G4Media.ro

„Ar putea fi război în Suedia”, avertizează Ministrul Apărării Civile, care îi…

Photo 93218853 © Sjankauskas | Dreamstime.com

„Ar putea fi război în Suedia”, avertizează Ministrul Apărării Civile, care îi îndeamnă pe suedezi să acționeze: „Toată lumea trebuie să înțeleagă că timpul poate fi cea mai prețioasă resursă”

O serie neîntreruptă de peste 200 de ani de pace nu ar trebui să le dea suedezilor un fals sentiment de siguranță, a declarat ministrul Apărării Civile, Carl-Oskar Bohlin, care i-a îndemnat pe toți să „se pună în mișcare”, notează publicația suedeză The Local.

Toți suedezii trebuie să acționeze acum pentru a spori rezistența țării în caz de război, a declarat Bohlin la conferința anuală „Folk och Försvar” privind apărarea, care a avut loc, ca de obicei, în stațiunea de schi Sälen.

El a susținut în discursul său că pacea nu este o „constantă imuabilă”, nici măcar în Suedia, și că presupunerea că este „a devenit mai periculoasă decât a fost de foarte mult timp”.

„Mulți au spus-o înaintea mea, dar permiteți-mi să o fac în calitate oficială, mai clar și cu o claritate evidentă: Ar putea fi război în Suedia”, a spus el.

El nu a părut să sugereze că un conflict armat este garantat sau iminent, ci mai degrabă că posibilitatea teoretică a unui război există și în Suedia, în ciuda faptului că este o țară tradițional pașnică.

Bohlin i-a îndemnat pe toți să contribuie la construirea apărării totale a Suediei.

El i-a îndemnat pe funcționarii din consiliu să asigure puncte de refugiu, un plan de urgență pentru apă și provizii de alimente, iar angajații să își întrebe angajatorul care ar fi rolul lor în organizarea de război la locul de muncă și să se gândească de ce lucruri esențiale ar avea nevoie pentru a putea continua să lucreze în condiții dificile.

„Sunteți o persoană fizică? Bun, atunci v-ați asumat responsabilitatea pentru pregătirea locuinței dumneavoastră? V-ați gândit dacă aveți timp să vă înscrieți într-o organizație de apărare voluntară? Dacă nu: treceți la acțiune!”, a spus Bohlin și a sfătuit oamenii să întrebe pe cei care au început deja să se pregătească sau să obțină mai multe informații de la Agenția suedeză pentru situații de urgență civilă.

El le-a spus suedezilor să se inspire din exemplul Ucrainei, care a răspuns invaziei pe scară largă a Rusiei în februarie 2022 cu „rezistență totală”.

„Apărarea civilă nu este în primul rând un exercițiu teoretic. Conștientizarea trebuie să se traducă în acțiuni practice. Măsuri care ridică efectiv pragul”, a spus el, adăugând că oricine nu a început deja rămâne în urmă.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că, în situația în care ne aflăm, timpul poate fi cea mai prețioasă resursă neregenerabilă. Dacă există un lucru care mă ține treaz noaptea, acesta este sentimentul că lucrurile se mișcă prea încet.”

Discursul lui Bohlin nu pare să aibă legătură cu vreo amenințare recentă și specifică împotriva Suediei, ci mai degrabă urmează unei serii de avertismente din partea guvernului și a altor actori, potrivit cărora țara trebuie să își intensifice apărarea militară și civilă în fața unei Rusii din ce în ce mai agresive.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Discurs responsabil, urmat de efervescenta sociala in directia asta – avem nevoie si in Romania de asa ceva. Vom avea asa de unde sa ne luam increderea in noi si in statul roman.
    Fara panica, ar trebui ca toti sa devenim constienti de riscurile acestei perioade, si de nevoia sa ne pregatim din timp si nu hei-rup-ist. Poate asta este solutia impotriva riscului unei hemoragii masive in cazul unui atac iminent, cand foarte multi barbati s-ar repezi sa fuga peste granite (am vazut tentatia in febr 2022). Sau impotriva delasarii, sau pentru scurtcircuitarea goarnelor nationaliste de parada. Toata lumea lucreaza pentru aparare. Cand construiesti, altfel te implici. Si nici nu mai devi atat de usor victima discursurilor bombastice, parerilor dupa ureche sau isteriilor in masa crescute la colt de strada (de ajunge omul sa mearga cu punga dupa motorina).

    • Nu sunt de acord. Romania este membru NATO, armata romana profesionista are datoria sa faca fata oricarei probleme pana cand ajung militari ai partenerilor nostri. Statul roman nu ofera si nu a oferit nimic cetatenilor (sistem de sanatate la pamant, zero plasa sociala, educatia „produce” mai mult incels si mame minore), ba chiar nu a fost in stare, de doi ani, de cand a inceput mizeria asta, sa consolideze caile ferate ca sa poata ajunge trupe NATO mai usor unde au nevoie. Cand mureau de foame cetatenii tarii li s-a recomandat sa devina problema altcuiva si sa culeaga capsuni in Italia si Spania. Dar din cand in cand, de regula in crize, se iese sa ni se bata obrazul ca nu suntem patrioti, nu muncim destul, nu vrem sa „ne” aparam tara, nu avem sentimente religioase cand vedem steagul, nu le facem destui copii. Ca si cand paternalismele ieftine rezolva decenii de coruptie si incompetenta.

  2. pina si suedezii isi parasesc propria tara…