G4Media.ro

Averea declarată a lui Sorin Mîndruțescu în 2013, CEO-ul Oracle România, inculpat…

Sursa; Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Averea declarată a lui Sorin Mîndruțescu în 2013, CEO-ul Oracle România, inculpat că a luat 869.000 de euro mită: Case la Bran, la Corbeanca, conturi și obligațiuni de peste 2 milioane de euro, acțiuni la clinica privată a soției

Directorul general Oracle România, Sorin Mîndruțescu, plasat sub control judicar pe cauțiune de 500.000 de euro și inculpat pentru luarea unei mite de 869.000 de euro în mediul privat, este un om cu venituri considerabile, potrivit declarațiilor sale de avere și interese din 2013, când a deținut pentru o scurtă perioadă de timp o funcție publică, respectiv a făcut parte din Consiliul de administrație al CFR și a fost pentru o vreme chiar președintele CA al CFR.

  • Menționăm că DNA susține că Mîndruțescu ar fi pretins și primit suma de 869.413 euro cu titlu de mită, în opt situații, în perioada septembrie 2009-noiembrie 2013.

Astfel, valoarea conturilor, titlurilor sau obligațiunilor declarate de Sorin Mîndruțescu depășește 2 milioane de euro. Mîndruțescu nu a dezvăluit însă și salariul confidențial de CEO la multinaționala IT, care s-ar fi adăugat la starea financiară declarată în urmă cu șase ani.

Mîndruțescu a declarat în 2013 un teren intravilan la Zărnești de 6000 de metri pătrați, deținut împreună cu Alexandr Pastor. Directorul Oracle a mai raportat o locuință în București de 415 metri pătrați, o casă la Corbeanca de 225 de metri pătrați și o casă de vacanță la Bran de 593 de metri pătrați.

A menționat că deține ceasuri și bijuterii de 45.000 de euro și conturi de aproape 300.000 de lei, aproape 140.000 de dolari și peste 7000 de euro.

Sorin Mîndruțescu are și acțiuni la clinica privată de chirurgie plastică a soției sale, Erodia Mândruțescu, LMS Plastic Surgery Clinique. Potrivit declarației de avere, ar fi împrumutat clinica cu aproape 190.000 de euro și peste 40.000 de mii de lei.

Directorul Oracle a declarat și obligațiuni la Erste Bank și Unicredit în valoare de peste jumătate de milion de lei, peste 124.000 de dolari și peste 10.000 de euro.

Mîndruțescu a scris în declarația de avere din 2013 că deține și 6125 de opțiuni la Oracle Corporation în valoare de peste 58.000 de dolari. Directorul susține că a împrumutat și o persoană fizică, pe Petre Stănculescu, cu peste 800.000 de lei.

Sorin Mîndruțescu are și datorii la Banca Transilvania în valoare de peste 250.000 de euro, scadente în 2036.

CEO-ul Oracle România nu și-a declarat salariul de la multinaționala IT, susținând că este confidențial. A declarat un venit de 94.000 de dolari din acțiunile Oracle. Potrivit declarției de interese, Mîndruțescu a declarat un venit de 108.000 de lei ca președinte la Comitetului Reprezentanților de la Fondul Proprietatea.

Sorin Mîndruțescu este director Oracle România de 11 ani. Numele lui a fost vehiculat pentru funcția de premier.

Vezi aici integral declarația de avere a lui Sorin Mîndruțescu

Citește și:

Cine este Sorin Mândruțescu, șeful Oracle vizat de ancheta DNA

DNA: Sorin Mândruțescu a pretins și primit mita de 869.413 euro în opt situații, în perioada septembrie 2009-noiembrie 2013

SURSE Directorul Oracle, Sorin Mîndruțescu, plasat sub control judicar pe cauțiune de 500.000 de euro / E acuzat ca ar fi primit mită 869 de mii de euro de la firme private pentru subcontractări / Ar fi fost denunțat și de Irina Socol de la Siveco

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. Daca era din PSD nu-l prindea nimeni sau scapa daca din greseala se afla. Sau din ALDE – vezi cazul Tariceanu.
    Probabil ca nu a cotizat la PSD. Iar acum Viorica Vasilica vrea sa ne arate ca se lupta cu coruptia.

  2. doamne, cate are ! si toate astea fara sa lucreze la stat !

    • Nașpa să ai bani in România, indiferent dacă lucrezi in privat sau la stat.
      Țiriac de unde o avea atâția bani? Sigur a câștigat la loto potul cel mare in ultimii 30 de ani.

    • @ jaoju – N-o fi lucrat la stat dar cu siguranta a avut o gramada de contracte cu statul… mai informeaza-te

  3. Pana acum aveam coruptii (nenorocitii de bugetari) fara corupatori. Era interesant ca numai bugetarii erau buni de flegme. Acum vedem si cealalta parte a coruptiei. Si nume grele: Oracle….(Microsoft inca nu e clar in ce ape s-a scalat)…

    Hai sa ne uitam la achizitii…la bugetul Romaniei consumat pe achizitii supraevaluate….si sa ajungem la CEI CARE DAU. Nu numai la cei care primesc.

    Material rulant…. termocentrale… sistemul medical…. achizitii generoase s-au facut in zonele astea. De la firme cu nume mari…. din tari in care coruptia este aprig combatuta….

  4. a (se) mandrutii, verb, etimologie necunoscuta.
    Activitate primitiva de coruptie desfasurata pe scara larga in spatiul public sau privat din Romania.
    Sinomim cu spaga, parandarat.

