G4Media.ro

Autoritatea Electorală Permanentă, condusă de Toni Greblă: Nu avem atribuţii şi nu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Autoritatea Electorală Permanentă, condusă de Toni Greblă: Nu avem atribuţii şi nu intervenim în numărarea voturilor, înscrierea în procesele-verbale, centralizarea rezultatelor, soluţionarea contestaţiilor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) precizează că nu are atribuţii şi nu intervine în niciun fel în numărarea voturilor, înscrierea acestora în procesele-verbale, centralizarea rezultatelor, soluţionarea contestaţiilor sau renumărarea voturilor, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat transmis, vineri, de AEP, procesul electoral este în etapa de definitivare a centralizării rezultatelor votării şi de predare a proceselor-verbale întocmite la nivelul birourilor electorale.

„Parcursul acestor documente pleacă de la birourile electorale ale secţiilor de votare din ţară spre Birourile Electorale de Circumscripţie Judeţeană, respectiv spre Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti, iar apoi la Biroul Electoral Central”, arată sursa citată.

Totodată, AEP menţionează că nu are atribuţii şi nu intervine în activitatea birourilor electorale, „indiferent de nivelul la care acestea funcţionează”.

„Contestaţiile, sesizările sau plângerile privind posibile nereguli în centralizarea voturilor nu sunt de competenţa Autorităţii Electorale Permanente, fiind atributul exclusiv al birourilor electorale, în funcţie de problematica sesizată. În contextul proceselor electorale din acest an, Autoritatea Electorală Permanentă va continua să îşi desfăşoare activitatea cu imparţialitate, în mod transparent şi responsabil, cu respectarea Constituţiei şi a standardelor internaţionale şi europene în domeniu”, transmite AEP.

USR şi REPER au solicitat demisia preşedintelui AEP Toni Greblă, invocând nereguli şi fraude în procesul electoral.

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a declarat, joi, că preşedintele AEP, Toni Greblă, a dat dovadă de „rea credinţă” în organizarea procesului de vot şi trebuie să-şi pună demisia pe masă.

Şi deputatul Cristian Seidler, coordonator al campaniei electorale a USR, a afirmat, vineri, că sunt două tipuri de „fraudă posibilă” în privinţa cărora Autoritatea Electorală Permanentă „are de dat explicaţii”: voturile nule de la alegerile europarlamentare şi voturile pierdute, menţionând că preşedintele AEP, Toni Greblă, trebuie demis sau trebuie să îşi dea demisia.

De asemenea, partidul REPER a solicitat, joi, demisia şefului AEP Toni Greblă, a întregii conduceri a Autorităţii Electorale Permanente şi a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, considerând că aceştia ar fi vinovaţi de „vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie prin nereguli grave constatate de competitorii electorali, observatorii independenţi şi de către cetăţeni”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Daca te-as gratifica drept „coada de topor” ar insemna sa iti acord un prea mare respect…Asa incat ramai doar ce esti: O coada de grebla…Unealta neinsemnata, ridicola si subiect de gluma.

    • Gresit! Nu plecati dupa fenta lui Toni, cum ca n-are niciun fel de atributiuni! Daca n-avea un rol insemnat in „supervizarea” alegerilor, nu s-ar fi ostenit PSD-ul sa-si plaseze pe acest post pe unul dintre rinocerii partidului.
      Iar cu referire la cozile de topor, radem noi radem, dar cozile de topor au pus mana pe tara incepand cu ’45, iar urmasii lor conduc si azi tara!

    • toni Greblă, a dat dovadă de „rea credinţă” pentru ca nu a anuntat din start de cate secunde e nevoie sa validezi un vot!

  2. Sa subliniem ceea ce e evident in administrarea Romaniei: daca nimeni nu se revolta, daca nu se face scandal, daca se stie dar se accepta tacit atunci nimeni nu trebuie sa faca nimic.

    Cum mai sa lasi reprezentantii aia din sectiile de votare sa stea peste 24 de ore continuu in sectie?
    Cum sa nu fie obligatorie respectarea procedurii de numarare?

    De ce nu se subliniaza faptul ca prin semnatura aplicata pe PV de catre reprezentantul partidului se valideaza totul si nimeni nu mai e apoi obligat sa faca nimic.
    De ce nu implementeaza un sistem in care sa semneze cei care sunt antrenati pentru asta si nu niste oameni cu suflet care doresc sa ajute aproape gratis!? Sa-i ajute pe cei la putere sa ramana la putere

  3. Atunci înseamnă că AEP există doar pentru niște sinecuri! Dacă nu prea are atribuțiuni înseamnă că poate fi desființată foarte ușor!

    • 👍

  4. Ce atâtea dezbateri , când pui unul ca hoțul ăsta dovedit să organizeze alegeri ce să aștepți : ciordeala la maxim . Să fim serioși dacă nu se pregăteau de ciordeala nu făceau alegeri în același timp , refuz de renumerare , opoziția un singur observator …1 milion de voturi anulate . Aste e țara condusă de servicii si marionetele lor infractorii de la partide . Da nu-i bai și la rumani le place

  5. Cum isi justifica specimenul asta salariul de 7500eur/luna adica 90 000eur/an x4ani adica 360 000 eurintre alegeri ? Cu ce-si umple timpul cele 8 ore zilnic ? El , ceilalti de la AEP , cei de la BEJ ?

  6. PSDistii nu se dezmint, hoți, mincinoși și incompetenți! Mafioți!

    • Dar nici românii nu se dezmint votându-i cu incapatanare atinși parcă de o criză de amnezie și indolență.

  7. De ce exista Grebla in viata publica?!?
    Care e diferenta dintre Grebla si Hrebenciuc?!?
    PSD are o ura bolsevica impotriva romanilor.
    Observator voi fi la urmatoarele alegeri si voi sta si 72 de ore daca va fi necesar.

    • Mergi tu, daca ai sti ca presedintii sectiilor de votare pot fi si angajati ai institutiilor publice (gen politia locala) si stiu ce au de facut sa impulsioneze angajatii sa semneze odata doar ca sa poata pleca mai repede acasa… cei ai alege – renumarare dupa legarea topurilor cu voturi pt. fiecare partid sau plecat acasa?

    • prin angajati ma refer la cei platiti de stat sa observe din partea partidelor in sectie si apoi sa numere… sau stai, nu presedintele trebuie sa numere?!