G4Media.ro

Aproape toţi angajaţii Termocentralei Mintia s-au înscris pe listele de disponibilizări /…

Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

Aproape toţi angajaţii Termocentralei Mintia s-au înscris pe listele de disponibilizări / Ei pot primi până la 10.000 de euro și venituri de completare pentru 2-4 ani, în funcție de sectorul de activitate

Cea mai mare parte dintre angajaţii Termocentralei Mintia au depus cereri pentru a fi incluşi pe listele de disponibilizări de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), 530 dintre cei aproximativ 700 de salariaţi ai unităţii fiind dispuşi să plece din companie, relevă datele centralizate vineri de conducerea CEH, relatează Agerpres.

Alţi 887 de angajaţi din sectorul de minerit al Văii Jiului au decis să înainteze cereri pentru a fi incluşi pe listele de disponibilizări, a declarat, pentru AGERPRES, administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Conducerea CEH a decis să prelungească până vineri, 21 mai, termenul până la care pot fi depuse cereri de către cei care doresc să fie disponibilizaţi din cadrul societăţii, după ce, iniţial, acesta fusese anunţat pentru joi, 13 mai.

„Termenul pentru depunerea cererilor a fost prelungit până vineri, 21 mai, la ora 13,00. Am luat această decizie pentru că există o dorinţă mare de înscriere pe liste şi vrem să oferim această posibilitate tuturor celor care doresc să depună cereri”, a precizat administratorul special al CEH.

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) care doresc să plece din cadrul companiei prin procedura de disponibilizare colectivă ar putea beneficia de o compensaţie în bani în valoare de aproape 10.000 de euro şi de venituri de completare, potrivit propunerilor formulate de conducerea societăţii şi sindicate.

Administraţia şi Sindicatul „Muntele”, reprezentativ la nivelul CEH, au modificat Contractul Colectiv de Muncă al societăţii, în sensul în care persoanele disponibilizate vor primi plăţi compensatorii în sumă brută de 49.998 lei, de la bugetul de stat, venitul urmând să fie impozitat cu 10%.

De asemenea, angajaţii din minerit vor primi venituri de completare timp de 4 ani, iar cei din sectorul energetic vor beneficia de aceste sume pentru o perioadă de doi ani.

Administratorul special al CEH a arătat că disponibilizările de personal vor face obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă ce va fi discutată într-o şedinţă de Guvern.

Pe de altă parte, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, de la Termocentrala Mintia, nu a recomandat angajaţilor să completeze cererile de disponibilizare motivând, între altele, că nu există o ordonanţă sau hotărâre de guvern prin care să fie susţinută suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat.

Sursa foto: Prefectura Hunedoara / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Tare. Ia ghiciți cine plătește :))

  2. Ati reusit sa o puneti si pe asta pe butuci! E interesant cum au reusit toate guvernele post revoluție sa distrugă tot in Romania. Nimeni, dar absolut nimeni nu a fost tras la răspundere pentru distrugerea industriei românești.

    • O decizie buna. Decat sa directionezi de la buget bani pentru mastodontii astia nefiabili de 30 de ani, mai bine le dai bani in mana direct. Si apoi investesti banii ramasi in alta parte.

  3. O gură de oxigen pentru samsarii de masini si casele de pariuri din zonă. Nu vor fi de neglijat nici vanzarile de spirtoase si tigari, merg la fix cu produsele si serviciile oferite de cei de mai sus.

    • Și când te gândești că toate sunt pe banii noștri. Sa dăm înainte cu posta, Tarom, Metrorex, etc

    • @caragea+john

      angajatii aia, pe care voi, afurisitilor, ii injurati, vor muri inainte de pensie, cu mult inaintea voastra, nu isi vor vedea nepotii niciodata, datorita poluarii acumulate, bolilor profesionale, pentru ca statul roman nu da doi bani nici pe ei si nici pe voi

      de esentiali pensionati la 40 de ani cu mii de euro nu va deranjeaza? va deranjeaza niste saraci care vor muri oricum de boli profesionale inainte de pensie?

      nu stiti o singura persoana de acolo, nu stiti nimic despre localnici, doar prejudecati nefondate, oamenii aia muncesc in conditii de secol 19, poluante pentru a isi intretine familia intr-o tara de esentiali, vor muri inainte de pensie, javrelor ce sunteti

      toti saracii pe salariu au impresia ca ei tin tara in spate, pe banii vostri de nimic, complexati cum sunteti, n-ati protestat niciodata impotriva tunurilor de miliarde de euro ce se dau an de an in Romania, dar sariti ca niste frustrati saraci ce sunteti impotriva altor saraci, cainilor, mie sila de romani, natie de sclavi frustrati saraci si redusi mintal

  4. Plătește mai bine decât Biden, ăla a dat doar 1400 de parai, plus ceva bani de buzunar. Bravo!

  5. Dar nu e cam devreme pomana asta contra voturi? Sau in preajma alegerilor viitoare trebuie sa ne asteptam din partea guvernului la adevarate tsunamiuri financiare pentru mase?

  6. Asa e frate, dar oare de ce dracu nu merge și altceva în zona aia? Are cumva blestemul psd de a controla oamenii prin ajutor social?!

  7. Gata, am inchis-o si pe asta! Una cate una… fier vechi! Atat se pricep vechii si noii guvernanti!

  8. Totusi, fierul vechi nu este usor de reciclat, nu poti pune in furnal fier vechi, ci minereu. Cineva spunea ca metalurgia este ca la cozonaci: daca nu e compozitia potrivita, nu stii ce iese. Pentru topirea „fierului vechi ” este nevoie de cuptoare electrice, deci de foarte multa energie electrica. Probabil ca piesele mari sunt foarte greu de topit, iar consumul de energie este urias.

  9. Eu sunt de acord cu închiderea și a minei și a CEH cu o condiție: dacă este deja realizată, nu gândită, soluția alternativă pentru Deva de furnizare a căldurii și apei calde!