Argentinienii aleg animale de companie exotice: Porci, cai, planori de zahăr sau tarantule, noile surse de afecțiune în pandemia COVID-19
În timp ce milioane de oameni au găsit consolare în câini sau pisici pe durata pandemiei, unii argentinieni au găsit confort în alte forme – un cal, un porc, un planor de zahăr (asemănător cu un oposum) sau chiar o tarantulă, relatează AP.
Odată ce noul coronavirus a început să circule, Luciana Benetti a fost nevoită să-și anuleze petrecerea pentru a 15-a aniversare a zilei de naștere.
Ca să compenseze, părinții ei i-au dat cadou un porc.
Chanci s-a dovedit un companion loial și iubitor, de multe ori grăbindu-se lângă ea când leșina.
„Într-o zi, m-au lăsat picioarele și el a fugit spre mine. M-a luat de păr și mi-a ridicat capul”, a spus ea.
A făcut școală online acasă și nu s-a putut întâlni cu prietenii sau colegii ei. „Nu mă simțeam bine. Eram amețită pentru că nu puteam pleca”, a mai spus ea.
Fără Chanci, „nu aș fi eu”, a spus Benetti. Deseori, doarme cu porcul ei de 20 de kg care o întâmpină cu un guițat când ajunge acasă.
„Creează dragoste pură pentru mine. Știi cum e să te întinzi… și ei să vină să te înăbușe cu săruturi?”, a spus ea.
Álvarez predă statistică la o universitate în regim online. Ea trăiește singură, dar a spus că animalele au ajutat-o să simtă că are companie. Uneori, ele mai apar deasupra capului ei în timpul conferințelor pe Zoom.
„Mă ridic și trăiesc pentru ele. Ele sunt motorul meu de luptă și de viață”, a descris ea animalele. Deseori, ele aleargă spre Álvarez pentru mângâieri sau glisează către podea.
Cele 28 de animale sunt puii a doi planori pe care i-a adoptat acum câțiva ani, odată ce a obținut un permis.
Acest gen de înmulțire este unul dintre motivele pentru care multe grupuri pentru drepturile animalelor se opun practicii de a deține planori ca animale de companie. Tot din acest motiv, unii vânzători oferă doar masculi sterilizați.
Scepticii spun că animalele sunt deseori abandonate de proprietari copleșiți și mai puțin dedicați decât Álvarez – care chiar oferă sfaturi celor ce vor să dețină planori – sau suferă în mâinile oamenilor care nu sunt pregătiți pentru comportamentele, dietele și nevoile speciale unei creaturi de noapte care trăiește, în mod normal în copaci și care poate plana până la 45 de metri. Unele zone, cum ar fi California sau New York City, interzic deținerea planorilor de zahăr ca animale de companie.
Un veterinar argentinian specializat în animale de companie neconvenționale a spus că a văzut sute de animale de la începutul pandemiei – porci, iepuri, păsări, răzătoare și multe altele.
„Mulți oameni s-au simțit singuri sau au dorit să aibă animale de companie, sau sunt săturați de televizor și calculator și au nevoie de relații cu mai multă afecțiune”, a spus el. Chiar și în cazul animalelor care nu exprimă afecțiune, „oamenii pot să le hrănească și să simtă că cineva sau ceva are nevoie de ei”, a adăugat el.
Acesta este și cazul lui Osvaldo Negri, un asistent medical în vârstă de 50 de ani.
„Mă concentrez pe un mers încet pentru că dacă se sperie, s-ar putea să cadă” și să moară, a spus el în timp ce arăta o tarantulă mexicană colorată și veninoasă pe care o ținea în mână.
Asemenea planorilor, acest tip de animal de companie poate fi controversat. O tarantulă pe care o are este clasificată ca „specie aproape pe care de dispariție” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii. Comerțul efectuat cu specii similare a contribuit la adăugarea a 21 de specii pe lista oficială de specii la risc și pe cale de dispariție a organizației.
Într-un oraș la sud de Buenos Aires, Alberto Castro, în vârstă de 77 de ani, a petrecut mult timp stând pe un scaun la Hogar San Jose, o casă de bătrâni.
În martie 2020, chiar la începutul pandemiei, asta s-a schimbat. Atunci, managerul casei a adus un cal pe nume Coco.
Castro și-a asumat îngrijirea calului care a ajuns într-o condiție rea.
„Mi-a schimbat viața. Țin la el, mă caută și, când mă găsește, neghină. Cât timp sunt acolo, nimic nu o să i se întâmple”, a spus el.
sursa foto: Pixabay
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu