G4Media.ro

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, despre supraimpozitarea veniturilor din privat:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, despre supraimpozitarea veniturilor din privat: „Ce treabă au guvernanții să limiteze salariul de la privat? Ce câștigă săracul dacă bogatul pierde din banii lui?”

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că guvernanții nu ar trebui să se implice în limitarea veniturilor pe care le încasează angajații din mediul privat.

„Ce treabă au guvernanții să limiteze salariul de la privat?”, a spus Zegrean întrebat despre varianta ca supraimpozitarea veniturilor propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, să fie aplicată și în sectorul privat.

„Nu am să înțeleg niciodată ura guvernanților pentru privați. Ce câștigă săracul dacă bogatul pierde din banii lui?”, a mai spus Augustin Zegrean.

Augustin Zegrean a fost președintele Curții Constituționale în perioada 2010-2016.

Context. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a propus, luni după-amiază, în ședința coaliției, ca angajații de la stat care cumulează pensie cu salariu, dar și acele venituri de la stat care depășesc venitul președintelui României (aprox. 25.000 lei brut) să fie impozitate progresiv, au declarat pentru G4Media surse politice.

Liderul PSD ar fi cerut o analiză pentru a se stabili dacă măsura supraimpozitării veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui poate fi aplicată doar în sectorul public sau ea va trebui aplicată și în sectorul privat pentru a rezista la un eventual control de constituționalitate.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat, marți dimineață, informațiile G4Media.ro. Ciolacu a spus că a propus în coaliție impozitarea progresivă a veniturilor angajaților de stat care cumulează pensia cu salariul și care depășesc venitul președintelui României, de aproximativ 25.000 de lei brut.

Marcel Ciolacu a evitat să spună dacă măsura va viza și veniturile din sectorul privat. Întrebat concret dacă nu ar fi neconstituțional ca măsura să vizeze doar veniturile de la stat, liderul PSD a spus că nu poate să facă astfel de analize, care țin de resortul Ministerului Justiției.

Citește integral Ciolacu a propus coaliției supraimpozitarea veniturilor bugetarilor și a pensiilor speciale care depășesc salariul președintelui/ Propunerea ar putea fi aplicată și veniturilor din sectorul privat

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Metehne comuniste. Cei care se imbogatesc prin munca sunt chiaburi. Comunismul ne-a invatat sa furam si sa fentam munca.

  2. Saracul castiga iluzia ca si bogatul nu va mai fi asa bogat si ca e pedepsit pentru ca sigur banii aia nu ii face cinstit. Ciolacu vinde iluzii electoratului im be cil pentru ceva voturi

  3. Statul roman uraste sectorul privat, fiindca sectorul privat e liber, privatii nu sunt obligati sa se inchine la partid, privatii nu sunt slugi, ei sunt liberi, ei pot pleca din tara. Bugetarii vor ca toata lumea sa fie slugi, ca ei, ideea de libertate ii da peste cap, fiindca ei nu cunosc notiunea de libertate.

  4. Dacă bogatul nesimțit Dorneanu, cu 100.000 de lei, 90% provenind de la buget, pierde, câștigă bugetul și inclusiv săracul. Din banii aceia se vor face autostrăzi, spitale, școli. Și apoi,ce drept are Dorneanu să câștige atâia bani ? Că și-a plimbat fundul politic nesimțit prin mai multe instituții ? Un muncitor care a lucrat în trei intreprinderi n-are pensii de la fiecare din ele, Dorneanu de ce-ar avea pensie nesimțită de la fiecare ?

    • „Din banii aceia se vor face autostrăzi, spitale, școli” Istoria ne-a arata ca din banii aia se toaca de fapt pe nimicuri, contracte cu dedicație, mai mult angajări la stat ale pilelor si ale mișmașuri.

  5. Câte mii de ani se poate discuta acest subiect în care oamenii politici nu vor pur și simplu sa facă ceea ce trebuie sa facă?!

  6. Nu stiu cum de nu le crapa capul de atata prostie..