  5. Nu mai inteleg nimic. Prejudiciat nu e statul ci firma oracle. Parca DNA se ocupa de functionari publici. Asta e o afacere intre privati. Maxim poate fi acuzat ca nu a platit impozit pe sumele primite

    • Statul e prejudiciat prin faptul ca s-a platit un impozit pe profit mai mic, deoarece contractele au fost umflate.

    • Cat timp el intermedia contracte cu institutii ale statului(ditamai lista), as zice ca era si statul afectat.

    • Pai, SIVECO d eunde scotea spaga data? Nu umfland preturile la licitatia cu statul?? Si inca de doua-trei ori valoarea spagii.

      O buna idee ar fi ca, daca un produs/serviciu a fost vandut in RO, nu conteaza cui, atunci cand se vinde la stat sa nu aiba pretul mai mare decat pretul minim dintre cele cu care s-a mai vandut deja.

    • Nici eu nu inteleg. Una e faptul ca n-a platit impozit si eventual ceva chestiuni pe concurenta neloiala – adica ce tine de drept comercial, evaziube fiscala etc pana la urma. Altceva e acuzatia de mita.

      Poate doar daca cumva a luat vreun contract de la stat si l-a subcontractat contra unei mite…asa ar avea sens

  6. Salariu – conform fisei fiscale. E ilegal sa completezi astfel declaratia de avere.
    Chiar daca ai clauza de confidentialitate, tot completezi valoarea in declaratie, dar faci si o cerere catre ANI in care soliciti anonimizarea datelor respective. Solicitatea poate sau nu sa fie acceptata de ANI.
    L-a amendat ANI pe acest domn pentru modul incorect de completare a declaratiei de avere? Probabil ca nu.

  7. nu prea inteleg care-i rteaba cu ANI si declaratia de avere? a lucrat la stat? daca DA se explica metehnele
    l-a pus compania sa completeze asta? daca DA e o chestie interna a companiei respective, dar sunt sigur ca nu e asa ceva

    pana la urma nu ne afecteaza pe noi romanii ce se intampla intr-o companie privata, e o tampenie sa spui ca se umfla contracte din cauza unei spagi intre firme private, sau ca se platesc taxe mai mici din cauza unei spagi

    singura problema e ca un smecheras vede cum se ruleaza multi bani, si pentru ca nu e firma lui, simte ca trebuie si el sa ia ceva, sau vede ca serviciille oferite unei companii cu un pret competitiv ajuta compania respectiva sa scoata un profit mai mare (sau o ajuta cu un pret mai mic pentru servicii) …

  8. Coruptia e periculoasa si-n privat, si la stat, pt ca se raspandeste uniform si strica societatea cam cum vedem azi in Romania. Si te asigur eu ca si-n mediul privat exista fix la fel de multa coruptie ca la stat. Nu exista sefulet care sa faca o externalizare la care sa nu ia parandarat.

    Iar argumentul tau „pana la urma nu ne afecteaza pe noi romanii ce se intampla intr-o companie privata” e ca si cum eu as spune ca n-am o problema sa ti se fure tie ceva, ca doar nu eu sau restul romanilor suntem prejudiciati.

    De-aia legea penala trebuie sa sanctioneze apucaturile infractionale de peste tot pe unde se manifesta.

    • ” Si te asigur eu ca si-n mediul privat exista fix la fel de multa coruptie ca la stat. ” :
      am fost la spital privat si nu am dat mita
      am copil la gradinita privata nu am dat nici o atentie/spaga
      am copil la scoala privat, nu am dat nici o atentie/spaga
      deci? fix? sau ne-fix? politie, procurori, primari privati nu am intalnit .. dar ai priceput ideea cu „fix”

    • Poate nu lucrezi intr-o corporatie ca sa intelegi exact despre ce vorbesc cu externalizarile si, in general, (sub) contractarile de orice fel…

      De exemplu, la spitalul privat la care ai fost si n-ai dat spaga, cel mai probabil firma de curatenie a fost selectata de directiune cu parandarat. La fel, furnizorul de aproape orice consumabile. Daca acelasi spital privat are de angajat o firma de avocati pentru vreun proces, seful departamentului juridic o sa dea contractul de asistenta juridica unor avocati „prieteni” care dau parandarat.

      Si on and on, la toate corporatiile, de la banci la hypermarket-uri.

  9. Romania=mita. Roman=mita

  10. IN 2011 A FACUT AFACERI CU CFR MARFĂ AL CARUI DIRECTOR GENERAL ERA MICU GEORGE. DUPA CE A TERMINAT CONTRACTUL, GEORGE MICU A PLECAT IN CONCEDIU IN AMERICA CA DREPT RASPLATA CU BANII SPAGA DE LA MANDRUTESCU. NISTE NEMERNICI. DOMNILOR DE LA DNA , LUATI CONTRACTUL DE LA CFR MARFA SI VEDETI CUM A LUAT ȘPAGĂ MII DE EURO. HUO, RUSINE SA VA FIE SĂ VĂ PRIVITI COPIII IN OCHI.HOTILOR. LA PUȘCĂRIE

  11. Cand a dat Daimler-Benz mita pentru autobuze era Romania? Cand a dat Siemens mita pentru generatoare era in Romania? Seful de la Samsung si-a dat demisia pentru mita data in Romania??? Lasati povestile astea cu Romania cea mai imputita tara din lume. Sunt bune pentru trolii rusi. Si la noi si in alta parte se incearca sa se unga contractele.

  12. 500.000, cautiunea ii rezolva numai din Licitatia de la Ministerul Justitiei. ?800.000 numai de la ONRC…