G4Media.ro

Aproape 70 de cadre universitare cer ca termenul de dezbatere publică asupra…

Foto: Pixabay.com

Aproape 70 de cadre universitare cer ca termenul de dezbatere publică asupra proiectelor de legi ale educației să se prelungească până cel puțin pe 31 octombrie: intervalul actual e “inadmisibil”, abordarea problemelor etice e “dezechilibrată” și include prevederi “inadmisibile”

“Este inadmisibil și ridică serioase îndoieli privind buna intenție a demersului ca unor texte normative de asemenea anvergură și importanță să le fie rezervat pentru dezbatere un interval foarte scurt, 12 iulie – 24 august, în care școlile și universitățile sunt în vacanță și majoritatea cadrelor didactice în concediu”, afirmă, într-un comunicat transmis marți Edupedu.ro, un grup de aproape 70 de cadre universitare “cu expertiză și implicare în domeniul eticii și al integrității academice”, provenind din aproape toate marile universități ale țării. Aceștia cer, prin urmare, prelungirea dezbaterilor publice până cel puțin 31 octombrie.

  • Autorii apelului sunt profesori, conferențiari, lectori, membri ai comisiilor de etică din universități, directori ai unor centre academice și de școli doctorale. Lista completă – la finalul articolului

Apelul vine cu o zi înaintea dezbaterii publice finale organizate de Ministerul Educației pe tema proiectului de Lege privind învățământul superior, după dezbaterea publică de azi, dedicată proiectului de Lege a învățământului preuniversitar.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. CE ROST ARE? LEGILE SUNT AGREATE DE PARTID (SA-L PARAFRAZAM PE TOVARASUL LOR predoiu)

    • Degeaba. Ar fi trebuit sa ia atitudine inainte sa fie coplesiti de impostori. Acum furtul si minciuna sunt virtuti la romani.

    • Daca va uitati pe lista semnatarilor f putini profi. Majoritari sunt conf dr, nici unul de la Universitatile de Medicina sau Politehnica Bucuresti. Ultimul caz e de inteles, UPB voteaza liber de ani buni un rector care nu are doctoratul:).

  2. Când te gândești cum o mediocritate de ministru folosindu-se de toate tertipurle, cunpărându-le tăcerea la rectori și nu numai, manipulează în dreapta și-n stânga pt a distruge ce a mai rămas din învățământul românesc!!! Este halucinant, profesorii îi spun să se oprească, dar el nu aude, nu vede și continuă cu niște aberații într-o inconștiență totală.