G4Media.ro

Autorităţile austriece au închis spaţiile de cazare de la ferma de sparanghel,…

Sursa Foto: Rheinishe Post

Autorităţile austriece au închis spaţiile de cazare de la ferma de sparanghel, în urma sesizărilor Ambasadei României la Viena privind neîndeplinirea standardelor şi a condiţiilor de igienă

Ministerul Afacerilor de Externe transmite că autorităţile austriece au închis spaţiile de cazare de la ferma de sparanghel vizată de sesizările Ambasadei României la Viena, privind neîndeplinirea standardelor şi a condiţiilor de igienă.

„În continuarea precizărilor de presă transmise în data de 19 iunie 2020, cu privire la situaţia unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme agricole din landul Austriei Inferioare, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma evaluărilor efectuate de către autorităţile austriece la ferma Spargel Sulzmann – Marchfeldspargel und erntefrische Erdbeeren, ca urmare a sesizărilor transmise de către Ambasada României la Viena, prin intermediul consulului şi ataşatului pe probleme de muncă din cadrul misiunii diplomatice, Camera de Muncă a landului Austria Inferioară a dispus închiderea spaţiilor de cazare de la ferma de sparanghel, pe fondul neîndeplinirii condiţiilor de igienă şi a standardelor de cazare” – se precizează în comunicatul MAE.

Cetăţenii români care se confruntă cu situaţii în care le sunt încălcate drepturile trebuie să sesizeze, în timp util, atât misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat pentru solicitarea de asistenţă consulară, cât şi autorităţile competente din statul de reşedinţă pentru facilitarea luării măsurilor care se impun, în conformitate cu legislaţia aplicabilă în materie, transmite MAE.

Pe 19 iunie Ministerul Afacerilor Externe anunţa că, în urma apariţiei în mass-media a unor informaţii cu privire la situaţia unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea la o fermă agricolă din landul Austriei Inferioare şi care semnalau condiţii dificile de muncă şi nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale, Ambasada României la Viena s-a autosesizat şi a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, atât pe lângă autorităţile locale, cât şi pe lângă sindicatele specifice, solicitând verificarea aspectelor semnalate şi remedierea acestora.

Sursa Foto: Rheinishe Post

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Firmele de intermediere jupoaie la greu!

    • Ai dracu intermediari, cum tin ei secretele fata de austrieci.

      Cand s-a imbolnavit Nicolae Bahan, un intermediar i-a luat temperatura. Si cand spun „luat”, nu spun „i-a masurat temperatur”. Nu, oaie, i-a luat febra ca sa nu o vada propritearii germani ai fermei. Cand a murit, ce erau sa faca si germanii? Saracii nu stiau nimic, temperatura mortului fusese luata si ascunsa.

      Nestiind ce sa faca, au bagat-o pe nevasta mortului pe camera. Au tinut-o arestata cateva zile, dar nu i-au masurat temperatura sau covrigul, pentru ca, bineinteles, femneia nu mai avea temperatura. I-o luase intermediarul.

      Al dracului intermediar.

    • E greu Juliene sa bati câmpii așa? Sau e starea ta naturala?! La o propoziție a celui de mai sus, sa aberezi cu zeci de cuvinte din care nici dracu’ nu pricepe nimic! Puteai sa iti spui aberația mult mai concis : „austriecii E rai, noi suntem sclavi, Iohannis vinde copii, d l Dragnea patriot, ciolos rau, occidentalii rai, noi e buni”!

  2. Asta sa vrut sa fie ro dupa ceausescu ro sa vinda tot vestului casa ne primeasca in ue ca ei ne vor binele si ne iubeste si lumea sa munceasca pentru ei in tara sau la ei in tara ca sunt ieftini si cuminti ro si noi fraieri am spus da loati baieti tot din ro pe citiva dolari cum sa si vindut toata ro pe un pumn dolari

  3. Normal că durează mult dacă ambasada afla de probleme din presă. În loc să dea un telefon la ambasadă când are o problemă, românul nostru preferă să pună o poză pe Facebook, da de o publică un ziar, și de acolo e numai un pas până află și ambasada.

    La fel era și cu polițiștii din Ucraina pe drumul către Bukovel, pe Facebook găseai zeci de povești, dar la ambasadă/consulat nu era înregistrată nici măcar o plângere.