G4Media.ro

Asociația Română a Băncilor: Ne puneam problema avioanelor militare ca să putem…

Sursa foto: IGSU

Asociația Română a Băncilor: Ne puneam problema avioanelor militare ca să putem să avem numerar în bancomate, puţină lume ştie lucrurile astea

Băncile din România şi-au pus problema folosirii de avioane militare, în perioada crizei coronavirusului în care zborurile din Europa au fost suspendate, pentru a putea alimenta cu numerar bancomatele, a declarat, marţi, președintele executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu, la un eveniment on-line dedicat administrării resurselor umane în timpul pandemiei, transmite Agerpres.

„Băncile au făcut faţă diferit acestor provocări şi în funcţie de cultura organizaţională pe care o are fiecare. (…) A fost nevoie şi de structuri ierarhice militarizate, dacă doriţi, în perioada crizei – puţini ştiu că ne puneam problema avioanelor militare ca să putem să avem numerar în bancomate, puţină lume ştie lucrurile astea, şi mă opresc aici. Dacă doriţi complexitate profesională, un avion nu poate transporta numerar mai mult de – nu ştiu – 2 milioane de euro, pentru că ai probleme de asigurare”, a afirmat Florin Dănescu.

Oficialul ARB a subliniat că sistemul bancar a îndeplinit, în acea perioadă, sarcina de a păstra bancomatele alimentate cu numerar, astfel încât populaţia să nu intre în panică.

„Deci nu poţi să aduci cu un avion oricât numerar, pentru că nu poţi, pentru că e o regulă. Şi atunci în perioada în care s-au oprit toate avioanele în Europa ar fi trebuit ca noi să aducem numerar de vreo 30 de ori mai mult decât infrastructura obişnuită, astfel încât lumea să nu intre în panică şi banala observaţie de a fi bani în bancomat să poată fi deservită. Dar nu înţelegeam doar că avem această sarcină teribilă de a face acest banal serviciu, ci sarcina extraordinară de a servi în condiţii de normalitate în condiţii de criză pe toată lumea. Pentru a nu aduce un element de panică care putea să răstoarne pur şi simplu sistemic ceea ce se întâmplă. De aceea colegii mei merită extrem de multă apreciere”, a menţionat Florin Dănescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Fix asta ne doare pe noi, de prostia voastra. Cardu’,cardu’,cardul si iarasi cardul. Daca ne dati si noua carduri fara nume cum le dati imigrantilor ilegali trecem si noi. Pana atunci ramanem la aurul financiar, la plicuri, portbagaj si sacosa.

    Sa vedeti voi ca daca se apuca vreunul sa-si faca banca privata, cu un metal scump ca si acoperire nu neaparat aur, uita toti de excelurile voastre si cadem toti de acord ca nu suntem de acord cu social credit sau financial credit. Asta da reset frate!

  2. BNR are tiparnita dinaia inca din 2012. Organizarea proasta va apartine voua in intregime. Probabil au fost si interese. Tipariti altii in locul celor cheltuiti.

    PS: Vrem carduri NENOMINALE ca migrantii!

  3. si eu care credeam ca si-au pus problema sa reduca comisioanele, dobanzile la credite si sa isi imbunatatateasca serviciile……………

  4. De ce, se terminasera masinile in cele 10 orase in care sunt aeroporturi?

    • Tu folosesti doar lei? exista si euro la bancomat. In plus, unde crezi ca se produc leii?

    • Pot sa folosesc si sersteti neozeelandezi, ca tot nu are sens. Avionul militar ducea banii pana la aeroport, nu pana la bancomat. De la avion ii ia o masina. Deci masina de bani exista, dar nu vrea sa faca tot drumul de la Bucuresti pana la bancomat.

      Adevarul e ca avem o tara enorma, care ia vreo 12 ore s-o atingi cu masina din Bucuresti. Avem sosele deosebit de aglomerate, de cand cu pandemia. Avem foarte putini oameni capabili sa sofeze un camion. Sunt doar cate zeci de mii de camionagii prin Occident, de au trebuit sa manareasca Adina Valean si Macron legile sofatului profesionist, sa ne-o traga.

      Si bineinteles, avem niste urgente monetare incredibile. Jumatate din noi se caca in curte, dar euroii trebuie adusi proaspeti, de la izvor, in fiecare dimineata.

      Sa se faca domle infrastructura occidentala, sa ajunga euroii proaspeti la timp. Zuckermane, baga Egisul si Bechtelul pe inapoiati astia!

    • ”el folosește” doar ruble iar la ăștia care viețuiesc în dughiana sovietică ortodoxă și ”se caca in curte” n-au ajuns încă ”bancomatele”.

  5. Niste eroi necunoscuti, slava lor, slava lor, slava bancilor!

  6. „E panica in Jungla, cica Banii n-or s-ajunga … „

  7. „E panic* in Jungla, cica Banii n-or s-ajunga … „

  8. „Mâncatul de bors” s-a extins si la bancheri.
    Câti dintre detinatorii de carduri din România scot de la bancomat euro sau altceva? Ce sa facem cu „milioane de euro” numerar?
    E neserios bibicul…

  9. On topic suntem in UE si nu in Yugoslavia. Orice se poate asigura deci, ori bancile n-au vrut sa plateasca in plus ori asiguratorii n-au vrut sa lase de la ei.

    In curand o sa ma retrag din ”meseria” de postac.
    De obicei cand dau commenturi mai virulente ori e propaganda directa ori indirecta ca aici cu mesajul sa nu mai folosim cash.

    Sincer ce vad eu la unii sefi de banca este lipsa de curaj de a implementa acolo unde NU este rezistenta. De exemplu creditul online. S-a tras de timp si cu proiectul ala aproape un an cand o banca mare de la noi deja o avea. Inteleg si amestecul constant al politicului si a curtii de conturi dar asta e, daca vrem ca proiectul sa mearga inainte trebuie sa-l impingem noi ca nu merge de la sine. Aveti departament juridic, punetii la treaba daca asta e problema. Etc.

    Pe partea de business da, datele creaza plus valoare. Numai ca orice peste n milioane cifra de afaceri este infiltrat de stat. Inca ok si cu asta.
    Numai ca in China WeChat iti ia amenda pentu ca ai trecut strada unde nu e trecere de pietoni in maxim 2-3 minute. Am avut un coleg mai tanar care a patit asa acum vreo 3 ani. Deci pentru consumator cashul poate reprezenta si libertate. Si multi nu inteleg ce sunt giftcardurile sau unele optiuni avansate din aplicatii. Iarasi revenim la ruptura dintre ce se preda la scoala si realitate.

    In realitate am toata consideratia pentru majoritatea oamenilor cu functii de conducere din banci de la filiale in sus. Sunt oameni profesionisti si majoritatea corecti si OK.

  10. mereti ma in p…uuu….la