G4Media.ro

Aproape 700 de mii de elevi nu au reușit să ia Bacalaureatul…

sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Aproape 700 de mii de elevi nu au reușit să ia Bacalaureatul în ultimii 17 ani

În perioada 2004-2020 nu au reușit să promoveze examenul național de Bacalaureat aproape 700 de mii de elevi care au absolvit clasa a XII-a, potrivit unei analize Edupedu.ro folosind datele publicate de Ministerul Educației.

Din cei peste 3 milioane de elevi care s-au înscris la Bacalaureat în perioada analizată, 696.643 de elevi nu au reușit să ia examenului. Procentual, numărul respinșilor reprezintă 23% din cel al înscrișilor.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

Inquam Photos / Alex Nicodim

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. așa si???? …bacalaureatul nu este obligatoriu…facultatea nu e obligatorie…o să ajungem ca pe vremea lui ceaușescu să facem din toți musai academicieni????…chiar așa poți obliga pe cineva să invețe dacă ăla nu vrea????

    • @Ada,
      Fă, pe vremea aia se făcea școală, existau și școli profesionale. Dacă trăiai pe vremea aia ai fi știut și tu la ce sunt bune semnele de punctuație, fă!

    • @Barbu Gh.
      Si tu si ada avetidreptate. Ea nu contrazice ce spui tu, corect ce spune ea.
      Dar e corect si ce spui tu.
      Altii nu au dreptate

    • Pe vremea lui Ceausescu , dar nu numai, nu existau universitati particulare , nici chiar facultati tehnice. Nu se intra ”cu dosarul” , concursurile de admitere erau foarte serioase. Rar sa se gandeasca cineva de la bun inceput sa devina academician, Ceausescu nici atat nu se gandea la academicieni.
      Nu se ia in deradere instruirea preuniversitara, macar atat dupa mii de ani de sedentarism.

    • Și iată un exemplar care nu a luat bacul sau nu a terminat nici măcar liceul.

  2. Nici nu e de mirare. Dacă tot ati publicat acest articol poate veți avea in vedere următorul fapt. La profilul uman nu este probă la matematică ,corect. Atunci la profil real, mate-info, de ce se dă probă la română? Veți zice”ca sa vedem dacă copiii știu română?”. De acord…dar nu subiectele extrem de grele care nu se diferențiaza aproape deloc de profilul real. Copilul meu a vrut mate-info si il termină aberațiile care se cer la română. Nu e corect..el este logic, nu ii place sa bată campiii. Sa-i dea gramatică ca sa stie sa scrie si sa vorbească corect…

    • Ai dreptate, Mariana. Bacalaureatul ar trebui să se susțină în funcție de specialitatea aleasa. Ai vrut umana, dai examen la română, istorie, geografie, limbi străine, psihologie etc, ai vrut stiinte, dai examen la biologie, chimie, fizică, iar la la mate-info, dai examen la matematică, informatică, poate şi fizică. La liceele tehnologice examenul ar trebui sa fie strict la disciplinele specifice liceului- agricol, turism, contabilitate, mecatronică, transporturi, constuctii etc.
      Dar cine se gândește la asta? Fiecare ministru a schimbat câte ceva de dragul schimbării, să bifeze şi el că făcut ceva.
      Au schimbat programele, deci şi manualele pe bani grei, dar au adus și tehnologie sau materiale didactice în şcoală pentru a se produce schimbarea mult dorită? Nu cred. Se dorește schimbare majoră doar cu manualul şi creta Nu este posibil.
      Schimbările se produc foarte greu. Este rezistenta pe toate fronturile. România este o uriașă ,,caracatiță” care a cuprins toate domeniile de activitate, fără excepție.

  3. Ar trebui obligați să urmeze niște cursuri de calificare, ca să nu rămână cu liceul și necalificați. Cu pretenții că vor să fie funcționari, să aibă un serviciu unde să poată bea o cafea și sta la bârfă.

  4. Au trecut prin liceu , profesorii au bifat orele , si-a luat salariile si ….le-au dat drumul in economie .
    Cetatenii au platit pentru tot .

  5. Sotia lui Bideu preda „Remedial Engish” la facultate. Adica ii invata pe imbecilii care nu au invatat ce aveau de invatat in liceu (Fratii Jderi? propozitia atributiva? „in vizita la bunica”?).

    Tot asa ne trebuie si noua, niste facultati unde sa repetam limba romana de clasa a sasea pana pricepe imbecilul. Si chiar daca nu pricepe, semestrul trece, examenul se da de zece ori cu cartea pe masa, pana isi ia imbecilul diploma.

    Este obligatoriu sa facem si noi asta, ca sa intram in randul tarilor educate. Foarte probabil, cand vom ajunge sa avem absolventii de facultate care nu stiu sa citeasca, vom putea renunta la sparanghel.

    Vezi si https://www.forbes.com/sites/georgeleef/2013/12/11/for-100k-you-would-at-least-think-that-college-grads-could-write/