G4Media.ro

Aproape două treimi din copiii care au început școala în 2016 vor…

sursa foto: Pixabay.com

Aproape două treimi din copiii care au început școala în 2016 vor ajunge să aibă locuri de muncă şi calificări care încă nu există. 15 companii gigant nu mai cer studii universitare la angajare, ci califică oamenii la locul de muncă

Aproape două treimi din copiii care au început școala în 2016 vor ajunge să aibă locuri de muncă şi calificări care încă nu există, potrivit World Economic Forum citat de platforma EPALE. Specialiştii în resurse umane şi strategii de afaceri susţin că milioane de lucrători existenți trebuie să fie recalificați, în timp ce lucrătorii noi trebuie să fie pregătiți pentru locuri de muncă necreate încă.

Până în 2022, 75 de milioane de locuri de muncă vor fi probabil eliminate în 20 de economii majore, în timp ce 133 de milioane de altele noi vor apărea în industrii care acum sunt încă la început, potrivit studiului Towards a Reskilling Revolution, făcut de WEF. În același timp, acelaşi raport publicat în ianuarie 2019, estimează că aproape două treimi din copiii care au început școala în 2016 vor ajunge să aibă locuri de muncă şi calificări care încă nu există. 

Citeşte articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Pixabay.com

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Posibil, dar nu din Romania.

  2. Vor avea nevoie de oameni care sa facă si munca de jos.
    Nicio politica interna a vreunei companii nu poate surclasa EQF si NQF (Național Qualifications Framework) care spun clar ca pentru anumite funcții gen -specialiști, manageri, directori, șamd- este nevoie de cel puțin diploma de studii superioare emisă de o universitate acreditata.

  3. Mare stire[!] In traducere libera,adaptabilitate.

  4. Pai tot asa a fost si cu cei care au inceput scoala in 1986, deci nu-i nicio noutate!