G4Media.ro

Armata vrea modificarea unor legi esențiale din domeniul securității pentru ”întărirea capacității”…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Armata vrea modificarea unor legi esențiale din domeniul securității pentru ”întărirea capacității” de luptă. Ministerul Apărării vrea modificări și la Rezervele de Stat

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, le-a cerut luni parlamentarilor din comisiile pentru apărare modificarea unor legi – cheie din domeniul securității, potrivit unui comunicat al MApN. Dîncu și-a motivat cererea prin nevoia de ”creștere a rezilienței naționale și întărirea capacității de luptă”.

„Vorbim, în special, despre Legea privind managementul integrat al situațiilor de criză la nivel național, Legea privind securitatea și apărarea cibernetică, o serie de completări ale Legii nr. 446 din 2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, care trebuie adusă în actualitate, plus un proiect normativ care ține de activitatea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale,” a declarat ministrul Dîncu, citat în comunicatul ministerului.

La invitația ministrului Dîncu, lansată în decembrie anul trecut, comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Senatului și Camerei Deputaților au avut luni, 14 februarie, o întâlnire de lucru la sediul Ministerului Apărării Naționale cu reprezentanți ai instituției. Au mai fost prezenți șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, șefi și reprezentanți ai unor structuri centrale ale MApN, potrivit comunicatului MApN.

Generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major, a prezentat parlamentarilor o informare cu privire la situația de securitate din regiune, măsurile pregătite la nivel național pentru gestionarea potențialelor efecte rezultate din evoluțiile situației din Ucraina, dar și prioritățile și obiectivele Armatei României pentru anul 2022 și perspectiva următoare.

„Discuțiile dintre MApN și membrii Comisiilor de apărare din Parlament sunt absolut necesare pentru ca noi să putem adopta cadrul legislativ și să alocăm resursele de care Armata are nevoie pentru a-și îndeplini misiunile. Pentru următoarea perioadă, prioritatea noastră, în conformitate cu Strategia Națională de Apărare, este să actualizăm legislația în domeniul securității naționale,” a declarat președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, senator Nicoleta Pauliuc.

Deputatul Pavel Popescu, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaților, a spus că „așteptăm cu mare interes pachetul legislativ de care aveți nevoie, pentru a putea declanșa procedurile parlamentare care să asigure o adoptare cât mai rapidă. Suntem cu toții de acord că, mai ales în actuala situație de securitate, România are nevoie de un cadru legislativ care să îi permită adoptarea în mod oportun a măsurilor din domeniul securității și apărării, în raport cu amenințările potențiale”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Nu uitati maririle… salarii, pensii, grade…

  2. Din nou, o alta ocazie, de a fura la greu banul public.

    • corect. asta vroiam sa spun si eu. intrebati din banii de pandemie cat gazon si cate panselute s-au luat?!

  3. scadeti burtile, numarul de generali si pensiile speciale inainte de vrajeala ieftina, tradatori nenorociti socialisti!

  4. Culmea e ca „ei asteapta pachetul legislativ „ .. o zice un parlamentar !!

  5. Astia si pe timp de razboi se gandesc cum sa mai fure

  6. S-au speriat hoții că vine războiul și le întrerupe furtul. Nu contează, îi veți vota din nou.

  7. Repede îngrășați porcul în ajun.

  8. … ”adoptarea in mod oportun” … exprimare?! Limbajul cu fite al aflatilor in treaba. Cine este acest Pavel?
    Mai toata Europa a fost luata prin surprindere, dar nu acum, ci cand au invadat Crimeea, acum opt ani! De atunci mai toti au inceput sa se gandeasca ce sa faca, ce sa aiba, unde, cum. Ce se intampla daca nu ai curent, TV, internet, automate, alimente? Dar nu a fost nevoie sa schimbi legi. Bine ca s-au trezit, si fac sedinte. De fapt se fac ca lucreaza.

  9. Baba se piaptănă . . .

  10. Mai tineti minte ideile magice din ciclul ” cum sa facem sa mai tragem un ban de la buget” prin intermediul carora am putut fi martori la campanii intregi de schimbat borduri, de pus dungi galbene pe trotuarele inguste sau denivelate ca sa mearga biciclistii conf. cu legislatia europeană, samd? Ei bine, s-au epuizat toate! S-a inventat tot ce-a fost de inventat la capitolul jmecherii. Dar, minune! A aparut o noua oportunitate, starea de urgență. Unde se fura la urgenta, ca de aia e stare de urgență, nu?

  11. Armata?
    Cine, mai exact? Ca să știm și noi cine-i armata asta.

  12. Hai !
    Linia 1
    Toti cei care au avut contracte cu statul roman
    Mergeți în prima linie.

    În linia 2
    Toti milionarii care au făcut bani în țară

    În linia 3

    Cei cu pensiile speciale

    A ti pus borduri noi în toate orașele în loc sa cumpărați drone și aparatura