G4Media.ro

Aproape 50 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele…

sursa foto: Salvamont Argeș/Facebook

Aproape 50 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore, dintre care șase au fost transportate la spital

Aproape 50 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore de salvamontişti, transmite Agerpres.

Potrivit Salvamont România, în ultimele 24 de ore, s-au primit la Dispeceratul Naţional 48 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Cele mai multe au fost solicitări pentru Salvamont Judeţul Braşov, Salvamont Predeal, Salvamont Prahova, Salvamont Neamţ şi Salvamont Argeş.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 46 de persoane. Dintre acestea, 6 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi 2 au fost duse cu elicopterul SMURD la spital. Una dintre acţiuni a fost prin troliere, se arată duminică dimineaţă pe pagina de Facebook a Salvamont.

Totodată, s-au primit şi 54 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Articolul despre salvarea a aproape 50 de persoane de pe munte în ultimele 24 de ore e impresionant. Arată cât de important e rolul salvamontiștilor în situații de urgență. E super fain să știm că sunt oameni dedicați care se implică în salvarea celor în dificultate în zonele montane. Salvamontiștii au intervenit rapid și au salvat multe persoane. Trebuie să fim conștienți de pericolele din zonele montane și să cerem ajutor specializat când e nevoie. E tare să vedem coordonarea între Salvamont, Ambulanța și SMURD, care asigură intervenții rapide. Sunt mulți interesați de traseele montane, dar ar trebui să fie mai bine pregătiți. Trebuie să fim recunoscători pentru munca salvamontiștilor și să învățăm din experiențele celor salvați pentru a evita situații periculoase. Siguranța e mereu pe primul loc.

  2. Și muntele are farmecul lui,mai ales pentru cei care trăiesc în zonă,să facă trasee,sunt antrenați de mici.Noi cei din Ferentari care suntem învățați să urcăm doar în pat sau BMW,credem că e periculos ,obositor.

  3. Asta arată ca oameni nepregătiți și-au asumat riscuri mai mari decât pot gestiona.

    Concluzia e ca pe munte prostia este mai periculoasă decât urșii.