G4Media.ro

Autorităţile au început relocarea aşa-numiţilor „urşi cerşetori” care ieşeau pe marginea Transfăgărăşanului…

Sursa foto: Captură video / Turnul Sfatului

Autorităţile au început relocarea aşa-numiţilor „urşi cerşetori” care ieşeau pe marginea Transfăgărăşanului / Primii care vor fi capturaţi, o ursoaică şi puiul ei, vor fi duşi la Sanctuarul de la Zărneşti

Autorităţile anunţă că a început procesul de relocare a aşa-numiţilor ”urşi cerşetori” care ies pe marginea Transfăgărăşanului şi care au devenit o adevărată atracţie pentru turiştii care îşi pun viaţa în pericol pentru a-i hrăni şi fotogtafia. În zonă a fost instalată o cuşcă, cei care intervin propunându-şi să recurgă la tranchilizarea animalelor ”doar în caz de maxim necesitate”. Primii care vor fi capturaţi, o ursoaică şi puiul ei, vor fi duşi la Sanctuarul de la Zărneşt, transmite News.ro.

“A început relocarea urşilor de pe şoseaua Transfăgărăşan! Specialiştii vor ademeni o ursoaică şi un pui. Procesul poate dura câteva zile, iar la tranchilizare se va recurge doar în caz de maximă necesitate. Soluţia a fost aleasă în aşa fel încât animalele să nu fie afectate şi să nu fie puşi în pericol nici reprezentanţii instituţiilor statului”, a transmis, miercuri, prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu.

Acţiunea de relocare are loc în contextul în care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a emis Ordinul necesar pentru capturarea şi mutarea animalelor.

Prima relocată va fi o ursoaică cu pui, despre care specialiştii spun că a devenit agresivă. Aceasta va fi dusă în Sanctuarul de la Zărneşti, prefectul menţionând că ”la fel se va proceda apoi cu toţi urşii care ajung la şosea”.

Ursoaica se află în zona Transfăgărăşanului de mai mult timp, însă anul acesta s-a produs o schimbare în comportamentul ei şi a devenit agresivă, motiv pentru care va fi prima relocată, împreună cu puiul.

“Am instalat cuşca pentru capturarea unei ursoaice cu pui şi relocarea acesteia la sanctuarul din Zărneşti. Ne asigurăm în acest fel că urşii nu vor mai reprezenta un pericol pentru cei care se deplasează pe Transfăgărăşan. Am spus şi repet, siguranţa oamenilor este prioritară. Primul exemplar va fi transportat în condiţii de siguranţă la Zărneşti unde va primi o a două şansă. Cred că şansa urşilor depinde în mare măsură de comportamentul nostru, de aceea vom instala până săptămâna viitoare cu ajutorul CNAIR a unor panouri de informare prin care atragem atenţia tuturor că un urs hrănit este un urs condamnat la moarte”, a afirmat la rândul său, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Poate recalificam niste dresori de la circ? Ca, oricum nu mai sunt permise numere cu animale, deci pot sa-si pastreze sansa la un salariu, pana la ensie?

  2. Dar pana acum ce au făcut? acum toamna cand numărul turiștilor (ce hrăneau animalele) scade se gândesc la relocare.
    Poate gândesc ca bieții ursi vor muri de foame in lipsa turiștilor.