G4Media.ro

Arafat anunță că presiunea pe spitalele din București va crește semnificativ săptămâna…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Arafat anunță că presiunea pe spitalele din București va crește semnificativ săptămâna viitoare după explozia cazurilor de Covid în Capitală

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat vineri în deschiderea ședinței de guvern că în perioada 6-10 decembrie s-a înregistrat doar în București un număr ”suplimentar” de cazuri de infectare cu Covid cu 9070.

”Vom avea o presiune mai mare pe sistemul medical din București și zonele limitrofe”, a spus Arafat, anunțând o ședință cu managerii spitalelor din Capitală pentru a lua măsurile necesare. ”Poate că va fi nevoie să transferăm pacienți în alte părți”, a mai spus Arafat.

Arafat a mai spus că a discutat cu prefectul Capitalei pentru a crește numărul de controale în București care vizează respectarea regulilor în pandemie.

De asemenea, împreună cu ministrul Sănătății va fi organizată o ședință cu șefii UPU și ATI ale spitalelor din Capitală.

„DSP-ul urmărește împreună cu prefectura situația din București, pentru că incidența nu e singurul factor care e luat în considerare pentru măsuri, de exemplu carantinarea. Există o listă de factori care este emisă de INSP și ei verifică acești factori în fiecare zi. Colaborarea populației rămâne cea mai importantă”, a mai declarat Raed Arafat.

În această săptămână nouă pacienți cu COVID din București, aflați în stare gravă au fost transportați cu aeronave militare la spitale din alte orașe din țară pentru că nu mai sunt locuri în Capitală.

(Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Probabil ca nu trebuia scazut numarul de controale, nu? Tot timpul doar reactionati. Sa faceti ceva proactiv…Doamne fere!

    • D acteva exemple de masuri proactive.

    • @Istvan:
      1. Controale facute corect si permanent (nu doar cand creste numarul de cazuri si nu doar pe preferinte – sunt exemple destule in presa de agenti economici sariti)
      2. Asigurarea de materiale de protectie pentru cei vulnerabili si pentru cei care nu isi permit (pensionarii se incadreaza in ambele categorii)
      3. Verificarea instalatiilor din spitale (de preferat inainte sa ia foc)
      Lista poate continua, nu?

  2. Da, dar alegerile din 6 dec. nu vor avea nicio, dar absolut nicio, legătură de cauzalitate!

    • Nu stiu daca sau unde ai votat tu dar la sectia unde am votat eu totul era mai bine organizat decat la spital la UPU ca sa nu vorbesc de magazine sau piete.
      Nu intrai decat cu masca pusa corect si dupa ce te dezinfectai.
      Se impunea respectarea distantarii.
      Iti puneai singur CI la scanare si luai singur buletinele de vot si stampila.
      Singurele lucruri care au fost atinse de alti oameni sunt stampila si pixul cu care semnai si si acelea erau dezinfectate periodic.
      La iesire te dezinfectai din nou.

      Eu zic ca alegerile chiar nu sunt un factor important. La servici, magazine sau in mijloacele de transport in comun ai sanse MULT mai mari sa contactezi virusul decat ai la alegeri. Nu contest ca poate sunt si sectii in care lucrurile au stat altfel insa peste tot au fost masti si dezinfectanti disponibili.

      Daca vrei sa te protejezi poti. Ca unii nu vor sau sunt inconstienti si nu le pasa e alta poveste.

  3. pai a zis Nicusor ca nu e bai mare si nu se impune carantina, ca Voiculescu vorbeste prostii
    vom vedea

  4. Vlad Voiculescu a fost singurul politician sa propuna ce nimeni nu are curaj: carantinarea Bucurestului. Si cele mai multe reactii au fost negative, din ce am vazut eu. Omul e facut in fel si chip.

    Desi, la cum arata cifrele in Bucuresti (10.000 de cazuri saptamanal!) e singura solutie. Sunt deja trei specialisti in domeniul medical care au spus acelasi lucru.

    Doar ca oamenii vor in continuare sa fie mintiti frumos. Orice politician care spune adevaruri incomode trebuie scos din joc. De aia au si stat Oprescu si Firea 12 ani calare pe Bucuresti. Ca suntem prosti si ne-am multumit cu margele colorate. Si ca nu vrem sa auzim, de exemplu, ca refacerea retelei Radet necesita miliarde de euro si minim 10 ani de sapaturi si santiere in tot Bucurestiul. Daca vine un politician si ne spune asta in alegeri, ia 2%.

