G4Media.ro

Asociaţia Oamenilor de Afaceri: România nu îşi poate permite să rămână captivă…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Asociaţia Oamenilor de Afaceri: România nu îşi poate permite să rămână captivă într-un cerc vicios al crizelor şi indeciziilor/ Să ne regrupăm şi să lucrăm împreună, fără a căuta soluţii facile sau mistice. Votantul modern nu mai e doar un beneficiar pasiv al măsurilor populiste

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) afirmă că este nevoie de o regrupare rapidă şi de o reorganizare pentru a menţine direcţia europeană şi euroatlantică a ţării, ”fără a căuta soluţii facile sau mistice”. ”Votantul modern nu mai este doar un beneficiar pasiv al măsurilor populiste”, adaugă reprezentanţii Asociaţiei, care consideră că România ”nu îşi poate permite să rămână captivă într-un cerc vicios al crizelor şi indeciziilor”, transmite News.ro.

”România traversează un moment de profundă derută politică, socială şi economică. Alegerile prezidenţiale recente au scos la iveală vulnerabilităţile noastre structurale şi disfuncţiile cronice ale partidelor mainstream, dar şi ale mecanismelor democratice. Este evident că acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de o regrupare rapidă şi de o reorganizare pentru a menţine direcţia europeană şi euroatlantică a ţării”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România.

Potrivit sursei citate, ultimele zile au arătat cât de vulnerabil poate fi sistemul politic în faţa populismului şi a influenţelor externe.

”Un exemplu alarmant este ascensiunea unor mesaje simpliste care reduc probleme complexe la soluţii facile, alimentând frustrările şi temerile oamenilor. Expresii precum «iubirea salvează România», «România mai poate fi salvată doar de Dumnezeu şi Eminescu» sau alte mesaje mistice sunt dăunătoare într-un moment în care ţara are nevoie de decizii bazate pe muncă, competenţă şi strategii clare”, adaugă reprezentanţii Asociaţiei.

Aceştia prezintă mai multe acţiuni necesare pentru a menţine direcţia europeană şi euroatlantică:

1. Implementarea reformelor PNRR – Orice amânare suplimentară riscă să compromită accesul la fonduri esenţiale pentru dezvoltarea infrastructurii şi modernizarea economiei.

2. Responsabilitate fiscală – Este imperativ să stopăm politicile populiste care duc la acumularea de datorii şi să revenim la un buget sustenabil.

3. Consolidarea democraţiei – Măsuri clare pentru a contracara dezinformarea şi manipularea prin reţelele de social media, fenomene exploatate în această campanie electorală.

Conform AOAR, antreprenorii stimulează creşterea economică, generează locuri de muncă şi contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale, iar inovaţia şi investiţiile aduse de aceştia sunt esenţiale pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

”România nu îşi poate permite să rămână captivă într-un cerc vicios al crizelor şi indeciziilor. În acest context de haos, salutăm numirea lui Ilie Bolojan la conducerea PNL. Alegerea sa reprezintă o mişcare strategică vitală pentru revitalizarea partidului. Schimbări similare sunt necesare la nivelul PSD. Este timpul să ne regrupăm şi să lucrăm împreună, fără a căuta soluţii facile sau mistice. Votantul modern nu mai este doar un beneficiar pasiv al măsurilor populiste. El face parte dintr-o clasă emergentă, independentă, cu pretenţii şi idei proprii. Este datoria noastră, ca societate, să canalizăm această energie către un dialog constructiv şi să oferim răspunsuri reale la nevoile oamenilor. Viitorul nostru european şi euroatlantic depinde de acţiuni concrete, asumate şi responsabile”, scrie în comunicatul AOAR.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) s-a înfiinţat în urmă cu 30 de ani ca o organizaţie independentă şi apolitică. Istoria asociaţiei e legată de stabilirea unor coordonate echilibrate şi corecte pentru susţinerea capitalului românesc şi a oamenilor de afaceri locali, pornind de la convingerea că oamenii de afaceri aduc bunăstare României. De-a lungul activităţii sale, AOAR, direct şi prin membri săi, a fost un partener de dialog constructiv şi constant cu scopul de a contribui la construcţia strategiilor de dezvoltare a României şi la implementarea eficientă a acestora.

