G4Media.ro

Avertisment dur al ministrului Tătaru: „Dacă unii dintre noi vor vrea cu…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Avertisment dur al ministrului Tătaru: „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la starea de urgență”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi seara, într-o intervenție telefonică la Antena3, că în acest moment nu se pune problema revenirii la starea de urgență din cauza epidemiei de coronavirus, însă a lansat un avertisment dur: „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la starea de urgență”.

Tătaru a spus că, deocamdată, epidemia poate fi ținută sub control.

„În opinia mea, (epidemia – n.r.) nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni și o parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia. (…) Astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în ultimele luni și avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, a afirmat ministrul.

„Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”, a avertizat Nelu Tătaru, întrebat dacă, în opinia sa, vom ajunge din nou la starea de urgență și la carantinare.

Ministrul a amintit că România a trecut mult mai ușor decât alte țări peste prima etapă a epidemiei, însă, dacă nu vom respecta regulile, se poate ajunge la situația dramatică din Italia și Spania, din primăvară:

„Am trecut mai ușor decât alții într-o primă etapă și poate plătim succesul nostru, alții crezând că n-a fost nimic. A venit un moment în care toți ar trebui să ne întoarcem și să apreciem ce-a fost în primele patru luni, munca unui corp medical, și să facem cu toții un efort, poate să revenim, în două săptămâni sau trei săptămâni, când se va consuma acest moment al bolii pentru cei care au în acest moment infecția, pe o pantă care să ne stabilizeze și apoi să meargă descendent. (…) Mulți dintre noi trebuie să respecte niște reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical și la acele imagini din Italia și Spania”

Ministrul a mai precizat că, în prezent, capacitatea maximă de testare este în România de 27-28 de mii de teste, dacă se lucrează în trei schimburi în laboratoare.

De asemenea, Tătaru a menționat că România are 400 de epidemiologici, dar doar 108 sunt în unități de stat, iar ceilalți lucrează în entități private și trebuie convinși să colaboreze pentru anchetele epidemiologice.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Trebuie sa o spun cu toata sinceritatea, mi-a placut de Duracell cum s-a agitat in primavara, dar da tot mai des semne ca e un idiot.

  2. angajați-vă ba purtători de cuvânt ca numa idioțenii debitați !

  3. Juristii PNL sunt prea slab pregatiti ca sa ne mai sperie!

    • aia e important ! sa dai cu tifla autoritatilor, mai ales pe baza de culoare politica 🙂 . Sa nu ne batem capul cu locurile limitate la terap intensiva.

  4. are perfecta dreptate

    • Da, e primul om care a atins perfectiunea.

    • Așa a „dedus” neuronul tău?

  5. Domnul ministru probabil s-a referit la Presedintele Romaniei si la Guvernul PNL/PDL cand a afirmat ca unii dintre noi vor cu tot dinadinsul sa ajunga la starea de urgenta. Hai sa fim realisti, ce Guvern nu ar vrea sa faca achizitii directe si sa-si angajeze neamurile fara concurs.

  6. Nelule, ne lași cu asta? Ce stare de urgență? Aproape că nu mai intrăm liber in exteriorul Romaniei din cauza proastei gestionari a pandemiei.
    Dați vina numai pe populație și niciodată pe voi. Voi nu purtați mască , va copiem., Voi nu păstrați distanta, va copiem, Orban își poartă masca sub nas, o atinge cu mana, va copiem.
    Vai de capul vostru de Viorici cu pantaloni.

    • Daaaaa, daaaaaa, bravo!

    • Cine spune sa copiezi, ca doar nu suntem maimute. Toata lumea are ceva de comentat negativ cand isi simte amenintata zona de confort. Si dl Tataru este om, supus greselilor, dar, se pare, ca la romani doar cu amenintari rezolvi problemele. Hai sa ne vedem fiecare de igiena lui si sa-i lasam pe medici sa-si faca treaba.

    • @Dane, medicii sa își facă treaba, cine-a zis altceva?
      Copiem, nu imităm! Autoritățile ne spun cât de important este sa purtăm masca, dar reprezentanții de seamă (guvern, parlament, președinte) nu o fac. Eu de ce sa o port?! Cum poate sa fie atât de grav și ușor de luat acest virus, când oamenii ăștia nu respecta ceea ce ei recomanda?
      Domnul Tătaru este politician, a uitat să fie om, altfel fac își asumă greșelile, nu caută vinovatul de serviciu: poporul.
      O stare de urgenta ar însemna că medicul care își face treaba nu va primi bani, pentru că nu are cine sa cotizeze.