G4Media.ro

Autoritățile din cel mai fierbinte oraș din Japonia vor împărți umbrele special…

Sursa foto: Pixabay / orihide8

Autoritățile din cel mai fierbinte oraș din Japonia vor împărți umbrele special concepute pentru a proteja copiii de soare

Copiii care locuiesc în cel mai fierbinte oraș din Japonia vor primi umbrele special concepute pentru a-i proteja de căldură, după o vară în care s-au înregistrat temperaturi record în multe părți ale țării, transmite The Guardian.

Autoritățile locale din Kumagaya, în prefectura Saitama, au conceput o umbrelă care protejează de ploaie și care servește și ca umbrelă de soare, potrivit Mainichi Shimbun.

Umbrelele, care poartă logo-ul orașului și cântăresc doar 336 de grame, vor fi distribuite săptămâna viitoare unui număr de 9.000 de elevi din școlile primare, potrivit ziarului.

Kumagaya, un oraș de aproximativ 195.000 de locuitori situat la 60 km nord de Tokyo, înregistrează în mod regulat cele mai ridicate temperaturi din Japonia, parțial ca urmare a vânturilor calde de pantă create de efectul Foehn.

În ultimii doi ani, autoritățile locale i-au sfătuit pe copiii mai mici să se protejeze de soare cu umbrele obișnuite în drum spre și de la școală pentru a preveni insolația, însă unii au pus la îndoială capacitatea acestora de a bloca lumina soarelui.

Alarmat de creșterea numărului de zile în care mercurul ajunge la cel puțin 35 de grade Celsius, orașul a decis să distribuie umbrele galbene din fibră de sticlă, inclusiv copiilor care locuiesc în Kumagaya, dar care frecventează școli din afara orașului, potrivit Mainichi.

De asemenea, umbrelele anti-căldură îi vor forța pe copii să păstreze o distanță rezonabilă unii față de alții, eliminând astfel necesitatea de a purta măști pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a adăugat acesta.

Măsura a venit însă cam târziu. Japonia s-a confruntat la sfârșitul lunii iunie cu cel mai grav val de căldură de la începutul înregistrărilor, în 1875, după un sfârșit prematur al sezonului ploios.

Orașul Isesaki, la nord de Tokyo, a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie pentru acea lună, de 40,2C, depășind recordul anterior din iunie, de 39,8C, stabilit în 2011. Tokyo a cunoscut mai multe zile consecutive cu temperaturi de peste 35C, ceea ce a determinat guvernul să avertizeze populația să economisească energie sau să se confrunte cu întreruperi de curent, în timp ce Kumagaya și alte cinci localități au înregistrat maxime de peste 40C pe 1 iulie.

Reputația orașului Kumagaya pentru temperaturile ridicate a fost stabilită în iulie 2018, când a luptat cu o temperatură maximă istorică de 41,1C – un record deloc de invidiat pe care îl împarte cu orașul Hamamatsu din centrul Japoniei.

Vineri, temperatura maximă pentru Kumagaya a fost mult mai confortabilă, de 26C, potrivit agenției meteorologice, deși aceasta a prognozat o reluare până la 30C săptămâna viitoare.

Oficialii sperau să distribuie umbrelele înainte de începerea vacanței școlare de vară, dar au fost întârziate de pandemia de Covid-19.

Încălzirea globală a determinat guvernul japonez să ia măsuri suplimentare și să emită o serie de sfaturi privind modul de prevenire a insolației.

Aproape toate sălile de clasă din școlile primare și gimnaziale publice au acum aparate de aer condiționat, potrivit Asahi Shimbun, în timp ce ministerul educației a îndemnat anul trecut profesorii să îi instruiască pe copii să poarte haine răcoroase și pălării și să se hidrateze atunci când se deplasează la și de la școală.

Cu toate acestea, pandemia a zădărnicit încercările de a-i menține pe copii feriți de căldură la școală, profesorii raportând că mulți dintre ei sunt reticenți în a-și scoate măștile, chiar și cu încurajări din partea personalului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 20% dintre copiii romani din mediul ruralmerg flamanzi la scoala(sau abandoneaza din aceasta cauza) si NU le pasa autoritatilor romane…
    J…..i!!!