G4Media.ro

Aproape 4.000 de școli din România funcționează fără autorizație de securitate la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Aproape 4.000 de școli din România funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, anunță ministrul Lucian Bode: „Ne confruntăm cu o problematică sensibilă reprezentată de securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează unitățile școlare”

Aproape 4.000 de școli din România funcționează în acest moment fără autorizație de securitate la incendiu, a anunțat ministrul Lucian Bode în ședința organizată marți dimineață înaintea începerii anului școlar.

„Până în acest moment au fost evaluate 17.872 unități de învățământ. Ne confruntăm cu o problematică sensibilă reprezentată de securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează unitățile școlare. În acest sens, după analizarea datelor raportate, dintr-un total de 25.606 de clădiri, 17.117 construcții nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu. Pentru 4.706 construcții au fost emise autorizațiile de securitate, iar 3.783 de clădiri funcționează în prezent fără acest act administrativ, 862 dintre acestea fiind în curs de conformare”, a transmis ministurl Bode.

„Vă îndemn să accelerați procedurile de autorizare și în paralel să luați toate măsurile tehnice și organizatorice menite să prevină incindente nefericite astfel încât copiii să fie în siguranță la școală”, a spus Bode în ședința la care a participat și premierul NIcolae Ciucă, alături de prefecți și reprezentanți ai ISJ-urilor din țară.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Asa, si???
    A constatat ca in aproape 4000 de scoli copiii pot arde de vii, nu ia nicio masura desi e ministru si doarme in continuare pe bancheta din spate a masinii de serviciu…

  2. Dumnezeule, unde au trait astia pana acum? Ce mirare i-a cuprins! Or fi auzit de Colectiv, vreodata in viata lor?

    PATRU MII DE SCOLI, PATRU MII DE CAZANE PENTRU ZECI DE MII DE COPII, DE ZECI DE ANI! Niciun vinovat, numai umeri ridicati.

  3. Va confruntati cu o problema sistemica creata de propria ignranta si incompetenta.

  4. Lasă, Bode, dormi liniștit pe bancheta din spate, ai văzut că la Colectiv justiția a fost blândă și înceată cu responsabilii.

  5. Cand aflam cine a castigat confruntarea? Deocamdata avantajul este de partea scolilor fara autorizatie.

  6. Mă, ciucă, dacănu poți demite tâmpeanul de la învățământ, dă-ți demisia, soldat! Este prea mare pălăria asta pentru tine. Și nici nu răspunde la comenzi militare. Ai înțeles?!

  7. Si 12 școli erau prea multe fără autorizație de incendiu – că e vorba despre copii. Astia au 3.783 de scoli care functioneaza zi de zi, cu mai putine autorizatii decat depozitele de furaje.
    Mintea mea nu poate cuprinde nivelul de indiferenta.

  8. Importante sunt pensiile speciale .
    Cui ii pasa de incendii ?

  9. sînteți „siguranțați”, nu-i așa, în clădirile puterii? Copii să se descurce în caz de incendiu!

  10. a facut politaiul sef o constatare.

  11. şcoala, cladirea si institutia, este imaginea cea mai reprezentativa pentru o țară. suntem oare tot in lumea a 3-a?
    ‘geaba patrihoții se bat in piept cu „realizari”. revenind la baza constatam : infrastructura rutiera si feroviara slab dezvoltata, sate parasite, unele fara curent electric, majoritatea fara canalizare, orase mici si mijlocii prafuite, fara niciun viitor. si şcoli fara toalete, fara incalzire..trist.

  12. Ăștia sunt veșnic „luați prin surprindere”. Discuția asta cu școlile care au toaletele în curte e veche de zeci de ani. La fel și povestea cu autorizațiile pentru securitatea pentru incendiu. Cu 3 zile înainte să înceapă școala și-au adus brusc aminte de probleme. Până acum ce ai făcut? Ministerul Educației ce a făcut? ISU ce a făcut?
    Vrăjeală de 2 bani pe banii fraierilor ca de obicei.

  13. exact, astia au ajuns sa se certe singuri…isi dau teme pt guvernare. In timpul campaniilor electorale, auzim doar monologuri sforaitoare si zero confruntari reale intre politicienii neamului …