G4Media.ro

Aproape un milion de turiști străini au ajuns în România, anul trecut…

Sursa Foto: turismdelta.ro

Aproape un milion de turiști străini au ajuns în România, anul trecut /  Au cheltuit 1,97 miliarde de lei / Medie de aproape 500 de euro de persoană

Numărul total al turiştilor străini, cazaţi în structurile de cazare turistică colective, în anul 2021, a fost de 837.700, cheltuielile acestora însumând 1,97 miliarde de lei, iar cheltuiala medie de persoană a fost de 2.352,1 de lei de persoană, informează joi Institutul Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpres.

Potrivit INS, numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective, în trimestrul IV 2021, a fost de 222.400, cheltuielile acestora însumând 538,3 milioane de lei.

Călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de 57,4% dintre turiştii străini sosiţi în România în trimestrul IV 2021, cheltuielile acestora reprezentând 56,9% din totalul cheltuielilor.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri în anul 2021, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (48,1%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (89,8% din totalul cheltuielilor pentru cazare).

Cheltuielile turiştilor străini în restaurante şi baruri au fost de 18,4%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 16,2% din totalul cheltuielilor pentru afaceri.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 46,2% au fost destinate cumpărării alimentelor şi băuturilor, iar 29,5% cumpărării cadourilor şi suvenirurilor.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 64,0% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 36,3% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul străinilor sosiţi în România în anul 2021, 39,0% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, 38,5% şi-au organizat singuri sejurul, 17,4% prin alte modalităţi de organizare a călătoriei, în timp ce 5,1% şi-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât şi

printr-o agenţie de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România în anul 2021 a fost avionul, folosit de 76,7% din numărul total de turişti, în timp ce 17,2% au utilizat autoturisme proprii, 4,0% autocare şi autobuze, iar 2,1% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Sursa Foto: turismdelta.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. si horeca se plange ca, in plina pandemie, nu au avut incasari…pai cat ar vrea sa castige?

    • Normal ca se plang, peste jumatate au venit obligati (cursuri , simpozioane…) , cheltuielile cu transportul le-au incasat rent a car , cadouri , shoping sunt tot la altii , sejururile sunt foarte scurte …..Toti cei care merg inapoi acasa :nu recomand!
      De asta trebuie sa le dea vouchere , TVA 9 %, posibilitatea sa angajeze nepalezi la salariul minim . Romanii care merg in Turcia ,Grecia cheltuie mai mult -sejururi mai lungi, iar in Bg calitate superioara a serviciilor la 3/4 din pret.