    Au venit diasporezii la neamuri si nu a scăpat unul?
    Nu se fac filtre, tristi persoane nu respecta nimeni carantină?
    Chiar nu au invatat sa poarte masca si celelalte?
    Dar când se va da drumul la scoli?

  4. https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23890823-cati-pacienti-infectati-coronavirus-fost-transferati-suceava-bucuresti-elicopterul-afara-arhiepiscopul-sucevei-ips-pimen.htm

    E ca in Kafka. Ceva situat intre un un vis urat si realitate. O singura persoana a fost adusa, inainte de Pimen, din Suceava la Bucuresti, pe cale aeriana. Unul singur….. Pe bune, Vela e pierdut undeva pe niste culoare ale mintii si nu reuseste nimic in incercarea de a da de usa ratiunii. Vela, regret enorm faptul ca sunt contemporan cu tine. Regret enorm faptul ca esti acolo. Stiu, in mod cert nu ai facut-o singur. Dar voi cei care ati decis asta sunteti in alt film in alta realitate, sunteti un fel de varza. Cum ati decis voi care sunt persoanele care trebuie transportate la Bucuresti? Si pe cine lasati in haznaua lui Flutur din Suceava? Cum ati decis selectia?
    Voua celor din PNL, va spun acum ca veti pierde alegerile! Si le veti pierde pe mana voastra, cu toate gesturile astea marunte si iresponsabile pe care le-ati facut in criza asta nenorocita.

  5. ”O singura persoana a fost adusa, inainte de Pimen, din Suceava la Bucuresti, pe cale aeriana. Unul singur”
    pesedistii, aceste vergine ale pooliticii:
    https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-23156991-senatorul-psd-virginel-iordache-fost-adus-elicopterul-smurd-suceava-bucuresti-pentru-enteroviroza-presa.htm