G4Media.ro

Autoritățile din orașul japonez Fukushima vor publica numele persoanelor care încalcă regulile…

Sursa foto: Wachiwit / Alamy / Alamy / Profimedia

Autoritățile din orașul japonez Fukushima vor publica numele persoanelor care încalcă regulile privind eliminarea deșeurilor

Pentru cei neinițiați, sortarea gunoiului poate fi un proces complicat în Japonia – o țară care se mândrește cu una dintre cele mai stricte reguli de eliminare a gunoiului din lume. Dar în orașul Fukushima, lucrurile sunt pe cale să devină și mai dure, relatează BBC.

Începând cu luna martie, administrația orașului va trece în revistă sacii de gunoi care încalcă reglementările – cum ar fi cei care nu au fost sortați corect sau care depășesc limitele de dimensiune – și, în unele cazuri, va identifica public proprietarii acestora.

Noile reglementări, adoptate marți în cadrul unei ședințe municipale, vin pe fondul eforturilor îndelungate ale Japoniei de a-și îmbunătăți sistemul de gestionare a deșeurilor.

În timp ce multe orașe din Japonia deschid sacii de gunoi pentru a-i inspecta, iar unele permit dezvăluirea întreprinderilor vinovate, se crede că Fukushima este primul oraș care intenționează să dezvăluie atât numele persoanelor fizice, cât și ale întreprinderilor, potrivit presei locale.

Anul trecut, Fukushima a raportat peste 9.000 de cazuri de gunoaie neconforme.

În prezent, în loc să colecteze gunoiul care nu respectă normele de eliminare, lucrătorii lipesc de obicei autocolante pe sacii de gunoi, informând rezidenții cu privire la încălcare. Rezidenții ar trebui apoi să își ducă gunoiul înapoi în casă, să îl sorteze din nou și să spere că vor reuși data viitoare când vor veni colectorii.

Conform noilor reguli de la Fukushima, dacă gunoiul rămâne nesortat timp de o săptămână, lucrătorii primăriei pot trece prin el și pot încerca să identifice persoanele care l-au aruncat, prin intermediul unor obiecte precum corespondența. Contravenienții vor primi un avertisment verbal, urmat de un avertisment scris, înainte de ultima soluție: publicarea numelor lor pe site-ul guvernului.

Pe fondul preocupărilor legate de viața privată, autoritățile din Fukushima au declarat că inspecția gunoiului va fi efectuată în privat.

Orașele japoneze au fiecare propriile ghiduri privind modul de eliminare a gunoaielor. În Fukushima, sacii de gunoi trebuie să fie depozitați la punctele de colectare în fiecare dimineață până la ora 8.30, dar nu pot fi lăsați afară din noaptea precedentă.

Diferitele tipuri de gunoi sunt colectate conform unor programe diferite. Pentru obiectele care depășesc dimensiunile stipulate, cum ar fi aparatele de uz casnic și mobila, locuitorii trebuie să facă o programare pentru ca acestea să fie colectate separat.

Primarul din Fukushima, Hiroshi Kohata, a declarat că noile reguli au fost menite să promoveze reducerea deșeurilor și metodele adecvate de eliminare.

„Nu este nimic ilegal în a face publicitate generatorilor de deșeuri rău intenționați care nu respectă regulile și nu urmează îndrumările și recomandările orașului”, au declarat autoritățile, citate de Mainichi.

Gunoiul este luat foarte în serios în Japonia, unde, începând cu anii 1990, guvernul și-a stabilit ca obiectiv național renunțarea la depozitele de deșeuri, reducerea deșeurilor și promovarea reciclării. Autoritățile locale au introdus propriile inițiative în conformitate cu acest obiectiv.

Locuitorii din Kamikatsu, un oraș japonez cu un obiectiv ambițios de zero deșeuri, își sortează cu mândrie gunoiul în 45 de categorii. Prefectura Kagoshima a impus locuitorilor să își scrie numele pe sacii de gunoi. Iar anul trecut, orașul Chiba a pilotat un asistent AI pentru a-i ajuta pe locuitori să arunce gunoiul în mod corespunzător.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...