G4Media.ro

Au fost semnate primele 7 contracte pentru realizarea prin PNRR a peste…

Sursa foto: Pixabay

Au fost semnate primele 7 contracte pentru realizarea prin PNRR a peste 400 km de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă

Ministerul Mediului a anunțat că, miercuri, au fost semnate primele 7 contracte pentru realizarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a 426 de kilometri de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă administrate de Apele Române.

În valoare totală de 206.985.394,06 lei, acestea vizează realizarea a 426,09 km de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă administrate de ANAR, prin structurile sale teritoriale, respectiv Apele Române Banat, Apele Române Crișuri, Apele Române Jiu, Apele Române Mureș și Apele Române Olt.

„Prin această investiție România are șansa să devină, în scurt timp, un reper semnificativ pe harta europeană a cicloturismului. Deoarece acesta este unul dintre cele mai sustenabile moduri de a face turism, am decis să ne implicăm și să punem la dispoziție peste 420 km de diguri aflate în patrimoniul ANAR, pe coronamentele cărora se vor construi noile piste pentru biciclete. Obiectivul este acela de a asigura conectivitatea rețelei de peste 3.000 km de trasee cicloturistice pe care România le va construi cu finanțare din PNRR. Până acum au fost intabulate toate digurile care vor beneficia de investiții și ne aflăm în faza de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Licitațiile pentru lucrări vor fi lansate în a doua parte a anului”, a precizat ministrul Tánczos Barna, potrivit sursei citate.

Proiectele încurajează ecoturismul, prin utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Fără a afecta funcționalitatea și accesul la lucrările hidrotehnice, pistele de biciclete nou create vor oferi turiștilor și celor pasionați de ciclism posibilitatea să ajungă în zone turistice greu accesibile.

Pistele vor fi executate astfel încât să poată asigura în continuare accesul atunci când se impun alte tipuri de lucrări (inclusiv de intervenție în caz de debite mari), necesare întreținerii și utilizării digurilor.

Autoritățile au în vedere și dezvoltarea unei platforme naționale, numită eVelo, și a unei aplicații digitale pentru telefoane inteligente, prin care vor fi oferite celor interesați informații tematice despre cicloturism. Amplasarea rutelor va fi prioritară de-a lungul principalelor rute turistice.

Mai mult de 3.000 de kilometri de noi piste de biciclete urmează să apară în țara noastră, Bugetul alocat acestei acțiuni prin PNRR este de aproximativ 250 de milioane de euro, precizează Ministerul Mediului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Sper sa-i fie atribuite contractele lu Arsene sa facă niște trasee durabile ca podul șela de a ținut 2 săptămâni 😂. Is vai de mama lor și ăștia de la UE dau bani fără sa verifice ce fac mafioții PSDNL cu ei .

  2. Pfoa! 200meleoane la toți pesedeii din sud vest!
    După ce fac linii pe caldarâm, cum au făcut prin București, le declara ilegale. Le refac după 10 ani cu 1 miliard si cand te vei da cu bicla te mănâncă câinii.

  3. Doua aspecte:
    – hai sa le vedem facute
    – hai sa vedem cati vor renunta la concediile lor in BMW-urile de mana a 15-a si sa aleaga un concediu pe bicicleta
    P.S. Oricum tot va fi bine pentru locuitorii din zona care nu vor mai trebuie sa se deplaseze intre localitati pe drumurile nationale si pot sa mearga in siguranta si fara poluare

    • Amice, planul acesta magnific a fost făcut de Ghinea (USR). Atât l-a dus pe el bostanul. La mintea lui, poți merge în concediu prin toată Europa, cu bicicleta.

  4. Apele Romane Dambovitene nimic? Faceti bre ceva si in r@h@tul asta de oras ca nu ai nimic de facut sambata si duminica daca vrei sa iesi in natura, padurile din jur dispar incet, raman doar boscheti.