G4Media.ro

Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, apel la calm în cazul Horodniceanu:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, apel la calm în cazul Horodniceanu: Indiferent de calitatea persoanelor implicate, interacțiunile de natură contondentă nu sunt și nu vor fi o soluție optimă pentru rezolvarea vreunui conflict

Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) reacționează în urma apariției filmărilor cu fostul șef DIICOT, în prezent vicepreședinte CSM, Daniel Horodniceanu, care răbufnește nervos la adresa polițiștilor care l-au oprit în trafic.

AMASP transmite că regretă incidentul, dar sugerează un apel la calm, pentru că „indiferent de calitatea persoanelor implicate, interacțiunile de natură contondentă nu sunt și nu vor fi o soluție optimă pentru soluționarea vreunui conflict”.

„Avand în vedere incidentul relatat de mass media, în care a fost implicat colegul nostru Daniel Horodniceanu, în calitate de membri AMASP, dorim să precizăm public că regretăm situatia creată și escaladarea discuțiilor din momentul interacțiunii cu autoritățile. Rămânem consecvenți valorilor noastre – integritate, statul de drept și egalitatea în fața legii – și dorim să subliniem că, indiferent de calitatea persoanelor implicate, interacțiunile de natura contondentă nu sunt și nu vor fi o soluție optimă pentru solutionarea vreunui conflict”, se precizează în comunicatul AMASP.

În urmă cu puține momente, Sindicatul Național al Polițiștilor i-a cerut demisia magistratului Daniel Horodniceanu din funcția de vicepreședinte CSM.

„Lupul paznic la oi! Înțeleaptă vorbă a românului! Astazi a apărut în media o filmare în care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreședinte al CSM , a mai demonstrat incă o dată că în România, articolul 16 din Constitutie este scris doar pentru fraierimea care, nu-i așa, trebuie să se conformeze și să respecte legea, lege pe care politicienii in general, iată că și magistrații, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze polițistii care, culmea, nu fac decât să aplice legea!” se precizează în comunicatul transmis de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual – SNPPC, din Ministerul Afacerilor Interne.

Reamintim că fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, în prezent vicepreședinte CSM, a fost oprit zilele trecute de polițiști, când circula cu mașina printr-o comună, iar dialogul acestuia cu agenții, în care se arată deranjat de faptul că a fost oprit, apare într-o înregistrare video publicată de jurnalist.ro. Horodniceanu a declarat că s-a aflat „într-o situație provocată”, dar regretă reacția pe care a avut-o.

El le reproșează polițiștilor că l-au oprit în trafic, spunându-le, între altele: „Nu mă cunoașteți?”, „Nu știți cu cine vorbiți”, „Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului”, „Nu văd cum ați putea să aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a țării”, „Eu sunt în măsură să fac orice”, „Eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016 și dumneavoastră ați luat sporul de 15%”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Corb la corb…

  2. Ce calm,neanderthalianul asta n-ar trebui sa fie lasat sa vanda patrunjel in piata,nu sa fie in CSM….aplecat Codrut Olaru,a venit ghibolu’ asta,nu-i nici castig,nici pierdere.Tara porcurorilor…

  3. Sindicatul Procurorilor Rusine Sa Va Fie !

  4. Decat „apelul” asta „aparatorii” mai bine se abtineau, nu fac decat sa toarne gaz acolo unde focul arde mocnit si cam generalizat! Indignarea este nu numai a politistilor ci a societatii in ansamblu, poate strange Declicul o lista cu semnaturi pentru demiterea grobianului procuror din CSM. P.S. Apelul astora seamana izbitor cu al altor „speciali” in fata raspunderii propriilor fapte, a Clubului, pardon Colegiului Medicilor, si aia ca si astia, cand unul de-al lor e prins „pe bec”….

  5. Ca intotdeauna in loc sa il arunce ca pe o masea stricata cauta loc de interpretare sau ,,calm” care la fel ca si colegiului medicilor scoate mortul vinovat….cu astfel de piese la decizie nu poti progresa…impresia mea este ca trebuie sa plece toti astia care ca si prenandezul se tin unii pe altii…

  6. Asociația aceasta a procurorilor nu-i spune și membrului ei ca legea se aplica și in cazul domniei-sale precum tuturor cetățenilor?!

    Ba, cred ca sancțiunile in cazul magistraților ar trebui sa fie considerabil mai aspre la încălcarea legii, considerându-se circumstanța agravantă apartenența la magistratura.

  7. Sa plece din justitie . Nu avem nevoie de aroganti , spagari si oportunisti in justitia Romana . Asta este fata justitiei romane . Aroganta . aroganta . aroganta .

  8. In orice tara cu apa calda, dupa o asemenea incercare de initmidare a politistilor folosind functia proprie in stat, functionarul avea demisia scrisa. Asta daca nu era deja in arest.

  9. Nu plecați după fenta, cu polițiștii corecți și procurorul abuziv. Pune ți va în locul lui ca șofer, când întrebați ce probe sunt că nu ai semnalizat și ți se răspunde că s au uitat în oglinda retrovizoare 2-3 secunde și nu au văzut semnalul. Sau când îți spun că deși nu au radar ți au stabilit ochiometric ca ai depășit viteza. Omul își apară drepturile de șofer, pentru că lucrând cu legea, și le știe și știe și ce obligații au polițiștii în trafic. Cea mai importantă e că oprești și sancționezi dacă ai probe că s a comis contravenția, altfel doar pe părerea ta de polițist te cam duci în abuz. Le a spus să i facă proces verbal cu cele 2 contravenții și s au retras. Știau că în instanță le anulează procesul verbal pe lipsă de probe. Și ce e incorect să reclami un abuz sau incompetență la șeful ierarhic? Dacă era un alt șofer care nu știa legea, incasa 2amenzi pe contravenții probate, pe părere de polițist, care știe el mai bine decât radarul și camera video ce viteză ai și cum conduci.

    • Drepturile ti le aperi in instanta,nu la tranta in drum la 1.30 noaptea…restul e gargara,el nu-si apara nici un drept prezentand legitimatia de procuror si nici amenintand ca „discutia n-o sa ramana asa”

  10. Către Asociație:
    Corect ar fi fost sa se legitimeze cu cartea de identitate și cu actele auto, după care polițistul întocmește un PV, pe care conducătorul auto nemulțumit îl contesta. Unde credeți ? La judecator. Fără alte comentarii. Sigur sunt și agenți de politie care procedează abuziv și neprofesionist, dar și împotriva lor sunt masuri. Asa ca nu ține chestia cu „fenta a la Sile” și nici „calm a la Asociatie”. Procurorul a greșit. Punct