G4Media.ro

Atac de 113 milioane de dolari la Maiar Exchange, bursa de criptomonede…

Sursa foto: Pixabay

Atac de 113 milioane de dolari la Maiar Exchange, bursa de criptomonede dezvoltată în Sibiu  / Cotația Elrond (EGLD) a scăzut aproape de minimul din ultimul an

Maiar Exchange, o bursă de criptomonede (DEX) care dezvoltă criptomoneda Elrond, a fost scoasă temporar din funcțiune, la începutul săptămânii, după ce hackerii au reușit să fure contravaloarea a 113 milioane de dolari în Elrond eGold (EGLD), anunță cointelegraph.com.

Luni, cofondatorul și directorul executiv al Elrond, Beniamin Mincu, a scris pe Twitter că el și echipa sa „investighează un set de activități suspecte” pe bursa Maiar.

La scurt timp după aceea, DEX-ul a fost scos din funcțiune, Mincu anunțând că problema a fost identificată și că este în curs de implementare o „remediere de urgență”.

Într-un mesaj pe Twitter postat aproape 24 de ore mai târziu, luni, Mincu a declarat că a fost identificat un bug potențial critic care a deschis „o zonă de exploatare pe care pur și simplu a trebuit să o abordăm și să o atenuăm imediat”.

Din trei portofele au reușit să retragă în mod misterios 800.000, 400.000 și, respectiv, 450.000 EGLD, ceea ce, la prețurile actuale, valorează în total aproape 113 milioane de dolari.

Atacatorii au reușit să vândă aproximativ 800.000 de EGLD, în valoare de aproximativ 54 de milioane de dolari. Restul criptomonedelor fie sunt încă deținute în diverse portofele, fie au fost transferate în USD Coin (USDC) și Ether (ETH), fie au fost vândute pe burse centralizate.

Prețul EGLD a scăzut cu 9,5%, de la aproximativ 74 de dolari până la un minim al ultimelor 24 de ore de 65,50 dolari, dar de atunci și-a revenit ușor, tranzacționându-se acum în apropiere de 68 de dolari.

Mincu a precizat în actualizarea sa că a fost implementat un upgrade pentru a remedia bug-ul și că o explicație tehnică va fi oferită după ce se va clarifica faptul că soluțiile implementate sunt testate și funcționează.

El a susținut că toate fondurile sunt în siguranță și vor fi disponibile la repornirea DEX, programată pentru marți, spunând că majoritatea fondurilor exploatate au fost fie recuperate în totalitate, fie vor fi acoperite de Fundația Elrond.

Cointelegraph susține că aproximativ 1,6 miliarde de dolari în criptomonede au fost furate de pe platformele financiare descentralizate (DeFi) în primul trimestru al anului 2022, iar peste 90% din toate criptomonedele furate provin din protocoale financiare descentralizate (DeFi) piratate, cum ar fi DEX-urile.

Aplicația Maiar este miercuri funcțională, iar EGLD se tranzacționează acum cu 65,77 de dolari.

Sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Pute a escrocherie romaneasca :))

  2. Inca un shitcoin.

  3. moneda va fi in siguranta deplina pana la urmatorul bug ce va fi descoperit de hackeri

  4. Aoleuu, unicornul romanesc (ca asa il prezenta presa independenta fara a marca advertorialul in articol) s-a dovedit un FÂS!!!

  5. Numai hotii, pedofilii si traficantii folosesc activ aceste mizerii. Simpla detinere de criptomonede ar trebui pedepsita cu inchisoarea fiindca incurajeaza traficul de droguri si producerea si vanzarea de materiale pornografice cu minori.

    • Well, aceași chestie o zis lumea despre carduri și internet. Și uite că mai toată lumea are acces. Logic că prima dată vezi părțile negative, ca oricare altă persoană care nu are idee cu ce se mănâncă crypto.

    • Așa este, cu banii normali nu s-au făcut niciodată mârșăvii, dar niciodată! Crypto și USR sunt de vină!

  6. schema de imbogatire pe spatele pacalicilor

  7. si pr’etenaru’ lu benjamin, premarele de miami, ce zice? ca vroia sa inlocuiasca dolaru’ cu elrondul asta mai deunazi. deci sa facem sumarul: unicornii astia zic ca li s-a spart sistemul si li s-au forat ceva bani. pai ori sunt hoti, ori sunt prosti -si zau, nu stiu ce varianta prefera un „investitor” (hai sa-i zicem asa, pentru moment, desi numai investitie bagatul banilor in ponzi nu se numeste)

  8. Tot românul care se respectă ar trebui să aibă egld

  9. Vai securitatea mea. Sa treaca o broasca sa vedem cat de sus are genunchiul….

  10. Multi tembeeeli pe aici care vorbesc asa, ca sa se auda… habar n-au despre ce e vorba. Parca e un cor de babe inapoiate cu naframa la gura..Ptiuuu..

    • i-a explica-ne? ti-a disparut portofoliul? ti-e teama ca daca pleaca „credinciosii” scade valoarea „religiei”?