G4Media.ro

ASF anchetează căderea bursei din ”miercurea neagră”: Verifică posibilitatea existenței unor elemente…

ASF anchetează căderea bursei din ”miercurea neagră”: Verifică posibilitatea existenței unor elemente care intră sub incidența abuzului pe piață

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat vineri că a demarat o anchetă care vizează tranzacțiile derulate miercuri la Bursa de Valori București, a doua zi după ce ministrul Eugen Teodorovici a anunțat modificările Codului fiscal pe care le intenționează Guvenrul: ”taxa pe lăcomie”, impozitul pe cifra de afaceri a companiilor din energie și măsuri în ceea ce privește Pilonul 2 de pensii.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început o analiză a tranzacțiilor derulate în data de 19 decembrie 2018 pe piața reglementată administrată de BVB cu privire la posibilitatea existenței unor elemente care intră sub incidența abuzului pe piață, prevăzut de Legea nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață. În situația în care, în urma analizelor efectuate, sunt constatate nerespectări ale prevederilor legale incidente, Autoritatea adoptă măsuri care pot fi făcute publice, în funcție de caracterul acestora. Ori de câte ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat în măsuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se înscriau în categoria informațiilor publice, acestea au fost aduse la cunoștința publicului”, se arată într0un comunicat transmis de ASF.

Ministrul Finanțelor, Eurgen Teodorovici, a anunțat marți la guvern schimbări majore în Codul Fiscal pentru 2019, cu două săptămâni înaintea intrării lor în vigoare. Printre noile prevederi anunțate de Teodorovici: taxe noi pentru bănci și companii, măriri de taxe și impozite, taxa ”pe lăcomie” pentru bănci, transformarea contribuției la Pilonul 2 de pensii într-una opțională, plafonarea prețului gazelor naturale la 8 de lei megawatt oră.

De asemenea, Teodorovici a anunțat și impunerea unei taxe de 3% din cifra de afaceri a operatorilor din piața de energie electrică (plătită la ANRE) și operatorilor telecom (plătită la ANCOM, taxa eram acum de 0,4%).

Toate taxele noi au fost justificate de Teodorovici cu un discurs naționalist și extrem de agresiv la adresa companiilor vizate (detalii aici).

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Dar ASF nu investigeaza cum dobanzile la depozite lei erau la 0.5% iar dae la credite era de 11-12%. Ca intr-o tara bananiera ? Pentru ce platesc romanii de la bugetul de stat aceasta institutie ASF ?

    • daca nu stii cum functioneaza bancile ar fi mai bine sa-ti tii gura. se cheama piata libera. banui ca la mintea ta de postac ar trebui sa fie invers si bancile sa vina cu bani de acasa sa-i sponsorizeze pe astia mai saracuti cu duhul, asa ca tine. stai jos.

  2. Stai, ca acum urmeaza shitstorm-ul si peste ASF. „Tradatorii boborului” se va guitza cu bale de la Latrina 3. Tudorele, fa ceva, o Inspectie Fiscala de cercetare a anti-romanilor astia!

  3. E un lucru normal ca astfel de evoluții bruște să fie cercetate, ba mai mult, diriguitorii bursei trebuia să intervină pentru stoparea tranzacțiilor. În ceea ce privește cine a cerut această cercetare primii au fost jucătorii pe bursă care au cerut acest lucru, repet, absolut normal.