G4Media.ro

Asociațiile patronale de pe Litoral și din Delta Dunării vor ca anul…

Foto: Pixabay

Asociațiile patronale de pe Litoral și din Delta Dunării vor ca anul școlar 2023-2024 să înceapă abia pe 18 septembrie, în condițiile în care România are cel mai scurt an școlar din UE

Asociaţiile patronale de pe Litoral şi Delta Dunării, alături de Organizaţia de Management a Destinaţiei (OMD) Mangalia, solicită Ministerului Educaţiei începerea anului şcolar 2023 – 2024 pe data de 18 septembrie, nu pe 11 septembrie cum se prevede în Ordinul de ministru, aflat în dezbatere publică, potrivit Agerpres.

Cererea patronilor din Turism vine pe fondul scăderii accentuate a calității educației, relevată de scorurile la testele PISA.

De asemenea, România are cel mai scurt an școlar din Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat de presă al Resto Constanţa, transmis luni AGERPRES, o săptămână de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice, să se bucure mai mult de vremea frumoasă şi de timp benefic pentru refacerea capacităţii de pregătire şcolară în vederea noului an şcolar.

Pentru afacerile de pe litoral și din Deltă, încă o săptămână de vacanță școlară ar duce la creșterea numărului de turiști.

Solicitarea cu privire la schimbarea datei de începere a anului şcolar 2023 – 2024 este semnată de: Asociaţia Patronală Resto Constanţa, Asociaţia Patronală Eforia Turistică, Asociaţia Patronală Costineşti, Asociaţia Operatorilor de Plaja Mamaia Nord, Asociaţia Patronală Marea Neagră – Sud Litoral, Asociaţia Patronală Tulcea – Delta Dunării şi Organizaţia de Management de Destinaţie Mangalia.

Conform proiectului de Ordin de ministru pus în dezbatere publică de către Ministerul Educaţiei, anul şcolar 2023 – 2024 va începe pe 11 septembrie, urmând să se încheie pe 21 iunie 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Asociațiile patronale n-ar trebui sa dicteze astfel de măsuri. Astăzi o ora de școala înseamnă 35 de minute, in clase cu peste 30 de elevi, iar ce e dificil se da ca tema pentru acasă. Școala este doar un pretext pentru salariile unora și un loc de unde sa fie racolați copiii pentru meditații.

  2. Patronii din turism sunt cei mai mari evazionisti.Dupa agricultura bineinteles.

    • Sunteti in mare eroare! Patronii din turism organizați în Asociații Patronale sunt cei care au unitățile clasificate de Ministerul Turismului și își au înregistrate cheltuielile, plătind impozite, taxe de promovare, comisioane la agenții și carduri de vacante, dar și taxe pt drepturi de autor. Ei sunt cei mai vocali protestatari ai celor care practica turismul la negru, evazioniștii, care sunt concurenți neloiali ai patronilor înregistrați fiscal.

  3. Nu lungimea anului scolar e importanta. Scurt fata de altii era si in perioada comunista, dar nu eram codasi la cultura generala si fruntasi la alfabetism, asa cum suntem azi.

  4. Iar eu vreau in toamna lui 2024 un milion de dolari, dolari nu euro, clar.
    Ce tb are coada vacii cu ștampila primăriei?!?
    Să-și vadă turismul de evaziunea lui, de școală ne putem ocupa și după criterii strict pedagogice și nu economice.

  5. Daca tot sunt atat de implicate aceste asociatii, de ce nu cer, in primul rand, sa avem toti concedii platite de 3 luni pe an??? De ce unii au doar 20 de zile iar altii de trei ori mai mult? Echilibrati balanta si din punctul acesta de vedere! Cu siguranta s-ar dezvolta turismul!!!

  6. Scoala nu trebuie sa fie dupa vrerea celor din turism. Sa ofere calitate, preturi corecte si vor avea turisti. Atata timp cat merge hotia si jecmaneala, romanii vor merge in alte tari iar turistii straini vor fi tot mai putini.

  7. Numai anul scolar e cel mai scurt din uniunea europeana?Dar salariile ,nu sunt cele mai mici din Uniunea Europeană ?