G4Media.ro

Armenia a raportat peste 2.300 de militari morți în conflictul din Nagorno-Karabah,…

sursa foto: Facebook/ Nikol Pashinyan

Armenia a raportat peste 2.300 de militari morți în conflictul din Nagorno-Karabah, încheiat cu un acord de încetare a focului

Armenia a raportat sâmbătă moartea a peste 2.300 de militari ai armatei sale în conflictul pentru controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah, care s-a încheiat cu un acord încetare a focului ce consacră o victorie a forţelor azere, dar cu prețul instalării de forțe ruse în enclavă, relatează AFP.

„La ora actuală, trupurile neînsufleţite a 2.317 militari ucişi, printre care şi cadavre neidentificate, au fost luate în grijă de serviciul de examinare medico-legală”, a precizat pe Facebook purtătoarea de cuvânt a Ministerului armean al Sănătăţii, Alina Nikoghosian.

Potrivit acesteia, procesul de schimburi de trupuri neînsufleţite cu Azerbaidjanul continuă. „Părţile beligerante nu dispun pentru moment de cifrele definitive”, a spus ea.

Autorităţile armene vorbeau până acum de 1.339 de soldaţi şi 50 de civili ucişi în ostilităţile declanşate la finalul lui septembrie.

Azerbaidjanul nu a comunicat pierderile sale militare. A raportat 93 de civili ucişi în tabăra sa.

Armenia şi Azerbaidjanul au semnat la începutul săptămânii, sub medierea Rusiei, un acord de încetare a focului care pune capăt conflictului. Înţelegerea consacră câştigurile teritoriale importante obţinute de Azerbaidjan, da în zona de conflict au fost desfăşurate la începutul săptămânii forţe ruse de menţinere a păcii.

Anunţul cu acordul a fost urmat de manifestaţii de furie în Armenia, unde unii protestatari au pătruns pentru scurt timp în sediul guvernului şi al parlamentului. Opoziţia cere demisia premierului Nikol Paşinian.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat la rândul său vineri că luptele din Nagorno-Karabah au făcut peste 4.000 de morţi şi 8.000 de răniţi, precum şi zeci de mii de refugiaţi.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Nikol Pashinyan

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Armament rusesc și gîndire militară clasică împotriva dronelor = înfrîngere severă.
    Cred că războiul ăsta i-a făcut pe mulți atenți, nu știu dacă și pe ignoranții noștri.

  2. o gluma de razboi.

  3. Zona disputata apartinea de drept azerilor si tinand cont de tehnica militara detinuta armenii ar fi trebuit sa anticipeze infrangerea.
    Sunt curios daca vor parasi zona armenii, fiind majoritari acolo.

    • Asta cu „de drept” e discutabilă, cel puțin. De unde vine dreptul ăla? Din URSS, de la imperiul Otoman sau de la 1200 de cînd au apărut turcii în zonă? Sau de la faptul că cei mari n-au vrut să se deranjeze unul pe altul în 94′?
      Armenii au socotit greșit de data asta.

  4. Premierul armean este un portocaliu, care a concediat in primavara tot Statul Major pe motiv ca nu respecta carantina. In realitate, a inlocuit niste profesionisti prorusi cu niste ageamii proamericani.

    Azerbiageanul astepta de mult ceva parade ghei si „sprijin occidental” ca in Gruzia & Ucraina. Asteptarea nu le-a fost inselata.

  5. Cred că în titlu s-a strecurat o eroare. NU este acord de pace, ci doar unul de încetare a focului. Da, foarte probabil, linia de contact actuală va reprezenta o frontieră, dar NU avem, din păcate, un acord de pace. Ce bine ar fi, pentru ambele ţări să avem aşa ceva.

  6. Cine stie cati dintre ei mai sufereau si de alte boli.