Și comunitatea de afaceri Romanian Business Leaders a făcut un apel fără precedent la partide să facă ”front comun pro european și pro atlantic pentru apărarea democrației de vântul rece dinspre Est”

Comunitatea de afaceri Romanian Business Leaders (RBL) a făcut luni, 25 noiembrie, un apel la PSD, PNL, USR și UDMR și la celelalte forțe politice democratice să facă ”front comun pro european și pro atlantic pentru apărarea democrației de vântul rece dinspre Est”. E un apel fără precedent pentru această comunitate apolitică și e justificat de faptul că ”un candidat cvasi-necunoscut electoratului, declarat pro-rus, a reușit să câștige primul tur al alegerilor prezidențiale”. E vorba despre Călin Georgescu, candidatul anti-occidental și pro-rus.

Romanian Business Leaders e formată din antreprenori și directori de mari companii.

Comunicatul integral al Romanian Business Leaders:

Strângem rândurile pentru libertate și democrație! Facem apel către toate forțele democratice pentru un front comun pro euro-atlantic!

Alegerile din 24 noiembrie 2024 sunt un duș cu gheață pentru democrația românească. Un candidat cvasi-necunoscut electoratului, declarat pro-rus reușește să câștige primul tur al alegerilor prezidențiale cu un scor de 22,95% cu un avans considerabil față de locul 2.

Romanian Business Leaders este un susținător ferm al valorilor europene: libertate, democrație, piață liberă. Vrem Europa acasă cu tot ceea ce înseamnă ea: prosperitate, locuri de muncă bine plătite, educație, locul în care copiii noștri să își dorească să trăiască.

Facem un apel deschis către toate forțele democratice la a demonstra maturitate și responsabilitate politică prin a face un front comun pro european și pro atlantic în vederea alegerilor parlamentare de duminică, 1 decembrie și pentru turul II al prezidențialelor din 8 decembrie.

Avem nevoie acum de maturitate politică și de un compromis politic major din partea partidelor pro occidentale pentru a ne asigura ca vom avea și pe viitor libertatea pe care am câștigat-o greu acum 34 de ani.

Rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale trebuie văzut ca un vot de blam pentru actuala clasă politică. Teme populiste, anti UE, anti NATO au prins tracțiune în rândul a peste 2 milioane de alegători care au oferit un vot anti-sistem. E un moment de răscruce pentru societatea românească! Facem apel la PSD, PNL, USR și UDMR și la celelalte forțe politice democratice să creeze un front comun pentru apărarea democrației de vântul rece dinspre Est.

Pentru un mediu antreprenorial prosper și pentru o societate în care să vrem să trăim avem nevoie în continuare de o democrație funcțională, de existența unui ecosistem de business ancorat în legislația europeană și în piața unică, de stabilitate fiscală, instituțională și politică.

România trebuie să rămână angrenată activ în menținerea progresului economic și social. Romanian Business Leaders susține cu fermitate menținerea parcursului pro-european și pro-atlantic, unica șansă a României de a se rupe de trecut și de a privi spre viitor prin lentile europene.

Susținem parcursul pro-european și pro-atlantic, singurul care ne-a adus prosperitate și pace!

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. O declaratie care arata numai frica de nationalizare si frica de ramane fara afaceri sau a muri de foame sau nu mai putem sa ne cumparam ultimul model de mercedes, cea mai cea vacanta, cele mai cele marci de haine si viloaca cat un bloc comunits. O declarati in care arata ca nici voi nu ati inteles nimic din ce se intampla? Nimic despre patronache roman? Adica salarii mai bune, poate niste profituri mai mici ca sa sustineti vanzarile si respectiv salariile romanilor, conditii de lucru mai bune, investitii in tehnologi si automatizari, investitii in activitati de instruire si perfectionare, alte beneficii ca sa nu plece oamenii in straintate?!

    • Pune-ti casa gaj, fa-te și tu Patronache 2, va fi concurenta, preturile vor scădea, angajații voștri vor avea de unde alege locul de muncă mai avantajos și ai rezolvat problema.