G4Media.ro

Arabia Saudită va construi un stadion cu o capacitate de 92.000 de…

Sursa foto: Unsplash / Datingscout

Arabia Saudită va construi un stadion cu o capacitate de 92.000 de locuri în Riad / Se pregătește pentru a obține dreptul de a organiza Cupa Mondială de Fotbal în 2034

Arabia Saudită a anunţat că va construi un stadion cu o capacitate de 92.000 de locuri în Riad, arenă care să poată găzdui evenimente internaţionale majore, în condiţiile în care regatul pare pregătit să câştige dreptul de a găzdui Cupa Mondială din 2034, relatează Reuters, citat de News.ro.

Ministerul saudit al Sporturilor a dezvăluit proiectul aprobat pentru stadion, care este programat să fie finalizat în al patrulea trimestru al anului 2029, potrivit agenţiei de presă de stat SPA.

Stadionul va fi baza principală a echipei naţionale saudite şi va face parte dintr-un complex sportiv cu o sală de sport interioară, o piscină olimpică şi alte facilităţi. Acesta va fi numit după regele saudit Salman.

„Acest design a fost ales din mai multe propuneri depuse de şase companii internaţionale, asigurându-ne că îndeplineşte cerinţele FIFA şi standardele de durabilitate şi excelenţă arhitecturală”, a precizat SPA.

În martie, Arabia Saudită şi-a lansat campania pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2034. Candidatura este aproape sigură de reuşită datorită absenţei oricărei alte manifestări de interes înainte de termenul limită stabilit de FIFA la sfârşitul anului trecut.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Va fi foarte interesant un CM de fotbal in Arabia Saudita cu toate restrictiile, chiar comparativ si cu Qatar