    • Vlad Voiculescu sa se carantineze el si familia lui, daca nu mai poate de frica. Noi ceilalți trebuie sa le punem paine la copii pe masa. Si asa este foarte greu economic. Asta mai lipsea sa ne lase de tot fara mijloace de venit. In alta ordine de idei nu este nicio legătură, dar absolut niciuna intre creșterea cazurilor si alegerile care tocmai au trecut

    • Bine punctat!

    • Evident ca suntem unde suntem pentru ca romanul de rand este analfabet functional in proportie de 50%, pur si simplu ne place asa cum suntem

    • Dle Iom, ai ci nu e vorba despre frica, ci despre o epidemie cu un virus potential mortal care risca sa scape de sub control in Bucuresti. Bagatul capului in nisip ca strutzul, in ideea de a ignora pericolul si a ne continua activitatile ca si cum nimic nu s-ar intampla, e cea ma imare greseala (in opinia mea).
      Si eu am facturi de platit si copil de intretinut. Carantinarea nu implica stoparea intregii activitati economice, s-a muncit si se va munci si in carantina. Cei loviti temporar de carantina vor fi cei care au afaceri in activitati „ne-esentiale” ( magazine non-food si horeca). E adevarat ca acestia considera ca pt ei este esentiala,si e de inteles. Dar oricum, in afara de cativa inconstienti, cine se mai duce azi la restaurant? Cine mai cumpara haine dintr-un magazin cand poate bine-mersi sa-si comande on-line? Deci oricum aceste activitati nu pot supravietui mult timp in conditii de ne-carantinare. Carantinarea, si asta se vede in toate tarile care au folosit-o recent, duce la scaderea nr de cazuri si la o gura de oxigen pt spitale, sa poata trata si alte cazuri in afara de Covid.
      Parerea mea este ca lockdown-ul e necesar in Bucuresti.Dar trebuie aplicat, nu ca in Constanta sau in jurul Bucurestiului, unde e numai de forma. Carantina strict aplicata face in continuare posibila munca, dar ne va mai responsabiliza mai mult sa nu mai iesim de 10 ori la magazin pt un pachet de unt sau sa organizam paranghelii cu prietenii.
      Mai devreme sau mai tarziu tot acolo vom ajunge.
      Indicele de reproductie R0 e acum la 1,24 in Bucuresti (dupa ce fusese sub-unitar pt cateva zile) Asta inseamna din nou crestere exponentiala a cazurilor. E de preferat un lockdown mai devreme, sa avem mai putini morti…

  5. Mai ales cand doamna doctor Pop vorbeste despre medicina precum popii despre Cer.

  6. Am văzut că alte țări din UE încep să comunice restricțiile de sărbători. Noi încă suntem la nivelul declarațiilor pe ceea ce e deja evident. Am colegi care-şi fac planuri de Anul Nou sau se organizează de Crăciun, cumpărături, vizite (restrânse, probabil). Cu siguranță nu sunt singurii.

    La noi, nimeni nu îndrăzneşte să comunice nimic în afara a ce ştim şi noi deja. Probabil vi se pare normal ca, în Bucureşti, să ne mai dați iluzia că numărul de cazuri poate să scadă prin restricțiile propuse în starea de alertă… Însă, doar aşa vă spunem noi că nu au cum. Ba chiar e posibil ca fix de sărbători să crească. Aveți vreun plan?

    • Oana, asa cum o parte a populatiei sustine masurile mai dure si carantinarea si pune pe primul loc sanatatea, asa este o alta parte a populatiei care nu sustine masurile dure si carantinarea, ci deschiderea scolilor, a restaurantelor, ca nu acolo se infecteaza multi, sustine viata asa cum o stiam cu vizite si paraghelii. Cred ca e greu sa fii la putere zilele astea, pe cine impaci?

  7. Vin sarbatorile. La multi ani celor care scapa.
    Poate scap si eu, dar am zis sa va urez de acum. :-))

    • Super haios 🙂 . Unii si-au impodobit bradul de prin septembrie, ca nu se stie…
      La multi ani si tie!